Dvoutýdenní přestávka mě donutila se podívat na první tři série znova, akorát jsem u šestého dílu třetí série a z těch co jsem viděl znovu mě uchvátila nejvíce tahle scéna… přečůrala je hezky :Dhttps://www.youtube.com/watch?…
#2508 Ser David Payne: Kazil jméno rodiny… Ty by jsi nekazil jméno rodiny, kdyby tě tvoje sestra, tvůj vlastní otec zavrhly? Kdyby se mu dostalo aspon nejaké uznání.. Však ted vydíš, že už není takovej ožrala jako dřív… Byl zamilovanej a jeho vlastní otec mu vzal lásku…
Tyrion kazil jméno rodiny; neni divu, že se ho snažil zbavit. Naopak Tywinovi přikládám k dobru, že se ho nikdy nepokoušel odstranit fysicky, ale jenom odsunutím na Zeď.
I když je pravda, že za svůj výkon v posici králova pobočníka se mu mělo dostat většího uznání. Kdyby nepřijel Tywin na pomoc, asi by byl Tyrion už mrtvej, ale nebejt jeho ohňostroje, už by Stannis seděl na železným trůně, než by tam Tywin stihl dorazit.
Moje nejoblíbenější postavy jsou seriálově: Oberyn, Petyr, Tyrion Knižně je jich víc, ale TOP 3: Petyr, Jon a Tyrion Seriálové scény: „I will be your champion“, První mučení Theona a Petyrův chaos Knižní scény: Oberyn vs Hora, Dýky ve tmě a Let Lysy Arryn Epizody: Blackwater, Climb, Mockingbird
Tywin! Strašně nedoceněná postava. Přitom to byl jenom on, kdo udělal z původně bezvýznamnejch Lannisterů de facto vládnoucí dynastii; Deště Kastameru jsou chvalozpěv na Tywina. Všechno, co dělá, je ku prospěchu rodiny a říše: smluvení sňatku dcery a krále Roberta, velení v armádě v boji proti Seveřanům, Krvavá svatba, odstranění Tyriona…
A pak samozřejmě Malíček. Je to trochu hajzl, ale ze všeho vyjde vítězně
– na rozdíl od skoro všech ostatních »hráčů o trůny«: Tyriona, Tywina, Cersei, Varyse…
Tyrion Lannister už od začátku seriálu, Nejoblíbenější epizody jsou u všech sérií 9. díly a u 4. je to The Laws of Gods and Men a scénka kdy má Tyrion svoji řeč :3 Moje 2. nejoblíbenější postava je Malíček -_- Jak jsme Lannistery na začátku seriálu nesnášel, tak s nimi ted začínám i soucítit a mám je radši jak Starky :)
Jaime Lannister, scéna ve které je v lázni s Brienne a vysvětluje, proč porušil přísahu… od té doby, co jsem se dostal k této kapitole v knize je Jaime moje nejoblíbenější postava
#2501 Rudla333: Bronn, borec a sympaťák, navíc snad každá scéna s ním má i vtip. Skvělý vždy bylo jak se kočkoval s královskou gardou nebo Ohařem. Další můj oblíbený je Brynden Tully i když moc v seriálu ani knížce není, ale je to takovej starej mazák, drsnej ,málomluvnej a pravej rytiř.
#2495 tarava: možná ses někdy plavil po oceánech, já ne… ale nemyslím si, že větrem poháněné lodě jsou bůhvíjak rychlé… a obzvlášť, když tě chytne bezvětří, to je teprve fofr…
#2496 Tomces: Dle knih měla Yara držet jinou oblast než Moat Calin. A dle minulé sezóny vyrážela přímo z Pyke, kde četla s otcem dopis od Ramseye. Je možné, že to vzala přes Moat Calin, ale tam jsou všude bažiny, Crannogmen (četl jsem to v angličtině, takže nevím, jak tohle bylo přeloženo v CZK) a od Moat Calin je to k pobřeží ještě kus – asi tak jako do White Harboru a tohle město Ironborns tuším nedobyli.
#2487 Smooth: no já myslím, že yara potažmo armáda greyjoijů teď drží kailinskou držbu (moat cailin) no a nejspíš vyplula třeba od tama :) a kde by vzali lodě? – dobývali půlku severu a určitě našli i nějaké přístavní město na východním pobřeží s loděma ne?
