Jo to je fakt už si vzpomínám, že v knize bylo řečeno, že na ně partizánským stylem dorážejí bažináři s otrávenými šípy, i když nevím, jestli za tím stojí přímo Reed. No každopádně doufám, že se s ním někdy setkáme protože by mohl pár věcí osvětlit zas :D !
Podle mě se Howland Reed snažil dobýt Kailinskou držbu, kterou okupovali Železní. Využívali hlavně otrávené šípy. Přece jenom, když Smraďoch/Theon přijel v posledním díle vyjednávat, bylo vidět jak jsou všichni Železní nemocní, sotva stáli.
#2986 Ser David Payne: To máš ze dřeva dvoukilový klacík, ne? :D Jiank ted sem otevřel tabulky a koukl se na plechy, 16×40 (mm) 2 metry dlouhé váží 11,23 kg a to je ze hřebíkové oceli, Hora měl asi něco kvalitnějšího, takže tak o třetinu těžší
#2902 Lighthammer: Musel ses přepsat – šaršoun neváží 40 liber, ale 4 libry. Já sám mam langschwert (samozřejmě menší než Horův) co váží asi 2,25 kg; běžná váha obouručního meče je cca 2 – 4 kg. Souboj samozřejmě neni věrohodnej ani v nejmenším, ale kterej souboj je? (V GoT, ale i kdekoliv jinde ve filmu.) O věrohodnost nejde; duel vypadá choreograficky dobře a to je hlavní. Stejně tak mi přijde absurdní diskutovat o tvrdosti lebky; Hora má prostě nepochopitelnou, nadlidskou sílu a dál už neni o čem se bavit.
#2984 Orea: no já bych tipl Selmyho, Horu… a třetího fakt nevim, ale velkýho Jona bych teda nehádal… o Dorne ví kulajs, když řikal, že nikdy neviděl bojvoat Oberyna, takže ani Oberyn, ani Areo Hotah to nebudou… žádnej Kingsguard taky ne… těžko říct no…
HA! Jeden z těch, co by porazili Jaimeho je Velký Jon Umber… a nikoho z vás nenapadl :-) Mě taky ne, úplnou náhodou jsem zrovna narazila na tohle video, Jon je #6 v 6:15 ;-)
Jen upřesnim, že Hora ocelové rukavice neměl, ale když se mu rejpe v hlavě má jen kožené, ale jinak souhlasim, že mohl bojovat lépe ( oběma rukama ) a, že v konceptu knihy a seriálu a tím jak je hora popisován mu rozdrcení hlavy naprosto věřím :D
Takže som tu trošku neskoro ale nevadi , každopadne tiež sa mi zdal ten boj trošku dementny hlavne ako hora bojoval akokolvek silny je ten meč viditelne v jednej ruke nezvladal . Maval tam s nim a potom mu trvalo 2 krat dlhsie dokim to zdvihol spat , celkovo techniku mal uplne na hovno dovolim si povedat že s kopiou by som si nanho trufol aj ja a to mam trochu viac ako 60KG! :D A tie jeho takticke rozhodnutia v tom subojy ako sa rozbehol do oberyna ako keby ho chcel objat tomu som totalne nerozumel . Ak by mal meč v oboch rukach alebo ešte skusil „Half-swording“ ako už tu niekdo spomenul dopadlo by to pre neho lepšie pravdepodobne . Každopadne to čo spravil z oberynovou hlavou je možne ak teda bereme v uvahu že je hora extremne silny . 1. v knihe je 8stôp vysoky čo je asi 240cm ? ma okolo no na kilogramy 160? A GRRM ho popisuje ako že skoro cela jeho váha sa sklada zo svalov . 235kg treba na rozdrtenie ludskej lebky , 90 kg je priemerny stisk človeka . The Mountain ale neni priemerny človek + velmy mu pomahala jeho vaha pretože na oberynovy ležal a tlačil ho celou svojou vahou , tak isto mu teda pomahala aj zem . Mal ocelove rukavice ak sa mu dostal do lebky cez oči mohol potom mu lebku jednoducho otvorit ako napriklad otvarate vajco , každopadne takisto mohol zo spodu zatlačit zvisnimi prstamy a preto to explodovalo ? Celkovo to neni vôbec nepravdepodobne ale velmy uveritelne ked si to takto vezmete
#2975 LadyJ: To je hezké, ale on tu lebku nedrtil, spíš rozpůlil jako ořechovou skořápku. Možná jsem se jen špatně díval, tu scénu si vícktát přehrávat neplánuju :D
#2977 zelinho: Hodor má v sebe krv obrov tak možno aj Hora :D tak či tak je to pekná blbosť niečo také vôbec riešiť, hlavne keď sa celý seriál odohráva v alternatívnom svete.
Jsem si ani nevsiml, ze saty Sansy mely na sobe peri, asi kvuli Malickovi. A jsou spekulace, ze symbol na krku znamena „zakaz vjezdu“ :)http://wicnet.tumblr.com/…mountain-and
#2989 Menec:
Jo to je fakt už si vzpomínám, že v knize bylo řečeno, že na ně partizánským stylem dorážejí bažináři s otrávenými šípy, i když nevím, jestli za tím stojí přímo Reed. No každopádně doufám, že se s ním někdy setkáme protože by mohl pár věcí osvětlit zas :D !
#2991 Menec#2950 Wolfinator1:
Podle mě se Howland Reed snažil dobýt Kailinskou držbu, kterou okupovali Železní. Využívali hlavně otrávené šípy. Přece jenom, když Smraďoch/Theon přijel v posledním díle vyjednávat, bylo vidět jak jsou všichni Železní nemocní, sotva stáli.
