#6647 Rick Snow: Vrtat hlavou mi to bude (mimochodem jsem holka, lze to usoudit z mé přezdívky – ženské jméno), ale neprohlásím toho člověka za svého vládce. Ale dobře, částečně jste mě přesvědčili, že když si to D and D tak zjednodušili tím, že prostě zopakovali scénu z první série (ale stokrát hůř) mohlo to zapůsobit nejen na některé zapomnětlivé diváky, ale i na Dothraky. Pak se zas Daenerys nechá zapálit, až překročí Úzké moře a prohlásí ji za královnu i v Sedmi královstvích a má to vyhraný…
#6643 Eleanor05: Historie (ta reálná) je plná případů, kdy i mnohem menší „zázrak“ přivedl lidi k uctívání ať už lidí nebo předmětů. A třeba kvůli pár kostem „světce“ se byli schopni vraždit a vést války. Takže na tom, že začnou uctívat azbestovou Daenerys není v kontextu okolností nic nelogického. Ostatně, ono moc nehořlavých lidí po světě neběhá, jsem si jist, že kdybys byl něčeho takovýho svědkem, sedneš si na sedínku a bude ti to vrtat hlavou i v dnešní době. A teď si zkus představit dobu a lidi, co věří na nadpřirozené jevy a bytosti…
slovo „Dothraki“ znamená jezdec . Věří totiž, že hvězdy na nočním nebi jsou ohně khalasaru Velkého hřebce .....vdovy po khalech žijící ve Vaes Dothrak. Ty provádí rituály, vykládají znamení a mají být obdařené schopností věštit.............velmi pověrčiví lidé věřící ve znamení a předzvěsti. Khalasar například nepůjde do války, dokud jí nějaká znamení nebudou nakloněna, i kdyby si všichni ostatní mysleli, že okolnosti jsou ideální............................. spousta jiných vyznání i oni věří v legendární osobu, která má navždy změnit svět a rozhodnout o jeho osudu – Hřebce, který si osedlá svět. Proroctví říká, že tento Dothrak spojí všechny do jediného khalasaru s jediným khalem, dobude všechny země a povede je ke konci světa. ......................................zdroj http://www.edna.cz/…elky-hrebec/ ......................takze sumar dothraki uverili ze drak je zrebec a ona jazdec na nom ktori si osedla svet ......podla mna boli historky ze ma draky ale vacsina si myslela ze je to mýtus a ked ju uvideli vychadzat z plamenoch tak zistili ze to je prvavda ze ma draky a si myslia ze je ona ta prava ktora naplni ich proroctvo ................
#6643 Eleanor05: Sama jsi si odpověděla – primitivní národ :) Stejně jako v reálném světě, zaostalejší národy si volí svého vyvoleného, takže například v Indii udělali z batolete vyvoleného jen proto, že mělo nějakou genetickou vadu :)
#6642 Badmaniak: Tvl, fakt? Takže, když uvidíš někoho vycházet z plamenů na ulici, tak se před ním hned skloníš a řekneš mu, že bude tvůj král (královna)? Asi těžko. Samozřejmě, že Dothrakové můžou být překvapeni, nic takového neviděli atd., ale je důvod to, že je někdo nehořlavej, k tomu, aby byl něčí vládce? Asi ne. Zvlášť, když jsou to primitivní, zaostalí Dothrakové, kteří ženský vůbec neuznávaj a teď jim Daenerys zabila několik khalů, který oni ctí. Viz. scéna z první série, kdy Daenerys opustila skoro celá družina po tom, co umřel Drogo.
#6640 Eleanor05: Tohle je dost zbytečná otázka. Dothrakové jsou zaprvé dost pověrčiví, a zadruhé kdo by se nepřidal k člověku, kterého nezničí oheň (pro lidi největší síla, zničující. Prakticky ji mají za bohyni. A to nejen v knihách nebo seirálu, ale prakticky to tak funguje u lidské populace doteď.
