#6528 AviaRa: Má. A tohle je vůbec hroznej zvyk. Narazila jsem dokonce na diskuzi, kde se lidi bavili, jestli jim seriál zamítnul teorii, že Howland Reed je Nejvyšší vrabčák (podle mě blbost) jen na základě toho, že HEREC mladého Howlanda má JINOU STAVBU TĚLA než HEREC Nejvyššího vrabčáka…
#6527 Sheela: Tak v seriálu má dost podobný vzhled jako Jon. Proto si to většina myslí. Z knih si to nepamatuji přesně, ale Jon tam má vlasy trochu jinak.
jako mě by se dvojčata vlastně hrozně líbila, protože mám ráda překvapení… a upřímně jestli teď Edd vejde do věže, najde tam umírající Lyannu s chlapcem v náručí a slíbí ji, že jej ochrání, že se o něj postará a že se to nikdy nikdo nedozví … tak překvapená nebudu vůbec!
Pokud to bude jakkoliv jinak, alespoň trochu jinak, bude to super.
A ikdyby se nakonec ukázalo, že nejšílenější je pravdou a že se DandD dočista zbláznili při psaní scénářů. (viz nejbláznivější teorie či dokonce něco tak bláznivého, že to ještě nikoho nenapadlo), budu trochu ráda, za překvápko.
#6524 tap: Meera by sedela, ale ako by tam Reed vysvetlil, že je to jeho dcéra, ktorej dal svoje meno? Ako mne tam tiež celkom sedí, ale príde mi to nepravdepodobné a na tie narážky z knihy aj veľmi zbytočné, pretože by to nič neriešilo.
Ja skôr zastávam teóriu o tom, že Jonova sestra je Dany. Veľa vecí tomu naznačuje, Citrovník, ktorý si pamätá najskôr z Padlej Hviezdy, jej dávny ochranca, ktorý bol spomenutý Varysom v seriáli, doba kedy sa začali Nedovi vracať sny o Lyanne a veži radosti a nesplnenom sľube (prečo nesplnenom ak je Jon v bezpečí? žeby preto, že chce Robert zabiť Daenerys?), to že si Dany nepamätá z detstva nič a ani dračí kameň, plus je jasné, že aj Viserys nevedel veľmi o Daninej minulosti.
Veľa otázok ako to možno bude, no necháme sa prekvapiť.
#6522 tap: yap. Velmi hezky řečeno ;) asi ano… jediné co mě v té chvíli mrzí, je že Dayne (pokud se věc má takle) neudělal (nejspíš nemohl udělat, já vím) stop tomuhle souboji ještě než začal a neuděl tedy ze sebe a Starka spojence, aby v té nastávající bitvě měli více šancí. Ale hold, neudělal, nemohl, nestalo se. Lyanna zemřela. a až do minimálně této doby se svět nedozví, že je na světě i další Targarien.
Ta teorie o dvojčatech se mi zatím stále nelíbí… ale moc ráda se nechám překvapit.
#6520 Sheela: jo, tomu sam nerozumim, proc v tak velkym serialu nenajmou nekoho, kdo by byl odbornik na serm a delal jim konzultanta tak, aby souboje byly atraktivni, ale zaroven realisticky.
A k tomu rozhovoru – IMHO Dayne vedel, ze Lyanna je tehotna a rodi. Tudiz predvidal, ze konflikt zdaleka nemuze koncit zabitim Rhaegara, protoze kdyby Lyanna porod prezila (coz Dayne predpokladal), urcite by se k diteti hlasila a doslo by na daleko ostrejsi konflikt Eddard – Robert, protoze Eddard by v zadnem pripade neschvaloval zabiti ditete (coz by Robert urcite chtel udelat).
Jenze – jak vime, Lyanna porod neprezila, jejiho syna (a dceru? Alt Shift X mi psal, ze o tom udela video) prohlasil Eddard za sveho bastarda a Robert tak mohl jako kolovratek opakovat ptakovinu o tom, ze Lyannu Rhaegar unesl a snad i dokonce nechal zabit. Robert vubec netusil, ze je na svete dalsi Targaryen a co vic – ze ho vychovava jeho nejlepsi pritel. Proto k zadne valce bezprostredne po rebelii nedoslo a Arthur Dayne tak varoval Eddarda zbytecne pred valkami, ktere neprisly.
