I přes drobné chyby je na co se dívat,je o čem diskutovat a fanda seriálu jako já si může domýšlet ja k se to vyvine dál.Dle mého mínění je to nejlepší fantasy seriál v pslední době co jsem viděl.A hlavně at se vrátí Jon.
#6108 Monkeyskunk: Však já říkám, že je to moje teorie. Takhle se mi to jeví a dávalo by to i smysl. Ale přiznávám, že to tak být nemusí. Vše ukáže až čas :)
#6107 Eddard1: Ale ne, to jen typek trochu vari z vody. Uz tu nekdo psal, ze v traileru byla Mel v scene, ktera v prvnim dile nebyla, takze pokud neni vystrizena, tak ji jeste mladou (tim padem nejspis i zivou) uvidime i nadale. Nehlede na to, ze by mi to prislo pekne trapny, kdyby si proste jen tak umrela. Me z toho vseho pripadala spis zmetana, nez ze by si pripadala zrazena Rholorem.
#6102 blacken: Přesně! Už nikdy si nebudu vybavit to její perfektní tělo aniž bych si nevzpomněl na tu babiznu.
Jinak moje teorie o Melisandře: Řeší se tu a i jinde na netě, že už dříve měla sundaný náhrdelník a přesto byla mladá. Podle mě to nespočívá v tom, zda má na krku ten náhrdelník, ale ve smlouvě s pánem světla. Pokud mu bude sloužit zůstane mladá. Ta konečná scéna znamená, že Melisandra se pána světla vzdala. Možná v něj fakt věřila a když selhal Stanis i když měl podle pána světla vyhrát a když pak zemřel John, i když měl bojovat na Zimohradě, tak to její vírou otřáslo natolik, že pána světla zavrhla. Proto zestárla, lehla si do psotele a umřela.
Jinak podle mě je pán světla ten démon, kterého slyšel Varys mluvit z plamenů, když ho ten čaroděj vykastroval.
Zajímavý díl na úvod, líbí se mi nám seriál vyspoileruje knihu takže jí pak nemusím kupovat. Postavy nejlíp asi dopadla Daenerys i když ještě chvilku a rajtoval by na ní Moro, další kdo měl velkou kliku byla Sansa a Theon stačilo málo a už by mu chyběli další prsty. Moc se mi nelíbí chování Davose už by pomalu měl vyrazit do bílého přístavu za Rickonem a ne bojovat s noční hlídkou. No a nakonec by mě zajímalo kde nakupuje pleťovou masku Melisandra protože tu chci taky :)
#6100 Eleanor05: Knihy jsem také nečetl a i mě přijde tento úvodní díl slabý. Stejně tak konec minulé sezóny. Už jsem to tu vysvětloval. problém je ve velkém množství dějových linek, které se od první série, kde byly jen 3 hlavní (Dany, Královo přístaviště a noční hlídka) a 2 vedlejší (zimohrad, putování Tyriona.) dějové linie. Teď jich je mnohem více. (Deny, Tyrion na východě, Královo přístaviště, Dorne, Sansa, dění u Boltonů, noční hlídka, dění za zdí, Arya a brzy přibudou i železné ostrovy, dění Tullyů, Sam, divocí co přešli zeď, hledání Joraha, chromajzl atd… .) prostě to v té krátké stopáži a rozsahu nezvládají vše řádně odvyprávět.
Člověk nemusí být čtenář a hater, aby mu vadily nesrovnalosti v ději a nelogické jednání postav…
Ale v jednom mě to pobavilo. Postupem času se mi zdá, že jsou fuč všechny smysluplné a zajímavé postavy… člověk si tak zasedne k seriálu, kde teda očekává aspoň tu krev a nahý holky… a pak se v podstatě jediná holka, která se do další série nevyžrala o dvě velikosti promění v babičku :D To asi mužský publikum moc nepotěšilo.