#6633 Moor8: Jakejch fanatiků? Normální věřící, a dle mého maj docela pravdu, narozdíl od ostatnch, co jen hlásaj sračky. Vrabčák aspon hlásá mír a lásku a pokání…
Spíš, může mi někdo vysvětlit, proč by se k Daenerys někdo přidával jenom proto, že vyjde z plamenů? Jako, co to dokazuje? Chápu, že se k ní přidal Jorah, protože ten by se k ní přidal, i kdyby nebyla „nespálená“, protože ji miluje, ale ti ostatní? Když uvidíte někoho nahýho stát v plamenech a neshořet, okamžitě z toho usoudíte, že se mu máte klanět a má vám vládnout? A už vůbec to nedává smysl, pokud znáte Targaryeny. Jednu z nejblbějších dynastií v Sedmi královstvích. Zmutovaní, šílení, krutí lidé, kteří si svou moc udržovali za pomocí draků. Tahle dynastie měla vymřít už dávno, tak proč by chtěli třeba Dothrakové, aby jim vládla nějaká holka, co vyjde z plamenů a ještě jim bude rozkazovat? Zrovna Dothrakům, pro který ženská neznamená skoro nic? Takže jestli se k ní přidaj, nedává to smysl…
#6638 Deathstroke_9779: K Ramseymu bych ještě přidal ty jeho vazaly až svolá. Těch 5000 beru jenom jako to co mají Boltoni sami. Možná se najdou ještě věrní Strakům a přijdou na pomoc Sanse. V traileru jde vidět že bitva se nebude vyvíjet dobře, v téhle scéně jsou divocí obklopeni Boltonovci. V tenhle okamžik dorazí Malíček a zvrátí průběh bitvy. Údolí by mohlo nasadit aspoň 10 000 mužů.
Mňa by skôr zaujímala sila vojsk. Vieme že robb si zobral nieco cez 20 000 severanov, renlyho rovina cinila takmer 80 000ak si pamätám knihu. Sansa vravela ze Ramsey má 5000 vojakov-predpokladám že jazdu a lukostrelcov(vtedy porazil aj stannisa) Tormund Jonovi povedal že má 2000 bojaschopnych. Prida sa zrejme petyr s údolím povedzme že necelých 2000. Šance by mohli byť vyrovnané keby si "team Stark"najde spojenca. Kto myslíte že sa pridá?
#6632 LilithSenju: jj, ale jeste zajimaveji me prislo, jak se na sebe divali Briene a Davos, jako tihle dva se podruhe uz asi setkat nemuzou, nebo teda muzou, ale jeden z nich pak bude o hlavu kratsi.
#6635 Moor8: To nepopírám. U Dorne jsem i celkem ráda – když už je zkopaný, tak ať je pořádně. V knížce tak bude naprosto jinak, a protože ho mám nejradši, nebudu o něm tušit nic :)
#6633 Moor8: Scenáristi mění i zásadní věci. Klidně zakopou celé jedno království bez ohledu na to, že v knížkách jeho role očividně stále víc a víc roste. Nebo aktuálně růžový dopis, hybatel Jonovy vraždy – tady přišel teď, akorát, že už to jaksi není růžový dopis, protože v něm vzhledem k předchozím událostem není zmíněno nic z důležitých věcí, které tam byly v knížce. V seriálu je to proto zásadně změněné. V knížce není nehořlavá (však se popálila), v seriálu z ní nehořlavou udělali (Taky ty hlavní důkazy, co seriál předložil, v knížce nejsou. Koupel, před kterou na ni otrokyně křičí, že je moc horká? V knížce byla prostě dost horká, ale nevadilo to – bez keců jí pomohly dovnitř a umyly ji. Chytila rozpálená dračí vejce? V knížce ne. A to, co se stalo teď ve Vaes Dothrak? V knížce by ještě mohlo, ovšem součástí Martinova sdělení, které nezměnil už SEDM LET je, že ta jedinečná událost už se patrně zopakovat nemůže. A navíc tam ji dothrakové našli rovnou i s drakem, takže očekávám o dost jiný vývoj.)
Tak teď nevím. Buď nám Martin pěkně kecal nebo scénáristi mění i zásadní věci. Osobně jsem pro skutečnost, že někteří Targové jsou nehořlaví. Těm se pak říká Draci. Viz prohlášení Dany, když zemřel její brácha: „Nebyl to opravdový Drak.“ Prostě takové nadání, které nemají všichni.
Co se týče té scény, jak Ramsey zabil tu divokou, tak to jsem přesně čekal, když tak okatě nechal nůž na dosah. Taková lehkomyslnost mu není podobná.