Tak jsem to pouštěla manželovi, je docela odborník na šerm s meči (dvouručáky, jedenapůlkami i jednoručkami) nebyl teda tou komedií co u věži radosti autoři natočili nadšen, i z hlediska šermu udělali z Dayneho pitomce… No hold DandD nic o šermu nevědí, stane se.
Jsem si ale všimla a dost mě zaujal dialog Stark – Dayne.
Stark mu jasně vysvětlil, že rebelie skončila, i princ je mrtvý. A i přesto Dayne nejen oponuje, že je to začátek… (ok, věří si v souboji, evidentně ví proč), ale dokonce mu přeje v nastalých válkách hodně štěstí… ..... pořád přemýšlím, co tím myslel. Co se mělo stát, pokud by to přežil Dayne, místo Starka :D …
Toto mě rozsekalo.. komentář pod videem na youtube: „The legend has it, that the wall was built to protect the white walkers from SER ARTHUR AKA BADASS DAYNE!“ … :-D
2 epizoda byla lepší osobně mě totálně nasr… se scénou u Tower of Joy, tak zásadní scéna jako je tato pro celý svět GOT měla být udělána přesně dle knižní podoby ne, že místo 3 členů KG tam budou jen 2 a Dayne tam máchá 2 meči jak v nějakém akčním filmu …
Co se týče toho jak Tormund říkal, že myslel, že ona nás provede Dlouhou nocí tak je možné, že to pronese v dalším díle kdy Jon může stále na základě toho co prožil na všechno rezignovat a zmizet.Pak bych počítal, že na konci dílu když bude chtít odejít se otevřou brány hradu a v nich potká Sansu.
Spíš tedy doufám, že už se nám nějací Starkové konečně potají, ty těsné minutí se už se mi moc nelíbí.
srandovna vec – v seriali je to robene tak ze medzi seriami vzdy uplynie priblizne rok aby davalo zmysel ze mladsie postavy vyzeraju o dost starsie (co uplne chapem, Bran bol na zaciatku uplny krpec a teraz vyzera ze by mu mozno aj predali cigarety bez obcianskeho :) ) lenze tym padom vychadza ze Bran v tej jaskyni trci uz dva roky…
#6510 lalilulelo: díkk :) …vedel by si mi objasnit ešte jednu vec .. v tretej ep ktorú spomínaš hovorí bran že Ser Arthur Dayne , a hned za tým ten muž alebo ako ho nazvat povie „sword of the morning“ ? tým sword si niesom istý tak ma opravte .. no a otázka čo tým myslel ?
#6512 ori: Předpokládá se to na tom, že velkej Tywin Lannister, co se v seriálu poreprezentoval jako velkej týpek s provázkama na své rodině a rodě, se prostě ve výsledku stal tak trochu paroháčem.
#6526 Sheela: Budu se opakovat, ale kolik bys toho z díla čekala a věděla, že se stane, kdyby jsi nelezla na tyhle fóra a nečetla si teorie…?
#6542 Sheela#6528 AviaRa: Má. A tohle je vůbec hroznej zvyk. Narazila jsem dokonce na diskuzi, kde se lidi bavili, jestli jim seriál zamítnul teorii, že Howland Reed je Nejvyšší vrabčák (podle mě blbost) jen na základě toho, že HEREC mladého Howlanda má JINOU STAVBU TĚLA než HEREC Nejvyššího vrabčáka…
#6531 tap #6532 AviaRa#6527 Sheela: Tak v seriálu má dost podobný vzhled jako Jon. Proto si to většina myslí. Z knih si to nepamatuji přesně, ale Jon tam má vlasy trochu jinak.
