í#6381 Somebody Special: Jak si představuješ že by měl využít prostředí ? A možná protože si je jistej že nejlepší bojovník. Klidně jde proti přesile ne?
#6388 Stardos: Na tohle koluje nějaká teorie. Protože Cersei zná svojí „budoucnost“ a její smrt má způsobit mladší bratr (nepamatuju si originál, bylo tam něco jako valonquar…). Někteří spekulují, že za Víru by mohl nastoupit právě Ohař (který neumřel, ale zůstal někde v Říčních krajinách), kde v soudu-soubojem (nevím, jak se správně překládá trial by combat) jako mladší bratr porazí Gregora/Horu (kterýho v seriálu radši ani nepřejmenovali, aby jsme si my pitomečci nemuseli pamatovat dvě jména. Nehledě na to, že každá druhá postava má nějakou přezdívku).
Teorie na další epizodu: Další epizoda nese název „Kniha cizince“ (ano, můj překlad :D ).Tak mě napadlo, co když je tím cizincem Ohař? Dnešní epizoda zmínila dvě podstatně věci k této teorii: Že ho Arya nechala umřít, a že jeho bratr je připraven k boji.A to je to, cizinec je ve Westerosu něco jako posel smrti a proto mě napadlo, je možne, že Ohař bude šampiónem Vrabčáků?
#6383 Ann Taylor: Mně to přišlo strašně absurdní. I takový slušňák jako Ned přece musel uznat, že zraněný Howland v té chvíli neměl moc na vybranou. Taky jsem se zarazil nad Branovým zhrozeným výrazem, když jeho táta zasadil Daynovi ten úder z milosti – co jako měl jiného dělat? Nechat ho vykrvácet? To by teda bylo čestný jak prase. :D
Bodnutím do zad je asi spíš myšleno bodnutí zezadu. Plus je to oblíbený způsob smrti scénáristů GoT. :D
Po těch prvních dvou, kde byl děj takový hrrrr hrrrr uspěchaný, se tempo dostalo do normálu a člověk konečně zvládne zpracovat emoce a vůbec náladu celého toho prostředí.
Jinak nejhorší moment byl Pycelle, ale to jsem jim odpustil.
Co se týče Sama, v knížce přece zdárně dorazil někam, nevím jestli úplně do citadely. Toť k otázce že by se měla jeho loď potopit. Druhá věc k jeho lince, a radši ji dám do spoileru i když asi určitě nebude v seriálu s touto variantou počítáno:
Fialka přece měla nechat své dítě na Černém hradě a vzít s sebou díte „Krále za Zdí“ aby ho ochránila. Někdo nějakej nápad k tomuhle?
#6382 El Tigre Chino: Já mám za to, že prohlásil, že mu tam zachránil život. Ale ultračestný lorďátko se asi rozhodlo radši zapřít, že jeho protivníka ultranečestně bodnul do zad (mně teda spíš přišlo do krku, na zádech měl brnění).
Za nejtrapnější scénu rozhodně považuju tu, kdy si Pycelle nasral strachy do gatí. Člověk, co to psal by si zasloužil padáka. Podobná blbost byl i Tyrionův monolog, ten ale od maximální trapnosti zachránil Varysův vstup na scénu. Hnus.
Čtenáři knih, otázka: Ned svým dětem nevyprávěl, že ho u Věže Howland Reed zachránil?
Jen možná jedna výtka k tý bitce u věže.. Dayne věděl, že je jich na něj 6 a nevyužil prostředí aby získal výhodu? To by asi nejlepší bojovník ever neudělal.
Aspoň, že z Arthura neudělali uplnýho šmatláka.. Pobil je tam pěkně. A Ned už měl hnědo v kalhotech.. :D
Lord Prasátko, pořád čekám, kdy se ta jejich lodička potopí, fakt bych si to přál.
Umber zahrál jako king, ani jsem nevěděl, že je tam taková rivalita mezi Karstarka a nima.