#6647 Rick Snow: Vrtat hlavou mi to bude (mimochodem jsem holka, lze to usoudit z mé přezdívky – ženské jméno), ale neprohlásím toho člověka za svého vládce. Ale dobře, částečně jste mě přesvědčili, že když si to D and D tak zjednodušili tím, že prostě zopakovali scénu z první série (ale stokrát hůř) mohlo to zapůsobit nejen na některé zapomnětlivé diváky, ale i na Dothraky. Pak se zas Daenerys nechá zapálit, až překročí Úzké moře a prohlásí ji za královnu i v Sedmi královstvích a má to vyhraný…
#6653 Rick SnowPobavila reakce na Královolbu z Youtube:
Yara/Asha Greyjoy: " I claim the salt throne ! „… Euron Greyjoy: " I am the salt throne ! “…
(narážka na rozhovor Eurona a Balona Gryoye před jeho pádem)
#6643 Eleanor05: Historie (ta reálná) je plná případů, kdy i mnohem menší „zázrak“ přivedl lidi k uctívání ať už lidí nebo předmětů. A třeba kvůli pár kostem „světce“ se byli schopni vraždit a vést války. Takže na tom, že začnou uctívat azbestovou Daenerys není v kontextu okolností nic nelogického. Ostatně, ono moc nehořlavých lidí po světě neběhá, jsem si jist, že kdybys byl něčeho takovýho svědkem, sedneš si na sedínku a bude ti to vrtat hlavou i v dnešní době. A teď si zkus představit dobu a lidi, co věří na nadpřirozené jevy a bytosti…
#6650 Eleanor05slovo „Dothraki“ znamená jezdec . Věří totiž, že hvězdy na nočním nebi jsou ohně khalasaru Velkého hřebce .....vdovy po khalech žijící ve Vaes Dothrak. Ty provádí rituály, vykládají znamení a mají být obdařené schopností věštit.............velmi pověrčiví lidé věřící ve znamení a předzvěsti. Khalasar například nepůjde do války, dokud jí nějaká znamení nebudou nakloněna, i kdyby si všichni ostatní mysleli, že okolnosti jsou ideální............................. spousta jiných vyznání i oni věří v legendární osobu, která má navždy změnit svět a rozhodnout o jeho osudu – Hřebce, který si osedlá svět. Proroctví říká, že tento Dothrak spojí všechny do jediného khalasaru s jediným khalem, dobude všechny země a povede je ke konci světa. ......................................zdroj http://www.edna.cz/…elky-hrebec/ ......................takze sumar dothraki uverili ze drak je zrebec a ona jazdec na nom ktori si osedla svet ......podla mna boli historky ze ma draky ale vacsina si myslela ze je to mýtus a ked ju uvideli vychadzat z plamenoch tak zistili ze to je prvavda ze ma draky a si myslia ze je ona ta prava ktora naplni ich proroctvo ................
#6643 Eleanor05: Sama jsi si odpověděla – primitivní národ :) Stejně jako v reálném světě, zaostalejší národy si volí svého vyvoleného, takže například v Indii udělali z batolete vyvoleného jen proto, že mělo nějakou genetickou vadu :)
#6641 Badmaniak: To by mě zajímalo, zda i samotný Vrabčák byl trestán :) Jak vyprávěl svůj příběh, já bych se ho na to normálně zeptal :)
#6642 Badmaniak: Tvl, fakt? Takže, když uvidíš někoho vycházet z plamenů na ulici, tak se před ním hned skloníš a řekneš mu, že bude tvůj král (královna)? Asi těžko. Samozřejmě, že Dothrakové můžou být překvapeni, nic takového neviděli atd., ale je důvod to, že je někdo nehořlavej, k tomu, aby byl něčí vládce? Asi ne. Zvlášť, když jsou to primitivní, zaostalí Dothrakové, kteří ženský vůbec neuznávaj a teď jim Daenerys zabila několik khalů, který oni ctí. Viz. scéna z první série, kdy Daenerys opustila skoro celá družina po tom, co umřel Drogo.
#6645 Stardos #6647 Rick Snow #6654 Hodooor #6663 Moor8#6640 Eleanor05: Tohle je dost zbytečná otázka. Dothrakové jsou zaprvé dost pověrčiví, a zadruhé kdo by se nepřidal k člověku, kterého nezničí oheň (pro lidi největší síla, zničující. Prakticky ji mají za bohyni. A to nejen v knihách nebo seirálu, ale prakticky to tak funguje u lidské populace doteď.