Ještě bych se vrátila k lidem, kteří tady uráží ty, kterým se nelíbí, jak se seriál odchyluje od knížek, popř. říkají, že se seriál zhoršil. Já osobně četla pouze první knihu (Hru o trůny) a ani ji nedočetla dokonce, a přesto mi vadí, jak se seriál od konce čtvrté série vyvíjí. Samozřejmě jsem si vědoma toho, že kniha a film jsou dvě odlišná média, a už u první knížky jsem si všímala odlišností od knihy (které tam ovšem byly velmi malé, většina postav říkala skoro totožné věci, jako v knize) a nevadilo mi to ani v nejmenším. Jak už jsem ale psala, další knihy z Písně ledu a ohně jsem nečetla, a přesto jsem si všimla, že se mezi čtvrtou a pátou sérií stalo něco se scénářem. Nejen, že některé dějové linie nikam nesměřovaly, či byly dokonce trapné (ono slavné Dorne), ale některá rozhodnutí postav byla až absurdně unáhlená (Stannis a upálení dcery, které ještě před několika díly kategoricky odmítnul), nebo nedomyšlená (Malíček řekne Sanse, ať si vezme Ramseyho, pak odjede, nic se nevysvětlí, zbytek děje Sansa trpí a Malíček není nikde). Vyplývá z toho tedy, že scénáristi už nesázejí na pomalý, promyšlený a pečlivě provázaný vývoj děje, ale na zkratkovité jednání postav, jenom, aby to působilo efektně, a tím se pomalu začínají přibližovat úrovni seriálů jako je třeba Walking Dead… Jinak chápu odchylování seriálu od knih, podle nichž je natočen, ve smyslu, že scény mohou vypadat jinak, postavy mohou vzhledově vypadat jinak, popř. trochu se může změnit děj, ale to, že umírají postavy, které měly zůstat naživu (a není jich málo), mi přijde jako už celkem velký zásah do děje. Představte si, že by byl takto zfilmován Pán Prstenů. Na začátku by umřel Aragorn, ve Dvou věžích by se nevrátil Gandalf a umřel by Frodo a prsten by do sopky Hory Osudu nesla Arwen. Pořád by vám to připadalo v pohodě?
Tak prvá epizóda pomerne slabá. Dorne úplne odfláknutý, Tristan po smrti frajerky si veselo maľuje a cubky sa za nim zjavia buhvi odkud, Boltonovic psy až tak veľmi nevadili, ako skôr to, že sa tam Brienne s Podrickom záhadne teleportovali v rozhodujúci moment :D Smrť Stannisa neukázali, žije vôbec? Ale pravdepodobne už nie. Ramsey ma svojou brutalitou až tak neprekvapil, keď dal hodiť svoju mrtvu cubku psom. Podla mna nakoniec zabije aj otcovu tehotnu manzelku, aby neprisiel o narok na tron. Sansa, Theon, Brienne a Pod sa vydaju naskor na sever do castle black, kde medzitym Tormund s Eddom a Davosom prevezmu kontrolu nad hradom a nights watch. Mel sa bude zrejme snazit ozivit Jona tym, ze bude chciet obetovat bohovi svetla Sansu, lebo kralovska krv dava magicku moc, ale namiesto nej sa ponukne Brienne alebo Theon, aby Sansu ochranili…
#6090 Stardos: tak altshiftX (btw. doporucuju!! https://www.youtube.com/playlist?…) ma na youtube i jinou alter-ego teorii (jestli neni Nejvyssi vrabcak ve skutecnosti Howland Reed nebo jestli Daario neni ve skutecnosti Euron Greyjoy).
Ja tyhle teorie moc nemusim, sice zni zajimave, ale vlastne jsou pro autora dost problematicky – ctenar pak uz nevi, jestli muze verit, ze postava je opravdu ten jedinec, na ktereho to vypada.
A ta o Mel vlastne ani nedava moc smysl. Ja jsem ohledne vesteckych postav hodne zvedav, jestli se v knizce nebo i v serialu jeste uvidime s Quaithe.