Jinak díl pěkně o ničem,.. vynechali Eurona i Sansu a stejně je to roztahaný, chtělo by to linky nějak zredukovat. Minimálně spojit Daenerys zpátky s Tyrionem, ale chápu, že to si nechávaj na velký finále až se konečně rozhodne plout na západ někdy v devátý/desátý epizodě.
A k Rickonovi, vsadil bych si, že neumře.. bylo by to totiž neskutečně předvídatelný, to určitě neudělaj.
Doufal jsem, že Jon začne bejt trochu Targaryen, trochu drsnější a chladnější, ale skoro se tam rozbulel u Ollyho.. škoda
No ano po minulých dohadoch priznávam, že nejaké vysvetlenie k Umberom dali. Na druhej strane, stále nesúhlasím s tým že v minulej sérií Stannis nikoho neverboval lebo je z Juhu. Ide o to že tvorcovia chceli zabiť Stannisa čím skôr, pretože kto čítal knihu vidí že Jon Snow oficiálne prebral Stannisov príbeh z DwD
Jen taková teorie na okraj. Proč tedy u věže nebyli 3 rytíři gardy? Podle mě a podle zvuku křičící ženy, bych si tipnul, že Lyanna právě rodí a že jí jeden z rytířů asistuje u porodu.
#6369 Stardos: Není ale divné, že Tříoká vrána (s dvěma očima) chvíli předtím říká, že to je Meč jitra? Ještě mě pobavilo, že dědek musel říct Branovi, že Howland Reed je otcem Meery. Samozřejmě je to určeno pro diváky, ale stejně. :-D
í#6381 Somebody Special: Jak si představuješ že by měl využít prostředí ? A možná protože si je jistej že nejlepší bojovník. Klidně jde proti přesile ne?
#6388 Stardos: Na tohle koluje nějaká teorie. Protože Cersei zná svojí „budoucnost“ a její smrt má způsobit mladší bratr (nepamatuju si originál, bylo tam něco jako valonquar…). Někteří spekulují, že za Víru by mohl nastoupit právě Ohař (který neumřel, ale zůstal někde v Říčních krajinách), kde v soudu-soubojem (nevím, jak se správně překládá trial by combat) jako mladší bratr porazí Gregora/Horu (kterýho v seriálu radši ani nepřejmenovali, aby jsme si my pitomečci nemuseli pamatovat dvě jména. Nehledě na to, že každá druhá postava má nějakou přezdívku).
Teorie na další epizodu: Další epizoda nese název „Kniha cizince“ (ano, můj překlad :D ).Tak mě napadlo, co když je tím cizincem Ohař? Dnešní epizoda zmínila dvě podstatně věci k této teorii: Že ho Arya nechala umřít, a že jeho bratr je připraven k boji.A to je to, cizinec je ve Westerosu něco jako posel smrti a proto mě napadlo, je možne, že Ohař bude šampiónem Vrabčáků?
#6389 HenryTheEight#6383 Ann Taylor: Mně to přišlo strašně absurdní. I takový slušňák jako Ned přece musel uznat, že zraněný Howland v té chvíli neměl moc na vybranou. Taky jsem se zarazil nad Branovým zhrozeným výrazem, když jeho táta zasadil Daynovi ten úder z milosti – co jako měl jiného dělat? Nechat ho vykrvácet? To by teda bylo čestný jak prase. :D
Bodnutím do zad je asi spíš myšleno bodnutí zezadu. Plus je to oblíbený způsob smrti scénáristů GoT. :D
#6417 Eleanor05Som jediný kterého ta příběhová linka s Danerys hrozně nudí? Přijde mi taková o ničem jako kdyby tam byla jen na vyplnění.
Pro mě konečně dobrý díl…
Po těch prvních dvou, kde byl děj takový hrrrr hrrrr uspěchaný, se tempo dostalo do normálu a člověk konečně zvládne zpracovat emoce a vůbec náladu celého toho prostředí.
Jinak nejhorší moment byl Pycelle, ale to jsem jim odpustil.
