#2749 garvon: No to mě taky praštilo do očí – jak Oberyn tím kopím hravě prorazil brnění Hory :)#2740 mrco1991: Věř, že tě GoT ještě má čím překvapit ;)
Podle popisu z knizky je hora 2.4m vysokej, vazi 190Kg a skoro vsechno z toho svaly. Pouziva 1.8m dlouhej obourucak, kterym macha jenom jednou rukou a v druhej ma stit. Nosi nejtezsi a nejtlustsi brneni v Sedmi kralovstvich. Jeho brneni je tak tezke, ze zadny jiny muz by se v nem nemohl hybat. Takze rozmackout nekomu hlavu asi neni problem.
#2744 JuRas: tys asi nedával pozor, každej ví, že Hora je zvíře, velkej a nadlidsky silnej, jednou ranou přesekne chlapa vejpůl… tak proč by nemohl máchat obouručákem v jedné ruce? taky mám pocit (ale nechci kecat), že se říkalo (Bronn?), že je na svoji velikost i nezvykle rychlej… nechápu, co tě překvapuje… Hora si těžko vezme na souboj kopí, stejně jako Oberyn si nebude brát meč…
#2727 Smooth: Možná je to tím, že Sanse (herečce) bylo letos teprve 18. Pokud vím, tak i v Améru platí, že pod 18 je to nelegální, o jejím názoru na tohle netřeba ani mluvit. Co se týče Dany, tak ta herečka řekla, že se moc svlíkat nechce, možná už vůbec (po scéně na konci 3. řady). Tudíž je pochopitelný, proč se na ni nijak „nevyřádili“ ;)
#2737 xDzambar: Opravdu? :D Oberyn: lehká zbroj, velká rychlost bojovníka, dlouhá, lehká, spíše bodná zbraň. Hora: těžká zbroj, malá rychlost bojovníka, dlouhá, těžká, sečná, možná i bodná zbraň. Oberyn kolem něj tančí a doráží – celkem v pořádku. Hora má dvouručák (cca 2 m, klidně i kolem 5 kg hmotnost), který drží v jedné ruce a šermuje s tím, jako kdyby měl nějakej rapír (hodně mi jeho pohyby připomínaly Olympijský šerm). Absolutně by nestíhal vykrývat rychlý a vzdálený výpady toho kopí, i kdyby měl takovou sílu v ruce, že by ta váha meče pro něj nebyla až tak hrozná. Kdyby však použil taktiku, která se běžně používala a použil i ser Jorah v 1. sérii a to, že se meč chytne na obou koncích do ruk a udělá se z něj taková „tyč“, se kterou lze snadno manévrovat a vykrývá podstatně větší část těla, nežli vztyčený nemotorný meč, souboj by byl daleko víc uvěřitelnější a rozhodně by přizpůsobil styl boje mnohem rychlejšímu a obratnějšímu nepříteli (tak jak to udělal zmíněný Jorah).
Stejně je vývoj některejch postav parádní, Sansa od úplně vypatlaný k poměrně solidní lhářce v tomhle dílu, Jaimie od badass namyšlenýho frajera po soucitu schopnýho sympaťáka, Daeny od křehký dívky, který všichni fanděj, po totální, s prominutim kravku. Tyhle vývoje se mi líbí. Btw. to že se ta závěrečná scéna líbí tolika lidem jen svědčí o tom, jak je naše společnost zvrácená, když si v takovejch hnusárnách libuje. To prostě nikdy nepochopim
Nechápem ako ešte môže niekoho zaskočiť smrť nejakej postavy či už je obľúbená, alebo nie. Odkedy zabili Robba už čakám úplne všetko a nič ma už neprekvapí a viem že nikto nie je v bezpečí a možno aj z toho dôvodu nemám žiadnu obľúbenú postavu, pretože mi ju skôr či neskôr niekto možno zabije alebo sa zmení jej charakter…
Věděl jsem že Oberyn umře, ale že to bude tímto způsobem a stejně jsem furt nějak do konce doufal, že ho režiséř nechájí žit. Pro mě to bylo velice nechutné a nemohl jsem usnout. Nechápu to, snesu cokoliv i rozdrcení lebky, všechny díly SAW v pohodě, ale tohle mi i trochu zvedlo žaludek :-D
#2729 JuRas: Tak na souboj Achillea s Hektorem to asi nemělo, ale jinka to bylo docela slušně zpracované. Oba bojovníci přizpůsobili svou výbavu svému stylu boje… Oberyn měl tu strategii docela slušně promyšlenou a Hora ten to vůbec neřešil, protože mu bylo jedno proti komu bojuje, prostě se snažil rozseknout chlápka mečem jako vždycky…
tak já to tedy prozradím – pro Tyriona přiletí jeden z draků, uvidí ho zvrchu v kobce a říká si: To bude jednohubka, toho si dám. Ale Tyrio ho ukecá, nasedne a uletí pryč.