#6529 Ann Taylorjen pořád nechápu, proč vám tam sedí zrovna Meera, proč ne kdokoliv jiný v tomto věku. (pominu li, že na místě byl zrovna Reed)
#6528 AviaRajako mě by se dvojčata vlastně hrozně líbila, protože mám ráda překvapení… a upřímně jestli teď Edd vejde do věže, najde tam umírající Lyannu s chlapcem v náručí a slíbí ji, že jej ochrání, že se o něj postará a že se to nikdy nikdo nedozví … tak překvapená nebudu vůbec!
Pokud to bude jakkoliv jinak, alespoň trochu jinak, bude to super.
A ikdyby se nakonec ukázalo, že nejšílenější je pravdou a že se DandD dočista zbláznili při psaní scénářů. (viz nejbláznivější teorie či dokonce něco tak bláznivého, že to ještě nikoho nenapadlo), budu trochu ráda, za překvápko.
#6530 Athaeneus#6524 tap: Meera by sedela, ale ako by tam Reed vysvetlil, že je to jeho dcéra, ktorej dal svoje meno? Ako mne tam tiež celkom sedí, ale príde mi to nepravdepodobné a na tie narážky z knihy aj veľmi zbytočné, pretože by to nič neriešilo.
Ja skôr zastávam teóriu o tom, že Jonova sestra je Dany. Veľa vecí tomu naznačuje, Citrovník, ktorý si pamätá najskôr z Padlej Hviezdy, jej dávny ochranca, ktorý bol spomenutý Varysom v seriáli, doba kedy sa začali Nedovi vracať sny o Lyanne a veži radosti a nesplnenom sľube (prečo nesplnenom ak je Jon v bezpečí? žeby preto, že chce Robert zabiť Daenerys?), to že si Dany nepamätá z detstva nič a ani dračí kameň, plus je jasné, že aj Viserys nevedel veľmi o Daninej minulosti.
Veľa otázok ako to možno bude, no necháme sa prekvapiť.
#6523 Sheela: byl to loajální a poctivý rytíř, takže se zachoval tak, jak se zachoval – splnil rozkaz.
Jinak mne se teorie R+L=J+Meera libi hodne, dava smysl, ale je otazka, jestli to neni uplna blbost :D
#6525 Merneron#6522 tap: yap. Velmi hezky řečeno ;) asi ano… jediné co mě v té chvíli mrzí, je že Dayne (pokud se věc má takle) neudělal (nejspíš nemohl udělat, já vím) stop tomuhle souboji ještě než začal a neuděl tedy ze sebe a Starka spojence, aby v té nastávající bitvě měli více šancí. Ale hold, neudělal, nemohl, nestalo se. Lyanna zemřela. a až do minimálně této doby se svět nedozví, že je na světě i další Targarien.
Ta teorie o dvojčatech se mi zatím stále nelíbí… ale moc ráda se nechám překvapit.
#6524 tap#6520 Sheela: jo, tomu sam nerozumim, proc v tak velkym serialu nenajmou nekoho, kdo by byl odbornik na serm a delal jim konzultanta tak, aby souboje byly atraktivni, ale zaroven realisticky.
A k tomu rozhovoru – IMHO Dayne vedel, ze Lyanna je tehotna a rodi. Tudiz predvidal, ze konflikt zdaleka nemuze koncit zabitim Rhaegara, protoze kdyby Lyanna porod prezila (coz Dayne predpokladal), urcite by se k diteti hlasila a doslo by na daleko ostrejsi konflikt Eddard – Robert, protoze Eddard by v zadnem pripade neschvaloval zabiti ditete (coz by Robert urcite chtel udelat).
Jenze – jak vime, Lyanna porod neprezila, jejiho syna (a dceru? Alt Shift X mi psal, ze o tom udela video) prohlasil Eddard za sveho bastarda a Robert tak mohl jako kolovratek opakovat ptakovinu o tom, ze Lyannu Rhaegar unesl a snad i dokonce nechal zabit. Robert vubec netusil, ze je na svete dalsi Targaryen a co vic – ze ho vychovava jeho nejlepsi pritel. Proto k zadne valce bezprostredne po rebelii nedoslo a Arthur Dayne tak varoval Eddarda zbytecne pred valkami, ktere neprisly.