#6643 Eleanor05#6633 Moor8: Jakejch fanatiků? Normální věřící, a dle mého maj docela pravdu, narozdíl od ostatnch, co jen hlásaj sračky. Vrabčák aspon hlásá mír a lásku a pokání…
#6644 Stardos #6655 Rick Snow #6662 Moor8 #6672 mia28Spíš, může mi někdo vysvětlit, proč by se k Daenerys někdo přidával jenom proto, že vyjde z plamenů? Jako, co to dokazuje? Chápu, že se k ní přidal Jorah, protože ten by se k ní přidal, i kdyby nebyla „nespálená“, protože ji miluje, ale ti ostatní? Když uvidíte někoho nahýho stát v plamenech a neshořet, okamžitě z toho usoudíte, že se mu máte klanět a má vám vládnout? A už vůbec to nedává smysl, pokud znáte Targaryeny. Jednu z nejblbějších dynastií v Sedmi královstvích. Zmutovaní, šílení, krutí lidé, kteří si svou moc udržovali za pomocí draků. Tahle dynastie měla vymřít už dávno, tak proč by chtěli třeba Dothrakové, aby jim vládla nějaká holka, co vyjde z plamenů a ještě jim bude rozkazovat? Zrovna Dothrakům, pro který ženská neznamená skoro nic? Takže jestli se k ní přidaj, nedává to smysl…
#6642 Badmaniak #6651 D.T #6656 red.mann #6666 blacken#6638 Deathstroke_9779: K Ramseymu bych ještě přidal ty jeho vazaly až svolá. Těch 5000 beru jenom jako to co mají Boltoni sami. Možná se najdou ještě věrní Strakům a přijdou na pomoc Sanse. V traileru jde vidět že bitva se nebude vyvíjet dobře, v téhle scéně jsou divocí obklopeni Boltonovci. V tenhle okamžik dorazí Malíček a zvrátí průběh bitvy. Údolí by mohlo nasadit aspoň 10 000 mužů.
Mňa by skôr zaujímala sila vojsk. Vieme že robb si zobral nieco cez 20 000 severanov, renlyho rovina cinila takmer 80 000ak si pamätám knihu. Sansa vravela ze Ramsey má 5000 vojakov-predpokladám že jazdu a lukostrelcov(vtedy porazil aj stannisa) Tormund Jonovi povedal že má 2000 bojaschopnych. Prida sa zrejme petyr s údolím povedzme že necelých 2000. Šance by mohli byť vyrovnané keby si "team Stark"najde spojenca. Kto myslíte že sa pridá?
#6639 Mela#6632 LilithSenju: jj, ale jeste zajimaveji me prislo, jak se na sebe divali Briene a Davos, jako tihle dva se podruhe uz asi setkat nemuzou, nebo teda muzou, ale jeden z nich pak bude o hlavu kratsi.
#6635 Moor8: To nepopírám. U Dorne jsem i celkem ráda – když už je zkopaný, tak ať je pořádně. V knížce tak bude naprosto jinak, a protože ho mám nejradši, nebudu o něm tušit nic :)
#6634 Ann Taylor: Na druhou stranu to může být dobře, jelikož si tak lze užít obojí. Knihy jsem nečetl, ale jednou to mám v plánu. :)
#6636 Ann Taylor#6633 Moor8: Scenáristi mění i zásadní věci. Klidně zakopou celé jedno království bez ohledu na to, že v knížkách jeho role očividně stále víc a víc roste. Nebo aktuálně růžový dopis, hybatel Jonovy vraždy – tady přišel teď, akorát, že už to jaksi není růžový dopis, protože v něm vzhledem k předchozím událostem není zmíněno nic z důležitých věcí, které tam byly v knížce. V seriálu je to proto zásadně změněné. V knížce není nehořlavá (však se popálila), v seriálu z ní nehořlavou udělali (Taky ty hlavní důkazy, co seriál předložil, v knížce nejsou. Koupel, před kterou na ni otrokyně křičí, že je moc horká? V knížce byla prostě dost horká, ale nevadilo to – bez keců jí pomohly dovnitř a umyly ji. Chytila rozpálená dračí vejce? V knížce ne. A to, co se stalo teď ve Vaes Dothrak? V knížce by ještě mohlo, ovšem součástí Martinova sdělení, které nezměnil už SEDM LET je, že ta jedinečná událost už se patrně zopakovat nemůže. A navíc tam ji dothrakové našli rovnou i s drakem, takže očekávám o dost jiný vývoj.)
#6635 Moor8Tak teď nevím. Buď nám Martin pěkně kecal nebo scénáristi mění i zásadní věci. Osobně jsem pro skutečnost, že někteří Targové jsou nehořlaví. Těm se pak říká Draci. Viz prohlášení Dany, když zemřel její brácha: „Nebyl to opravdový Drak.“ Prostě takové nadání, které nemají všichni.
Co se týče té scény, jak Ramsey zabil tu divokou, tak to jsem přesně čekal, když tak okatě nechal nůž na dosah. Taková lehkomyslnost mu není podobná.
No a už se těším, na masakr fanatiků. :)
#6634 Ann Taylor #6641 BadmaniakPohledy Brienne a Tormunda mě fakt dostaly. Zajímá mě jestli něco bude a jestli se Sansa vydá do Údolí pro pomoc.
#6637 Chipmanek#6630 Smooth: v 1:31 je jeden z vrabčáků, kterého zabíjí Hora.