#3049 segovesus: Jestli to tak opravdu bude, tak je to dost uhozený.
Vůbec to podle mě strašně natahují, Aryu už mohly tak před třemi díly posadit na loď do Braavosu, nebo aspoň mohla opustit Ohaře. Ale oni zřejmě chtějí z té jejich interakce vytřískat co se dá. Jinak epizoda na Zdi pro mě zklamání, myslela jsem, že když bude celá epizoda věnovaná jedné události, tak to aspoň bude stát za to. Ale zdlouhavé kecy na začátku, žádný Stannis na konci… zbytečně roztahané a začinám se vážně obávat, že tuhle sérii neukončí tak, jak by se patřilo, co se týče jednotlivých dějových linií, pre to prostě všechno nemůžou stihnout.
Brzo. Opravdu brzo začnou lidé protestovat proti zabíjení svých oblíbených postav. Navíc, když si člověk vezme kolik knih ještě zbývá … A jen tak mimochodem – ty odchylky od knih se začínají nějak nepříjemně kupit a jsem vážně zvědavý kam až to zajde.
#3038 Lumicko: Ano mas pravdu,nicmene tohle se melo stat… ten boj byl upnutej da se rict na Oberyna.Bejt Horou tak ho chytnu a hodim ho pres to zabradli tam… ale je to proste serial :)
#3037 Tuberkuloz: Meče z uhlíkatý oceli (okolo 1,2 % C, ale klidně i víc) používali Vikingové, takže úplně vedle to neni – konec konců, je to fantasy seriál. Jestli »prostě nevěříš«, že obouruční meč může vážit 2 kg, tak nemá smysl se s tebou bavit, protože seš člověk věřící, ne racionální. Tvůj pětiletej bratr by s tim možná dokázal máchat, ale asi už ne bojovat.
Jeden o koze a druhy o voze…on myslel carbon (carbon steel), uhlik, ako uhlikovu ocel so zvysenym obahom uhlika nie ako uhlikovy kompozit takzvany aj „carbon“. Kesuaus sa asi nevyjadril dostatocne odborne pre zmaturovaneho odbornika, alebo sa tu len niekdo chcel dotahovat za slovicka…Jedno je vsak iste, pokial nie ste skuseny vyrobcovia mecov, tak to budu stale len dohady… #3037 Tuberkuloz:
#3037 Tuberkuloz: A kolik si teda myslite ze takovy mec vazi? Mece jsou dost tenke takze jejich hmotnost je relativne nizka. Vetsina mecu ma do 1,5 kg, vyjimecne o trochu vice je li to nejaky vetsi obourucni mec ale vic rozhodne ne.
Ale ty si nepredstavuj uhlík o ktorom je reč ako karbón ako poznáme dnes, ale predstavuj si ho ako chemickú zložku a časť ocele. Čím viac si mal v oceli uhlíku, tým bol tvrdší, ale zároveň krehkejší.#3037 Tuberkuloz:
Skoda oberyna fakt… Sa to mohlo tak suprovo vyvijat dalej v ceste jeho pomsty… Ale tak vyhral nad horou. Len to posral ze cakal tak dlho a nedorazil ho ale asi ne kazdy by cakal ze sa hora tak spamata po tolkych bodnutiach… Ved sa pozrite aky je dlhy hrot tej kopije ci jak to nazvat… ale tak kedze je mountain taka velka masa mohol pridat oberyn… Pre chudaka muselo byt najhorsie ked pocuval pritom ako mu mountain zacal tlacit na oci a povedal ze zabil jej deti, pretiahol ju a ze potom rozmlatil jej hlavu tak jak jemu. Tak si predstavte ze ste oberyn…
Daenerys je proste bitch… To jej nedoslo ze Jorah je k nej dedikovany / verny na 100% ??? Predtym nebol ale urcite uz bol potom ako ju zachranil pred jedom, mnohokrat jej radil atd… A keby chcel by ju zabil 10000×… Tak je jasne ze by jej uz nic neurobil a predsa sa ho boji a posle ho z5 a neveri mu.. to fakt nechapem. Nemame rad daenerys