#2990 Wolfinator1http://www.marieclaire.com/…s-instagrams niekoľko fotiek hercov mimo kamier je vidno že sú dobra partia a vedia sa zabaviť :D
#2986 Ser David Payne: To máš ze dřeva dvoukilový klacík, ne? :D Jiank ted sem otevřel tabulky a koukl se na plechy, 16×40 (mm) 2 metry dlouhé váží 11,23 kg a to je ze hřebíkové oceli, Hora měl asi něco kvalitnějšího, takže tak o třetinu těžší
#2993 Ser David Payne #3002 kesuaus#2902 Lighthammer: Musel ses přepsat – šaršoun neváží 40 liber, ale 4 libry. Já sám mam langschwert (samozřejmě menší než Horův) co váží asi 2,25 kg; běžná váha obouručního meče je cca 2 – 4 kg. Souboj samozřejmě neni věrohodnej ani v nejmenším, ale kterej souboj je? (V GoT, ale i kdekoliv jinde ve filmu.) O věrohodnost nejde; duel vypadá choreograficky dobře a to je hlavní. Stejně tak mi přijde absurdní diskutovat o tvrdosti lebky; Hora má prostě nepochopitelnou, nadlidskou sílu a dál už neni o čem se bavit.
#2987 Tuberkuloz #3001 kesuaus#2984 Orea: no já bych tipl Selmyho, Horu… a třetího fakt nevim, ale velkýho Jona bych teda nehádal… o Dorne ví kulajs, když řikal, že nikdy neviděl bojvoat Oberyna, takže ani Oberyn, ani Areo Hotah to nebudou… žádnej Kingsguard taky ne… těžko říct no…
HA! Jeden z těch, co by porazili Jaimeho je Velký Jon Umber… a nikoho z vás nenapadl :-) Mě taky ne, úplnou náhodou jsem zrovna narazila na tohle video, Jon je #6 v 6:15 ;-)
http://www.youtube.com/watch?…
#2985 zelinho #3058 SmoothJen upřesnim, že Hora ocelové rukavice neměl, ale když se mu rejpe v hlavě má jen kožené, ale jinak souhlasim, že mohl bojovat lépe ( oběma rukama ) a, že v konceptu knihy a seriálu a tím jak je hora popisován mu rozdrcení hlavy naprosto věřím :D
Takže som tu trošku neskoro ale nevadi , každopadne tiež sa mi zdal ten boj trošku dementny hlavne ako hora bojoval akokolvek silny je ten meč viditelne v jednej ruke nezvladal . Maval tam s nim a potom mu trvalo 2 krat dlhsie dokim to zdvihol spat , celkovo techniku mal uplne na hovno dovolim si povedat že s kopiou by som si nanho trufol aj ja a to mam trochu viac ako 60KG! :D A tie jeho takticke rozhodnutia v tom subojy ako sa rozbehol do oberyna ako keby ho chcel objat tomu som totalne nerozumel . Ak by mal meč v oboch rukach alebo ešte skusil „Half-swording“ ako už tu niekdo spomenul dopadlo by to pre neho lepšie pravdepodobne . Každopadne to čo spravil z oberynovou hlavou je možne ak teda bereme v uvahu že je hora extremne silny . 1. v knihe je 8stôp vysoky čo je asi 240cm ? ma okolo no na kilogramy 160? A GRRM ho popisuje ako že skoro cela jeho váha sa sklada zo svalov . 235kg treba na rozdrtenie ludskej lebky , 90 kg je priemerny stisk človeka . The Mountain ale neni priemerny človek + velmy mu pomahala jeho vaha pretože na oberynovy ležal a tlačil ho celou svojou vahou , tak isto mu teda pomahala aj zem . Mal ocelove rukavice ak sa mu dostal do lebky cez oči mohol potom mu lebku jednoducho otvorit ako napriklad otvarate vajco , každopadne takisto mohol zo spodu zatlačit zvisnimi prstamy a preto to explodovalo ? Celkovo to neni vôbec nepravdepodobne ale velmy uveritelne ked si to takto vezmete
#2980 T.T: Přišlo mi, že jí trochu zatlačil do země a ta tomu trochu pomohla.
#2975 LadyJ: To je hezké, ale on tu lebku nedrtil, spíš rozpůlil jako ořechovou skořápku. Možná jsem se jen špatně díval, tu scénu si vícktát přehrávat neplánuju :D
#2981 Zdenek0000Takovej malej Hora- http://www.youtube.com/watch?…
#2977 zelinho: Hodor má v sebe krv obrov tak možno aj Hora :D tak či tak je to pekná blbosť niečo také vôbec riešiť, hlavne keď sa celý seriál odohráva v alternatívnom svete.
#2975 LadyJ: tak lidi ztratili od šimpanzů sílu v důsledku vyvinutí mozku… Hora byl totální bezmozek, tak třeba mu zůstala šimpanzí síla :D
#2978 kiso1561#2974 segovesus: spíš bych v tom viděl to, že šaty patřily Lyse a jsou v Orlím hnízdě…
článek o tom, jestli je možné rukama rozdrtit lebku http://www.national-geographic.cz/…lebku-46088/#…
#2977 zelinho #2980 T.TJsem si ani nevsiml, ze saty Sansy mely na sobe peri, asi kvuli Malickovi. A jsou spekulace, ze symbol na krku znamena „zakaz vjezdu“ :) http://wicnet.tumblr.com/…mountain-and
#2976 zelinho#2971 tap: Takový Ježíš umřel jen 1× a napsali o něm cely jen jeden díl :D
#2971 tap: Tak on si to může dovolit :D
#2970 Smooth: Lidr, co se necha 7× zabit, je hovno lidr :-p
#2972 Zdenek0000 #2973 segovesus