#6093 Stardos: Proč by v tom případě obsazovali jinou herečku? Popřípadě, proč by na sebe před Stannisem brala Mel jinou podobu než před Cersei? A proč mají obě, Maggy i Mel, úplně jinou osobnost? Ne, tohle je fakt hloupost. Pravděpodobnější už je, že Tyrion je bastard Šíleného krále a Joanny Lannister.
#6092 El Tigre Chino: Já bych to ještě do koše nedával, sice to taktéž pokládám za vysoce nepravděpodobné, jenže určitě by to možné bylo.Zda je mrtvá víme? Já si to už sice nepamatuji, ale bylo to zmíněno? A podoba, když byste nevěděli, že Mel je ta „zrůda“, tak byste nikdy netipli, že je to ona, dle podoby tedy.Jenže by zde nehrál fakt, že by tak rychle zestárla na to jak se nám ukázala
#6090 Stardos: Tak to je teprv blbost. :) Čarodějnice vypadala úplně jinak a navíc už je pár let mrtvá, v knížce to byla dokonce (pra)babička Robbovy manželky.
Jinak k tomu, že Mel viděla ve vizi planoucí praporce Boltonů u Zimohradu – nejsou to úplně praporce, ale v traileru hoří ty jejich kříže s přibitými nepřáteli. Tak možná viděla to a maličko to popletla?
I přes drobné chyby je na co se dívat,je o čem diskutovat a fanda seriálu jako já si může domýšlet ja k se to vyvine dál.Dle mého mínění je to nejlepší fantasy seriál v pslední době co jsem viděl.A hlavně at se vrátí Jon.
#6111 El Tigre Chino#6108 Monkeyskunk: Však já říkám, že je to moje teorie. Takhle se mi to jeví a dávalo by to i smysl. Ale přiznávám, že to tak být nemusí. Vše ukáže až čas :)
#6112 Monkeyskunk#6106 Eddard1: jj pohoda, ja si to myslel :)
#6107 Eddard1: Ale ne, to jen typek trochu vari z vody. Uz tu nekdo psal, ze v traileru byla Mel v scene, ktera v prvnim dile nebyla, takze pokud neni vystrizena, tak ji jeste mladou (tim padem nejspis i zivou) uvidime i nadale. Nehlede na to, ze by mi to prislo pekne trapny, kdyby si proste jen tak umrela. Me z toho vseho pripadala spis zmetana, nez ze by si pripadala zrazena Rholorem.
#6109 Moor8#6105 Moor8: Melisandra umřela?? To ji jako už v seriálu neuvidíme?
#6108 Monkeyskunk#6075 Monkeyskunk: Omlouvám se. Já se spletl to měla být reakce na číslo 6051 a ne na tebe 6049
#6108 Monkeyskunk#6102 blacken: Přesně! Už nikdy si nebudu vybavit to její perfektní tělo aniž bych si nevzpomněl na tu babiznu.
Jinak moje teorie o Melisandře: Řeší se tu a i jinde na netě, že už dříve měla sundaný náhrdelník a přesto byla mladá. Podle mě to nespočívá v tom, zda má na krku ten náhrdelník, ale ve smlouvě s pánem světla. Pokud mu bude sloužit zůstane mladá. Ta konečná scéna znamená, že Melisandra se pána světla vzdala. Možná v něj fakt věřila a když selhal Stanis i když měl podle pána světla vyhrát a když pak zemřel John, i když měl bojovat na Zimohradě, tak to její vírou otřáslo natolik, že pána světla zavrhla. Proto zestárla, lehla si do psotele a umřela.
Jinak podle mě je pán světla ten démon, kterého slyšel Varys mluvit z plamenů, když ho ten čaroděj vykastroval.