Jako taky neverim tomu,ze Tyriona doopravdy popravi. To uz by bylo moc kruty i na GoT :-D
Jen me nenapada,kdo by ho mohl zachranit. Jedine Jaime nebo Varys
:) ty zvraty jsou mistrné, ten chlapík, co to vše vymyslel a napsal, ten se s ničím nesere, hihihi, takže čekejte nečekané, rozlučte se se svými oblíbenci, protože jak to tak vidím, moc jich nezbude… hihih
Musím říct, že na lítající kousky mozku jsem docela zvyklá a z míry mě to nevyvede, ale Oberyna je mi sakra líto. I když tam byl krátce, tak patřil mezi moje nej postavy, vždy jsem se těšila na scény s ním. I tak jsem to ale docela čekala, že to nedá, jelikož to byl 8.díl, ten zvrat jsem očekávala, Oberyn zemře – Tyrion půjde na smrt (dle mého názoru ho ještě někdo zachrání). Když ale položil Horu na lopatky, doufala jsem, že jsem se spletla, do té doby, než kolem něj furt tancoval a chtěl to přiznání, to jsem věděla, že je pěkně v pr… a taky že jo ;o/
#2715 nostrom: Mám to podobné. Nejdřív jsem fandil Eddardovi, ale i bez spoileru jsem tak nějak tušil, že to daleko nedotáhne, obzvláště když jsem viděl zkorumpovanost a prostředí Kings Landing, tak tohle opravdu pro chudáka Eddarda nebylo. Potom Robb, líbilo se mi jak zatápěl ve válce starému pánovi Tywinovi. Oberyn se v seriálu objevil a stejně rychle zmizel, taktéž jsem fandil jeho touze po pomstě. Dobrých charakterů ubývá, za chvilku snad nezbude už vůbec nikdo :-D Teď momentálně fandím Tyrionovi, i když to s ním také nevypadá dobře. Fandil bych Stannisovi, ale nelíbí se mi jeho napojení na Rudou kněžku, sama o sobě mi nevadí, ale vadí mi to upalování těch co věří v jiného boha, proto moje sympatie Stannis nemá. A za úzkým mořem Dany, podle mě na svoje dobyvatelské dovednosti za chvilku doplatí, přijde mi to logické obzvláště v tomto Martinově světě, i když knížky jsem nečetl, tak nevím. Určitě se na ní něco chystá, ale jak z toho vyvázne netuším, to je spíše otázka pro čtenáře a na označení spoileru. Evidentně chtěl Martin světu sdělit, že sviním se daří zdánlivě nejlépe a být kladným za každou cenu se prostě nevyplácí :-D Doufám, že celý seriál nedospěje do momentu kdy nejkladnější postava bude Hodor. :-)
#2749 garvon: No to mě taky praštilo do očí – jak Oberyn tím kopím hravě prorazil brnění Hory :) #2740 mrco1991: Věř, že tě GoT ještě má čím překvapit ;)
Podle popisu z knizky je hora 2.4m vysokej, vazi 190Kg a skoro vsechno z toho svaly. Pouziva 1.8m dlouhej obourucak, kterym macha jenom jednou rukou a v druhej ma stit. Nosi nejtezsi a nejtlustsi brneni v Sedmi kralovstvich. Jeho brneni je tak tezke, ze zadny jiny muz by se v nem nemohl hybat. Takze rozmackout nekomu hlavu asi neni problem.
