Rhaegar Targaryen bol vseobecne oblubeny korunny princ a narodil sa v roku 259 AC (After Conquest – t.j. 259ty rok od zaciatku vlady Targaryenov)
280 AC – svatba Rhaegera Targaryena a Elie Martell
282 AC – zaciatok Robertovej Rebelie ktorej dovodom bol (udajny) unos Lyanny Stark princom Rhaegarom
283 AC – Rhaegar zomiera v bitke pri Trojzubci uderom Robertovho kladiva, Robert vitazi a stava sa kralom, Ned Stark s partiou sa snazia zachranit Lyannu ktora je (udajne) proti svojej voli vaznena v Tower of Joy (scena v tretej ep)
Prosím pekne vie niekto čo sa stalo z rhaegarom ? alebo vedel by niekto rozpísat ako to postupne šlo čo sa týka rhaegara že kedy si vzal Eliu atd. až po Lyannu ? Neviem to niako dohladat ked tak link od niakeho znalca :) vopred dakujem .
#6506 Sarthanoom: Kurde dobra a zajimava myslenka, to by mohlo s pribehem jeste celkem dobre zamotat. Ikdyz teda bych nebyl pro to, aby to byla Meera, spis nejaky celedin niemand nebo tak. Ja nevim, ja ty Reedovic proste nemam rad, uz od pohledu jsou mi protivni :-D
#6506 Sarthanoom: Meera je stejně stará jako Jon, takže je to možné, ale jelikož v té době nebyl Jojen ani v plánu, byla by Meera Reedovým dědicem, což úplně nepřipadá v úvahu, kdyby nebyla jeho skutečná dcera. Být to skutečně dvojče Jona, musela by se jmenovat Meera Sníh.
#6502 blacken: Ony ty zásnuby byly prakticky na spadnutí. Aerys i Rhaegar dokonce byli na turnaji, kde se to mělo oznámit, natěšená Cersei zdrhla za Maggy Žábou, aby jí vyvěštila boudoucnost s princem… a pak Aerysovi došlo, že to teda fakt udělat nemůže, že Tywina přece nesnáší, že by se určitě spolčil s Rhaegarem a zabili by ho, že Lannister je pro Targaryena málo, všechno odvolal a šmitec. Pak poslal Steffona Baratheona do Volantisu hledat valyrijskou nevěstu, ale to se mu nepovedlo (a při zpáteční cestě se utopil v bouři přímo před očima Roberta a Stannise kousek od Bouřlivého konce) a nakonec to skončilo u Elii. Ale vtipný je, že Joanna původně s princeznou Martell plánovala, že se vezmou jejich děti, takže Cersei měla skončit s Oberynem. Jenže pak umřela a Tywin to nechtěl.
Tak poslední díl byla celkem slabota. Žádný pořádný zvrat a nic moc se nestalo. Ani jak to bylo s Lyannou jsme se nedozvěděli. Trochu jsem doufal, že se ti oběšení probudí. Ten kluk na to fakt vypadal. Pak se divím, jak si mohli Stárkové uchovat svoji čestnou povahu, když byli obklopeni takovými zm*dy.
#6502 blacken: Neměla, ale Tywin si to přál. Aerys ho ale poslal někam a vlastně i proto Tywin skončil jako pobočník. Proto byla Cersei na konci války pořád neprovdaná, i když na to měla dávno věk.
A můžete mi někdo prosím vysvětlit, proč si Cersei měla brát Rhaegara? Já měla za to, že byl ženatý s Oberynovou sestrou a té zdrhl s Eddardovou sestrou Lyannou? Nebo se mi to už motá?
#6480 Eleanor05: Neposoudím, jestli je Bran čistší než Sam. Spíš mi Brann připadá jednodušší – Sam víc přemýšlí. Ale teda rozhodně kdybych si musela vybírat, tak beru Sama i s tou protivnou a otravnou holkou, než Branna :D Ale moc čistých duší v tom seriálu asi není, to je fakt…
#6498 Eleanor05: ale hovorí sa vo veštbe,že ju zabije jej mladší brat. Ona si celý čas myslí, že je to Tyrion ale čisto teoreticky to môže byť aj Jaime nakoľko je od nej taktiež mladší.
#6484 Stardos: V seriálu vůbec neříkala ta čarodějnice, že by Cersei měl někdo zabít. Říkala jenom, že si nevezme Rhaegara Targaryena (alespoň tak jsem pochopila to, že se Cersei té čarodějnice ptá, jestli si vezme prince), že z ní bude na chvíli královna, ale pak, že ji vystřídá mladší, a že jí umřou děti. Ale nikdo neříkal nic o její vlastní smrti. A Jaime by to mohl být, je mladší, než Cersei…
#6509 poDusky:
Rhaegar Targaryen bol vseobecne oblubeny korunny princ a narodil sa v roku 259 AC (After Conquest – t.j. 259ty rok od zaciatku vlady Targaryenov)
280 AC – svatba Rhaegera Targaryena a Elie Martell
282 AC – zaciatok Robertovej Rebelie ktorej dovodom bol (udajny) unos Lyanny Stark princom Rhaegarom
283 AC – Rhaegar zomiera v bitke pri Trojzubci uderom Robertovho kladiva, Robert vitazi a stava sa kralom, Ned Stark s partiou sa snazia zachranit Lyannu ktora je (udajne) proti svojej voli vaznena v Tower of Joy (scena v tretej ep)
Aktualne by mal byt rok 300 AC.