#3035 kesuaus: Psal jsi tu cosi o uhlíku, to bylo úplně vedle, carbon, ten je starý cca 80 let, takže meče z toho asi taky těžko a prostě nevěřím, že takový kus železa váží 2 kg, stím by dokázal v klidu máchat i muj pětiletý bratr
#3032 Ser David Payne: Suhlasim s tim čo pišeš každopadne nepovedal by som že Gregor svôj meč „ovladal“ však snim švihol a niekedy to vizeralo ked netrafil ako keby ho ten meč aj do predu posunul :D Ten meč ovladal jeho :D
To že si maturoval z nastrojovich materialov s teba neroby experta na meče ako môžeš vediet ich vahu ked nemaš ponatia ako vizeraju alebo ako sa vyrabaju, a ked si žiadny pravdepodobne v ruke nedržal ? #3033 Tuberkuloz:
#3028 kesuaus: Nějak prostě nesouhlasím se vším co si tu mlel, stím uhlíkem, váhou atd.. Maturoval sem ted z nástrojových materiálů a všech druhů oceli a výroby i stím uhlíkem jsi dost mimo. Jinak ano, nerez se dá použít max. na příborové nože
#3001 kesuaus: Měl jsem na mysli renesanční šaršouny, ty se pod dvě kila daj udělat těžko. Horní hranice (kolem 4 kg) je spíš pro ceremoniální a popravčí meče. Je pravda, že můj meč se při 122 cm na dýlku řadí možná spíš mezi šaršouny než langschwerty (i když má jenom jednu příčku), ale o terminologii tolik nejde – konec konců, žádná mistrovská práce to neni. Horův by při jeho velikosti a síle mohl bejt i o trochu větší a těžší, ale ovládá ho tam i jednou rukou, tak bych to nepřeháněl. A toho Američana neni důvod brát vážně – je to výrobce filmovejch rekvisit, ne zbrojíř.
#3049 segovesus: Jestli to tak opravdu bude, tak je to dost uhozený.
Vůbec to podle mě strašně natahují, Aryu už mohly tak před třemi díly posadit na loď do Braavosu, nebo aspoň mohla opustit Ohaře. Ale oni zřejmě chtějí z té jejich interakce vytřískat co se dá. Jinak epizoda na Zdi pro mě zklamání, myslela jsem, že když bude celá epizoda věnovaná jedné události, tak to aspoň bude stát za to. Ale zdlouhavé kecy na začátku, žádný Stannis na konci… zbytečně roztahané a začinám se vážně obávat, že tuhle sérii neukončí tak, jak by se patřilo, co se týče jednotlivých dějových linií, pre to prostě všechno nemůžou stihnout.
#3051 segovesus #3052 Oveckoun #3058 Smooth#3048 Oveckoun: Jak jsem cetl pod trailerem k nasledujici epizode:
To se Hound a Arya setka s Brienne a Podrickem ? Rameno v záběru s Houndem je podobné brnění, ktere Briene dostala od Jaimeeho.
#3050 ZouZojaBrzo. Opravdu brzo začnou lidé protestovat proti zabíjení svých oblíbených postav. Navíc, když si člověk vezme kolik knih ještě zbývá … A jen tak mimochodem – ty odchylky od knih se začínají nějak nepříjemně kupit a jsem vážně zvědavý kam až to zajde.
#3049 segovesusPodle traileru k posledni epizode se obavam, ze hodne toho zustane na dalsi serii. https://www.youtube.com/watch?…
Nej moment v dnesnim dile:
http://blog.segovesus.net/…on-wall.html
#3044 Engeneer: Tak to souhlasim, hodne toho bude na 5. serii.
Ted dostava daleko vetsi smysl cela scena s Craster's Keep, proste si to prohodili.
Nedokážu si představit, jak chtějí zbytek Bouře stlačit do jedné epizody. To by musela mít aspoň 2 hodiny.