#6107 Eddard1Zajímavý díl na úvod, líbí se mi nám seriál vyspoileruje knihu takže jí pak nemusím kupovat. Postavy nejlíp asi dopadla Daenerys i když ještě chvilku a rajtoval by na ní Moro, další kdo měl velkou kliku byla Sansa a Theon stačilo málo a už by mu chyběli další prsty. Moc se mi nelíbí chování Davose už by pomalu měl vyrazit do bílého přístavu za Rickonem a ne bojovat s noční hlídkou. No a nakonec by mě zajímalo kde nakupuje pleťovou masku Melisandra protože tu chci taky :)
#6100 Eleanor05: Knihy jsem také nečetl a i mě přijde tento úvodní díl slabý. Stejně tak konec minulé sezóny. Už jsem to tu vysvětloval. problém je ve velkém množství dějových linek, které se od první série, kde byly jen 3 hlavní (Dany, Královo přístaviště a noční hlídka) a 2 vedlejší (zimohrad, putování Tyriona.) dějové linie. Teď jich je mnohem více. (Deny, Tyrion na východě, Královo přístaviště, Dorne, Sansa, dění u Boltonů, noční hlídka, dění za zdí, Arya a brzy přibudou i železné ostrovy, dění Tullyů, Sam, divocí co přešli zeď, hledání Joraha, chromajzl atd… .) prostě to v té krátké stopáži a rozsahu nezvládají vše řádně odvyprávět.
Člověk nemusí být čtenář a hater, aby mu vadily nesrovnalosti v ději a nelogické jednání postav…
Ale v jednom mě to pobavilo. Postupem času se mi zdá, že jsou fuč všechny smysluplné a zajímavé postavy… člověk si tak zasedne k seriálu, kde teda očekává aspoň tu krev a nahý holky… a pak se v podstatě jediná holka, která se do další série nevyžrala o dvě velikosti promění v babičku :D To asi mužský publikum moc nepotěšilo.
#6105 Moor8 #6113 Eleanor05#6100 Eleanor05: Tak někteří vidí krev a hned je best a ani je nezajímá co se děje :D
#6113 Eleanor05Ještě bych se vrátila k lidem, kteří tady uráží ty, kterým se nelíbí, jak se seriál odchyluje od knížek, popř. říkají, že se seriál zhoršil. Já osobně četla pouze první knihu (Hru o trůny) a ani ji nedočetla dokonce, a přesto mi vadí, jak se seriál od konce čtvrté série vyvíjí. Samozřejmě jsem si vědoma toho, že kniha a film jsou dvě odlišná média, a už u první knížky jsem si všímala odlišností od knihy (které tam ovšem byly velmi malé, většina postav říkala skoro totožné věci, jako v knize) a nevadilo mi to ani v nejmenším. Jak už jsem ale psala, další knihy z Písně ledu a ohně jsem nečetla, a přesto jsem si všimla, že se mezi čtvrtou a pátou sérií stalo něco se scénářem. Nejen, že některé dějové linie nikam nesměřovaly, či byly dokonce trapné (ono slavné Dorne), ale některá rozhodnutí postav byla až absurdně unáhlená (Stannis a upálení dcery, které ještě před několika díly kategoricky odmítnul), nebo nedomyšlená (Malíček řekne Sanse, ať si vezme Ramseyho, pak odjede, nic se nevysvětlí, zbytek děje Sansa trpí a Malíček není nikde). Vyplývá z toho tedy, že scénáristi už nesázejí na pomalý, promyšlený a pečlivě provázaný vývoj děje, ale na zkratkovité jednání postav, jenom, aby to působilo efektně, a tím se pomalu začínají přibližovat úrovni seriálů jako je třeba Walking Dead… Jinak chápu odchylování seriálu od knih, podle nichž je natočen, ve smyslu, že scény mohou vypadat jinak, postavy mohou vzhledově vypadat jinak, popř. trochu se může změnit děj, ale to, že umírají postavy, které měly zůstat naživu (a není jich málo), mi přijde jako už celkem velký zásah do děje. Představte si, že by byl takto zfilmován Pán Prstenů. Na začátku by umřel Aragorn, ve Dvou věžích by se nevrátil Gandalf a umřel by Frodo a prsten by do sopky Hory Osudu nesla Arwen. Pořád by vám to připadalo v pohodě?