Co se týče Sama, v knížce přece zdárně dorazil někam, nevím jestli úplně do citadely. Toť k otázce že by se měla jeho loď potopit. Druhá věc k jeho lince, a radši ji dám do spoileru i když asi určitě nebude v seriálu s touto variantou počítáno:
Fialka přece měla nechat své dítě na Černém hradě a vzít s sebou díte „Krále za Zdí“ aby ho ochránila. Někdo nějakej nápad k tomuhle?
#6396 Smooth#6382 El Tigre Chino: Já mám za to, že prohlásil, že mu tam zachránil život. Ale ultračestný lorďátko se asi rozhodlo radši zapřít, že jeho protivníka ultranečestně bodnul do zad (mně teda spíš přišlo do krku, na zádech měl brnění).
#6387 El Tigre ChinoZa nejtrapnější scénu rozhodně považuju tu, kdy si Pycelle nasral strachy do gatí. Člověk, co to psal by si zasloužil padáka. Podobná blbost byl i Tyrionův monolog, ten ale od maximální trapnosti zachránil Varysův vstup na scénu. Hnus.
Čtenáři knih, otázka: Ned svým dětem nevyprávěl, že ho u Věže Howland Reed zachránil?
#6383 Ann Taylor #6391 Vinstor #6392 VinstorJen možná jedna výtka k tý bitce u věže.. Dayne věděl, že je jich na něj 6 a nevyužil prostředí aby získal výhodu? To by asi nejlepší bojovník ever neudělal.
#6390 rockysiburgerAspoň, že z Arthura neudělali uplnýho šmatláka.. Pobil je tam pěkně. A Ned už měl hnědo v kalhotech.. :D
Lord Prasátko, pořád čekám, kdy se ta jejich lodička potopí, fakt bych si to přál.
Umber zahrál jako king, ani jsem nevěděl, že je tam taková rivalita mezi Karstarka a nima.
Jinak díl pěkně o ničem,.. vynechali Eurona i Sansu a stejně je to roztahaný, chtělo by to linky nějak zredukovat. Minimálně spojit Daenerys zpátky s Tyrionem, ale chápu, že to si nechávaj na velký finále až se konečně rozhodne plout na západ někdy v devátý/desátý epizodě.
A k Rickonovi, vsadil bych si, že neumře.. bylo by to totiž neskutečně předvídatelný, to určitě neudělaj.
Doufal jsem, že Jon začne bejt trochu Targaryen, trochu drsnější a chladnější, ale skoro se tam rozbulel u Ollyho.. škoda
#6378 HenryTheEight: Prežije.
Co myslíte? Přežije Rickon? Já tipuju, že do konce této série se s ním nejspíš rozloučíme
#6379 VinstorNo ano po minulých dohadoch priznávam, že nejaké vysvetlenie k Umberom dali. Na druhej strane, stále nesúhlasím s tým že v minulej sérií Stannis nikoho neverboval lebo je z Juhu. Ide o to že tvorcovia chceli zabiť Stannisa čím skôr, pretože kto čítal knihu vidí že Jon Snow oficiálne prebral Stannisov príbeh z DwD
#6375 Ann Taylor: Škoda že nemá tři, vystačil by si sám :)
#6372 quajak: Na co třetího rytíře, když má Arthur dvě ruce, zjevně…
#6376 quajak#6373 Magister_Peditum: O jednu mrtvolu méně. Na tom zase tolik nesejde.
#6372 quajak: Starkovic hochů taky mělo být dohromady 7, a je jich o jednoho méně.
#6374 quajakJen taková teorie na okraj. Proč tedy u věže nebyli 3 rytíři gardy? Podle mě a podle zvuku křičící ženy, bych si tipnul, že Lyanna právě rodí a že jí jeden z rytířů asistuje u porodu.
#6373 Magister_Peditum #6375 Ann Taylor#6369 Stardos: Není ale divné, že Tříoká vrána (s dvěma očima) chvíli předtím říká, že to je Meč jitra? Ještě mě pobavilo, že dědek musel říct Branovi, že Howland Reed je otcem Meery. Samozřejmě je to určeno pro diváky, ale stejně. :-D