Co to zase vyvedli s Jonem? V knize ho museli donutit jít za zeď, protože věděl, že je to rozsudek smrti a teď jde za Mancem dobrovolně?…
#3045 segovesus#3038 Lumicko: Ano mas pravdu,nicmene tohle se melo stat… ten boj byl upnutej da se rict na Oberyna.Bejt Horou tak ho chytnu a hodim ho pres to zabradli tam… ale je to proste serial :)
#3037 Tuberkuloz: Meče z uhlíkatý oceli (okolo 1,2 % C, ale klidně i víc) používali Vikingové, takže úplně vedle to neni – konec konců, je to fantasy seriál. Jestli »prostě nevěříš«, že obouruční meč může vážit 2 kg, tak nemá smysl se s tebou bavit, protože seš člověk věřící, ne racionální. Tvůj pětiletej bratr by s tim možná dokázal máchat, ale asi už ne bojovat.
Jeden o koze a druhy o voze…on myslel carbon (carbon steel), uhlik, ako uhlikovu ocel so zvysenym obahom uhlika nie ako uhlikovy kompozit takzvany aj „carbon“. Kesuaus sa asi nevyjadril dostatocne odborne pre zmaturovaneho odbornika, alebo sa tu len niekdo chcel dotahovat za slovicka…Jedno je vsak iste, pokial nie ste skuseny vyrobcovia mecov, tak to budu stale len dohady… #3037 Tuberkuloz:
#3037 Tuberkuloz: A kolik si teda myslite ze takovy mec vazi? Mece jsou dost tenke takze jejich hmotnost je relativne nizka. Vetsina mecu ma do 1,5 kg, vyjimecne o trochu vice je li to nejaky vetsi obourucni mec ale vic rozhodne ne.
#3107 kesuausAle ty si nepredstavuj uhlík o ktorom je reč ako karbón ako poznáme dnes, ale predstavuj si ho ako chemickú zložku a časť ocele. Čím viac si mal v oceli uhlíku, tým bol tvrdší, ale zároveň krehkejší.#3037 Tuberkuloz:
#3107 kesuaus#3035 kesuaus: Psal jsi tu cosi o uhlíku, to bylo úplně vedle, carbon, ten je starý cca 80 let, takže meče z toho asi taky těžko a prostě nevěřím, že takový kus železa váží 2 kg, stím by dokázal v klidu máchat i muj pětiletý bratr
#3039 Radovid #3040 kujulu #3041 oldtimes #3042 Ser David Payne #3107 kesuaus#3032 Ser David Payne: Suhlasim s tim čo pišeš každopadne nepovedal by som že Gregor svôj meč „ovladal“ však snim švihol a niekedy to vizeralo ked netrafil ako keby ho ten meč aj do predu posunul :D Ten meč ovladal jeho :D
To že si maturoval z nastrojovich materialov s teba neroby experta na meče ako môžeš vediet ich vahu ked nemaš ponatia ako vizeraju alebo ako sa vyrabaju, a ked si žiadny pravdepodobne v ruke nedržal ? #3033 Tuberkuloz:
#3037 TuberkulozTo by teda bol ! :D #3031 T.T:
#3028 kesuaus: Nějak prostě nesouhlasím se vším co si tu mlel, stím uhlíkem, váhou atd.. Maturoval sem ted z nástrojových materiálů a všech druhů oceli a výroby i stím uhlíkem jsi dost mimo. Jinak ano, nerez se dá použít max. na příborové nože
#3035 kesuaus#3001 kesuaus: Měl jsem na mysli renesanční šaršouny, ty se pod dvě kila daj udělat těžko. Horní hranice (kolem 4 kg) je spíš pro ceremoniální a popravčí meče. Je pravda, že můj meč se při 122 cm na dýlku řadí možná spíš mezi šaršouny než langschwerty (i když má jenom jednu příčku), ale o terminologii tolik nejde – konec konců, žádná mistrovská práce to neni. Horův by při jeho velikosti a síle mohl bejt i o trochu větší a těžší, ale ovládá ho tam i jednou rukou, tak bych to nepřeháněl. A toho Američana neni důvod brát vážně – je to výrobce filmovejch rekvisit, ne zbrojíř.
#3036 kesuaus#3020 kesuaus: Revenge of Lord Friendzone by byl skvělej kus příběhu :D
#3034 kesuaus