#2750 Smooth #2752 JuRas#2746 Borealis: Spíše tipuji, že to bude první díl 5. řady ;)
#2744 JuRas: tys asi nedával pozor, každej ví, že Hora je zvíře, velkej a nadlidsky silnej, jednou ranou přesekne chlapa vejpůl… tak proč by nemohl máchat obouručákem v jedné ruce? taky mám pocit (ale nechci kecat), že se říkalo (Bronn?), že je na svoji velikost i nezvykle rychlej… nechápu, co tě překvapuje… Hora si těžko vezme na souboj kopí, stejně jako Oberyn si nebude brát meč…
#2752 JuRasMňa by zaujímalo, ako na to budú reagovať v Dorne, myslíte, že na to budú reagovať ešte v týchto posledných 2 epizódach?
#2748 alda.ali#2727 Smooth: Možná je to tím, že Sanse (herečce) bylo letos teprve 18. Pokud vím, tak i v Améru platí, že pod 18 je to nelegální, o jejím názoru na tohle netřeba ani mluvit. Co se týče Dany, tak ta herečka řekla, že se moc svlíkat nechce, možná už vůbec (po scéně na konci 3. řady). Tudíž je pochopitelný, proč se na ni nijak „nevyřádili“ ;)
#2755 Smooth #2775 Engeneer#2737 xDzambar: Opravdu? :D Oberyn: lehká zbroj, velká rychlost bojovníka, dlouhá, lehká, spíše bodná zbraň. Hora: těžká zbroj, malá rychlost bojovníka, dlouhá, těžká, sečná, možná i bodná zbraň. Oberyn kolem něj tančí a doráží – celkem v pořádku. Hora má dvouručák (cca 2 m, klidně i kolem 5 kg hmotnost), který drží v jedné ruce a šermuje s tím, jako kdyby měl nějakej rapír (hodně mi jeho pohyby připomínaly Olympijský šerm). Absolutně by nestíhal vykrývat rychlý a vzdálený výpady toho kopí, i kdyby měl takovou sílu v ruce, že by ta váha meče pro něj nebyla až tak hrozná. Kdyby však použil taktiku, která se běžně používala a použil i ser Jorah v 1. sérii a to, že se meč chytne na obou koncích do ruk a udělá se z něj taková „tyč“, se kterou lze snadno manévrovat a vykrývá podstatně větší část těla, nežli vztyčený nemotorný meč, souboj by byl daleko víc uvěřitelnější a rozhodně by přizpůsobil styl boje mnohem rychlejšímu a obratnějšímu nepříteli (tak jak to udělal zmíněný Jorah).
#2747 Orea #2757 xDzambar #2902 Lighthammer#2740 mrco1991: Mě nezaskočila jeho smrt, mě zaskočil ten hnusný způsob jakým zemřel, i když mi podobné věci absolutně nevadí.
Stejně je vývoj některejch postav parádní, Sansa od úplně vypatlaný k poměrně solidní lhářce v tomhle dílu, Jaimie od badass namyšlenýho frajera po soucitu schopnýho sympaťáka, Daeny od křehký dívky, který všichni fanděj, po totální, s prominutim kravku. Tyhle vývoje se mi líbí. Btw. to že se ta závěrečná scéna líbí tolika lidem jen svědčí o tom, jak je naše společnost zvrácená, když si v takovejch hnusárnách libuje. To prostě nikdy nepochopim
#2740 mrco1991: Myslím si že tohle je výstižné :D http://31.media.tumblr.com/…no1_1280.jpg
Nechápem ako ešte môže niekoho zaskočiť smrť nejakej postavy či už je obľúbená, alebo nie. Odkedy zabili Robba už čakám úplne všetko a nič ma už neprekvapí a viem že nikto nie je v bezpečí a možno aj z toho dôvodu nemám žiadnu obľúbenú postavu, pretože mi ju skôr či neskôr niekto možno zabije alebo sa zmení jej charakter…
#2741 Pouty #2743 Bizzy #2750 SmoothVěděl jsem že Oberyn umře, ale že to bude tímto způsobem a stejně jsem furt nějak do konce doufal, že ho režiséř nechájí žit. Pro mě to bylo velice nechutné a nemohl jsem usnout. Nechápu to, snesu cokoliv i rozdrcení lebky, všechny díly SAW v pohodě, ale tohle mi i trochu zvedlo žaludek :-D
#2731 Smooth: Tyriona mam rad ale toho bych si ciste podle serialu tipnul tak na 40 :-Da ne na 26… Aemon 102 wow :-O
#2729 JuRas: Tak na souboj Achillea s Hektorem to asi nemělo, ale jinka to bylo docela slušně zpracované. Oba bojovníci přizpůsobili svou výbavu svému stylu boje… Oberyn měl tu strategii docela slušně promyšlenou a Hora ten to vůbec neřešil, protože mu bylo jedno proti komu bojuje, prostě se snažil rozseknout chlápka mečem jako vždycky…
#2744 JuRastak já to tedy prozradím – pro Tyriona přiletí jeden z draků, uvidí ho zvrchu v kobce a říká si: To bude jednohubka, toho si dám. Ale Tyrio ho ukecá, nasedne a uletí pryč.