#6511 ori #6515 poDuskyProsím pekne vie niekto čo sa stalo z rhaegarom ? alebo vedel by niekto rozpísat ako to postupne šlo čo sa týka rhaegara že kedy si vzal Eliu atd. až po Lyannu ? Neviem to niako dohladat ked tak link od niakeho znalca :) vopred dakujem .
#6510 lalilulelo#6506 Sarthanoom: Kurde dobra a zajimava myslenka, to by mohlo s pribehem jeste celkem dobre zamotat. Ikdyz teda bych nebyl pro to, aby to byla Meera, spis nejaky celedin niemand nebo tak. Ja nevim, ja ty Reedovic proste nemam rad, uz od pohledu jsou mi protivni :-D
#6506 Sarthanoom: Meera je stejně stará jako Jon, takže je to možné, ale jelikož v té době nebyl Jojen ani v plánu, byla by Meera Reedovým dědicem, což úplně nepřipadá v úvahu, kdyby nebyla jeho skutečná dcera. Být to skutečně dvojče Jona, musela by se jmenovat Meera Sníh.
mohla mať Lyanna dvojičky ? jedno si zobral Reed druhé Stark …
#6507 El Tigre Chino #6508 Monkeyskunk#6502 blacken: Ony ty zásnuby byly prakticky na spadnutí. Aerys i Rhaegar dokonce byli na turnaji, kde se to mělo oznámit, natěšená Cersei zdrhla za Maggy Žábou, aby jí vyvěštila boudoucnost s princem… a pak Aerysovi došlo, že to teda fakt udělat nemůže, že Tywina přece nesnáší, že by se určitě spolčil s Rhaegarem a zabili by ho, že Lannister je pro Targaryena málo, všechno odvolal a šmitec. Pak poslal Steffona Baratheona do Volantisu hledat valyrijskou nevěstu, ale to se mu nepovedlo (a při zpáteční cestě se utopil v bouři přímo před očima Roberta a Stannise kousek od Bouřlivého konce) a nakonec to skončilo u Elii. Ale vtipný je, že Joanna původně s princeznou Martell plánovala, že se vezmou jejich děti, takže Cersei měla skončit s Oberynem. Jenže pak umřela a Tywin to nechtěl.
Tak poslední díl byla celkem slabota. Žádný pořádný zvrat a nic moc se nestalo. Ani jak to bylo s Lyannou jsme se nedozvěděli. Trochu jsem doufal, že se ti oběšení probudí. Ten kluk na to fakt vypadal. Pak se divím, jak si mohli Stárkové uchovat svoji čestnou povahu, když byli obklopeni takovými zm*dy.
#6502 blacken: Neměla, ale Tywin si to přál. Aerys ho ale poslal někam a vlastně i proto Tywin skončil jako pobočník. Proto byla Cersei na konci války pořád neprovdaná, i když na to měla dávno věk.
A můžete mi někdo prosím vysvětlit, proč si Cersei měla brát Rhaegara? Já měla za to, že byl ženatý s Oberynovou sestrou a té zdrhl s Eddardovou sestrou Lyannou? Nebo se mi to už motá?
#6503 El Tigre Chino #6505 Ann Taylor#6480 Eleanor05: Neposoudím, jestli je Bran čistší než Sam. Spíš mi Brann připadá jednodušší – Sam víc přemýšlí. Ale teda rozhodně kdybych si musela vybírat, tak beru Sama i s tou protivnou a otravnou holkou, než Branna :D Ale moc čistých duší v tom seriálu asi není, to je fakt…
#6498 Eleanor05: ale hovorí sa vo veštbe,že ju zabije jej mladší brat. Ona si celý čas myslí, že je to Tyrion ale čisto teoreticky to môže byť aj Jaime nakoľko je od nej taktiež mladší.
vsadim se, ze Mec Jitra strazil hrad, kde se zrovna narodil poslední Targaryen…John Snow :)
#6484 Stardos: V seriálu vůbec neříkala ta čarodějnice, že by Cersei měl někdo zabít. Říkala jenom, že si nevezme Rhaegara Targaryena (alespoň tak jsem pochopila to, že se Cersei té čarodějnice ptá, jestli si vezme prince), že z ní bude na chvíli královna, ale pak, že ji vystřídá mladší, a že jí umřou děti. Ale nikdo neříkal nic o její vlastní smrti. A Jaime by to mohl být, je mladší, než Cersei…
#6500 Dark Angel#6488 Smooth: Uvidíme, byl oznámen návrat :)
Ty čubky z Dorne tam už dva díly nebyly a seriál má najednou o třídu vyšší kvalitu. Jen tak dál :)
#6488 Smooth: Ale byla a zase bude
#6489 Athaeneus: Watafak? :D
#6492 Athaeneus: Nasměruje se na Krásku, ne?
#6490 Ann Taylor: No jo… A co se stane s Chámovodem Lannisterem?
#6493 Ann Taylor#6489 Athaeneus: Sergej, to né :D :D