#6523 SheelaZdravím, pro všechny fanoušky GoT nabízím na svém začínajícím eshopu obaly s GoT tématikou. http://www.obalho.cz/got/
Tak jsem to pouštěla manželovi, je docela odborník na šerm s meči (dvouručáky, jedenapůlkami i jednoručkami) nebyl teda tou komedií co u věži radosti autoři natočili nadšen, i z hlediska šermu udělali z Dayneho pitomce… No hold DandD nic o šermu nevědí, stane se.
Jsem si ale všimla a dost mě zaujal dialog Stark – Dayne.
Stark mu jasně vysvětlil, že rebelie skončila, i princ je mrtvý. A i přesto Dayne nejen oponuje, že je to začátek… (ok, věří si v souboji, evidentně ví proč), ale dokonce mu přeje v nastalých válkách hodně štěstí… ..... pořád přemýšlím, co tím myslel. Co se mělo stát, pokud by to přežil Dayne, místo Starka :D …
#6522 tapToto mě rozsekalo.. komentář pod videem na youtube: „The legend has it, that the wall was built to protect the white walkers from SER ARTHUR AKA BADASS DAYNE!“ … :-D
2 epizoda byla lepší osobně mě totálně nasr… se scénou u Tower of Joy, tak zásadní scéna jako je tato pro celý svět GOT měla být udělána přesně dle knižní podoby ne, že místo 3 členů KG tam budou jen 2 a Dayne tam máchá 2 meči jak v nějakém akčním filmu …
Co se týče toho jak Tormund říkal, že myslel, že ona nás provede Dlouhou nocí tak je možné, že to pronese v dalším díle kdy Jon může stále na základě toho co prožil na všechno rezignovat a zmizet.Pak bych počítal, že na konci dílu když bude chtít odejít se otevřou brány hradu a v nich potká Sansu.
Spíš tedy doufám, že už se nám nějací Starkové konečně potají, ty těsné minutí se už se mi moc nelíbí.
#6515 poDusky: Google opravdu není těžké používat – http://www.postavy.cz/arthur-dayne/
#6511 ori: aha, ja som pouzil chronologiu z knihy (tam je aktualny rok 300) ale v seriali ide cas rychlejsie – je mozno uz dokonca rok 303 ak sa da verit tomuto: http://gameofthrones.wikia.com/wiki/Timeline
srandovna vec – v seriali je to robene tak ze medzi seriami vzdy uplynie priblizne rok aby davalo zmysel ze mladsie postavy vyzeraju o dost starsie (co uplne chapem, Bran bol na zaciatku uplny krpec a teraz vyzera ze by mu mozno aj predali cigarety bez obcianskeho :) ) lenze tym padom vychadza ze Bran v tej jaskyni trci uz dva roky…
#6515 poDusky: tady mas odpoved: http://bfy.tw/5jwO
#6510 lalilulelo: díkk :) …vedel by si mi objasnit ešte jednu vec .. v tretej ep ktorú spomínaš hovorí bran že Ser Arthur Dayne , a hned za tým ten muž alebo ako ho nazvat povie „sword of the morning“ ? tým sword si niesom istý tak ma opravte .. no a otázka čo tým myslel ?
#6516 tap #6518 chachar#6512 ori: Předpokládá se to na tom, že velkej Tywin Lannister, co se v seriálu poreprezentoval jako velkej týpek s provázkama na své rodině a rodě, se prostě ve výsledku stal tak trochu paroháčem.
Prosim vas, nemate nekdo serii 1, 2 ve formatu „…HDTV.x264-PiP.mp4“? Pokud ano, napiste mi soukromou zpravu. Diky
Mohol by mi niekto vysvetliť, na základe čoho sa predpokladá, že Tyrion je Targaryen?
#6514 ZvacA#6510 lalilulelo: mne sa zdá že už 302
#6517 lalilulelo