(ne, tak to nebude, ale bylo by to dobrý, :)
Jako taky neverim tomu,ze Tyriona doopravdy popravi. To uz by bylo moc kruty i na GoT :-D
Jen me nenapada,kdo by ho mohl zachranit. Jedine Jaime nebo Varys
:) ty zvraty jsou mistrné, ten chlapík, co to vše vymyslel a napsal, ten se s ničím nesere, hihihi, takže čekejte nečekané, rozlučte se se svými oblíbenci, protože jak to tak vidím, moc jich nezbude… hihih
Musím říct, že na lítající kousky mozku jsem docela zvyklá a z míry mě to nevyvede, ale Oberyna je mi sakra líto. I když tam byl krátce, tak patřil mezi moje nej postavy, vždy jsem se těšila na scény s ním. I tak jsem to ale docela čekala, že to nedá, jelikož to byl 8.díl, ten zvrat jsem očekávala, Oberyn zemře – Tyrion půjde na smrt (dle mého názoru ho ještě někdo zachrání). Když ale položil Horu na lopatky, doufala jsem, že jsem se spletla, do té doby, než kolem něj furt tancoval a chtěl to přiznání, to jsem věděla, že je pěkně v pr… a taky že jo ;o/
#2715 nostrom: Mám to podobné. Nejdřív jsem fandil Eddardovi, ale i bez spoileru jsem tak nějak tušil, že to daleko nedotáhne, obzvláště když jsem viděl zkorumpovanost a prostředí Kings Landing, tak tohle opravdu pro chudáka Eddarda nebylo. Potom Robb, líbilo se mi jak zatápěl ve válce starému pánovi Tywinovi. Oberyn se v seriálu objevil a stejně rychle zmizel, taktéž jsem fandil jeho touze po pomstě. Dobrých charakterů ubývá, za chvilku snad nezbude už vůbec nikdo :-D Teď momentálně fandím Tyrionovi, i když to s ním také nevypadá dobře. Fandil bych Stannisovi, ale nelíbí se mi jeho napojení na Rudou kněžku, sama o sobě mi nevadí, ale vadí mi to upalování těch co věří v jiného boha, proto moje sympatie Stannis nemá. A za úzkým mořem Dany, podle mě na svoje dobyvatelské dovednosti za chvilku doplatí, přijde mi to logické obzvláště v tomto Martinově světě, i když knížky jsem nečetl, tak nevím. Určitě se na ní něco chystá, ale jak z toho vyvázne netuším, to je spíše otázka pro čtenáře a na označení spoileru. Evidentně chtěl Martin světu sdělit, že sviním se daří zdánlivě nejlépe a být kladným za každou cenu se prostě nevyplácí :-D Doufám, že celý seriál nedospěje do momentu kdy nejkladnější postava bude Hodor. :-)
#2730 Smooth: Pyccele 84, Selmy 63, Tywin 58 a Maester Aemon 102 :)
#2738 iGoTthis