#6101 Khardoom #6103 Moor8Tak prvá epizóda pomerne slabá. Dorne úplne odfláknutý, Tristan po smrti frajerky si veselo maľuje a cubky sa za nim zjavia buhvi odkud, Boltonovic psy až tak veľmi nevadili, ako skôr to, že sa tam Brienne s Podrickom záhadne teleportovali v rozhodujúci moment :D Smrť Stannisa neukázali, žije vôbec? Ale pravdepodobne už nie. Ramsey ma svojou brutalitou až tak neprekvapil, keď dal hodiť svoju mrtvu cubku psom. Podla mna nakoniec zabije aj otcovu tehotnu manzelku, aby neprisiel o narok na tron. Sansa, Theon, Brienne a Pod sa vydaju naskor na sever do castle black, kde medzitym Tormund s Eddom a Davosom prevezmu kontrolu nad hradom a nights watch. Mel sa bude zrejme snazit ozivit Jona tym, ze bude chciet obetovat bohovi svetla Sansu, lebo kralovska krv dava magicku moc, ale namiesto nej sa ponukne Brienne alebo Theon, aby Sansu ochranili…
#6096 tap: Většinu samozřejmě znám. :) Pár jich seriál dokonce potvrdil.
#6094 El Tigre Chino: Takbnikdy nevíš :D Mně ta teorie přijde zajímavá :D
#6094 El Tigre Chino: seznam teorii (pochopitelne ne vsech a pochopitelne jsou mezi nimi nesmysly)
http://www.icefire.cz/…-pouze-knihy#…
#6098 El Tigre Chino#6090 Stardos: tak altshiftX (btw. doporucuju!! https://www.youtube.com/playlist?…) ma na youtube i jinou alter-ego teorii (jestli neni Nejvyssi vrabcak ve skutecnosti Howland Reed nebo jestli Daario neni ve skutecnosti Euron Greyjoy).
Ja tyhle teorie moc nemusim, sice zni zajimave, ale vlastne jsou pro autora dost problematicky – ctenar pak uz nevi, jestli muze verit, ze postava je opravdu ten jedinec, na ktereho to vypada.
A ta o Mel vlastne ani nedava moc smysl. Ja jsem ohledne vesteckych postav hodne zvedav, jestli se v knizce nebo i v serialu jeste uvidime s Quaithe.
#6093 Stardos: Proč by v tom případě obsazovali jinou herečku? Popřípadě, proč by na sebe před Stannisem brala Mel jinou podobu než před Cersei? A proč mají obě, Maggy i Mel, úplně jinou osobnost? Ne, tohle je fakt hloupost. Pravděpodobnější už je, že Tyrion je bastard Šíleného krále a Joanny Lannister.
http://vignette3.wikia.nocookie.net/…ision/latest?…
#6096 tap #6097 Stardos#6092 El Tigre Chino: Já bych to ještě do koše nedával, sice to taktéž pokládám za vysoce nepravděpodobné, jenže určitě by to možné bylo.Zda je mrtvá víme? Já si to už sice nepamatuji, ale bylo to zmíněno? A podoba, když byste nevěděli, že Mel je ta „zrůda“, tak byste nikdy netipli, že je to ona, dle podoby tedy.Jenže by zde nehrál fakt, že by tak rychle zestárla na to jak se nám ukázala
#6094 El Tigre Chino#6090 Stardos: Tak to je teprv blbost. :) Čarodějnice vypadala úplně jinak a navíc už je pár let mrtvá, v knížce to byla dokonce (pra)babička Robbovy manželky.
#6093 StardosJinak k tomu, že Mel viděla ve vizi planoucí praporce Boltonů u Zimohradu – nejsou to úplně praporce, ale v traileru hoří ty jejich kříže s přibitými nepřáteli. Tak možná viděla to a maličko to popletla?
A třeba tam viděla i Jona.