to cestování loděma ze západního pobřeží na východní a naopak mi taky vrtá hlavou, myslím, že to v knížce nejednou bylo… třeba když
Jon poslal mistra Aemona se Samem do Starého města, tak to taky znamená obeplutí většiny Westerosu, po souši by to bylo rychlejší, ne? bezpečnost bych viděla tak nastejno – na souši jsou sice psanci, ale na moři bouře a piráti… Nebo dostat flotilu Vysoké Zahrady ke KL nebo Dračímu kameni nebo kam asi taky nebude žádná sranda…
#2492 blacken: Tak to jo :-) já spoilery nemám ráda a kdybych neměla něco málo načteno, tak bych sem asi nemohla chodit…
#2491 Smooth: ..tak ji v tom nehledej :-D protože tam prostě žadna není ..i sceny s Daenarys jsou trošku přitažene, ale zase v celku to špatně nevyzní, akorád nad tím člověk moc nesmi uvažovat, na uvažovani jsou tu knižky, tam je všechno docela logicky provazane :-)
#2485 Orea: Tak já to vědět ani nechtěla, ale byl to tuším v neukrytý části. Tak jsem si nejdřív myslela, že jsem třeba už zapomněla na něco z prvních dílů. Proto sem taky chodím, protože občas zapomínám, kdo je kdo :-D Takže teď už prostě vím. Sice do spoilerů nakouknu, zase tak moc to nežeru, aby mě to drásalo, ale zase mám ráda na výběr :D
#2489 Wolfinator1: Jo Dreadfort je na řece. Ale ten proslov má na otevřeném moři – střih – jsou v člunech – střih – jsou v Dreadfortu. Ta hrstka měla být tuším jeji nejlepší válečníci. Nejlepší válečníci Boltonů bych řekl, že tou dobou byli na jih od Moat Calin. Ti nejlepší válečníci nezabili polonahého magora a ten polonahý magor je nechal utéct. I když se v tom člověk snaží hledat logiku, tak mi to příjde strašně moc přitažené za vlasy.
Dvoutýdenní přestávka mě donutila se podívat na první tři série znova, akorát jsem u šestého dílu třetí série a z těch co jsem viděl znovu mě uchvátila nejvíce tahle scéna… přečůrala je hezky :D https://www.youtube.com/watch?…
#2512 Engeneer#2508 Ser David Payne: Kazil jméno rodiny… Ty by jsi nekazil jméno rodiny, kdyby tě tvoje sestra, tvůj vlastní otec zavrhly? Kdyby se mu dostalo aspon nejaké uznání.. Však ted vydíš, že už není takovej ožrala jako dřív… Byl zamilovanej a jeho vlastní otec mu vzal lásku…
Tyrion kazil jméno rodiny; neni divu, že se ho snažil zbavit. Naopak Tywinovi přikládám k dobru, že se ho nikdy nepokoušel odstranit fysicky, ale jenom odsunutím na Zeď.
I když je pravda, že za svůj výkon v posici králova pobočníka se mu mělo dostat většího uznání. Kdyby nepřijel Tywin na pomoc, asi by byl Tyrion už mrtvej, ale nebejt jeho ohňostroje, už by Stannis seděl na železným trůně, než by tam Tywin stihl dorazit.
#2509 pajajs#2505 Ser David Payne: Tywina nemám rád kvůli tomu jak se už od mala chová k Tyrionovi.. Ano je to skřet ale je to JEHO SYN…
Moje nejoblíbenější postavy jsou seriálově: Oberyn, Petyr, Tyrion Knižně je jich víc, ale TOP 3: Petyr, Jon a Tyrion Seriálové scény: „I will be your champion“, První mučení Theona a Petyrův chaos Knižní scény: Oberyn vs Hora, Dýky ve tmě a Let Lysy Arryn Epizody: Blackwater, Climb, Mockingbird
Tywin! Strašně nedoceněná postava. Přitom to byl jenom on, kdo udělal z původně bezvýznamnejch Lannisterů de facto vládnoucí dynastii; Deště Kastameru jsou chvalozpěv na Tywina. Všechno, co dělá, je ku prospěchu rodiny a říše: smluvení sňatku dcery a krále Roberta, velení v armádě v boji proti Seveřanům, Krvavá svatba, odstranění Tyriona…
A pak samozřejmě Malíček. Je to trochu hajzl, ale ze všeho vyjde vítězně
– na rozdíl od skoro všech ostatních »hráčů o trůny«: Tyriona, Tywina, Cersei, Varyse…
Jeho důvtip je obdivuhodnej.
#2507 pajajsTyrion Lannister už od začátku seriálu, Nejoblíbenější epizody jsou u všech sérií 9. díly a u 4. je to The Laws of Gods and Men a scénka kdy má Tyrion svoji řeč :3 Moje 2. nejoblíbenější postava je Malíček -_- Jak jsme Lannistery na začátku seriálu nesnášel, tak s nimi ted začínám i soucítit a mám je radši jak Starky :)
Jaime Lannister, scéna ve které je v lázni s Brienne a vysvětluje, proč porušil přísahu… od té doby, co jsem se dostal k této kapitole v knize je Jaime moje nejoblíbenější postava
#2501 Rudla333: Bronn, borec a sympaťák, navíc snad každá scéna s ním má i vtip. Skvělý vždy bylo jak se kočkoval s královskou gardou nebo Ohařem. Další můj oblíbený je Brynden Tully i když moc v seriálu ani knížce není, ale je to takovej starej mazák, drsnej ,málomluvnej a pravej rytiř.
Zajímalo by mě.. jaké jsou vaše nejoblíbenější postavy, epizody a scény? :D
#2502 Wolfinator1 #2518 YgritteAnnaJá bych to tolik neřešil, pokud si to dobře pamatuju, Malíček v druhé sérii taky slušně lítal po Westerosu :D
#2726 tarava#2495 tarava: možná ses někdy plavil po oceánech, já ne… ale nemyslím si, že větrem poháněné lodě jsou bůhvíjak rychlé… a obzvlášť, když tě chytne bezvětří, to je teprve fofr…
#2725 tarava#2496 Tomces: Dle knih měla Yara držet jinou oblast než Moat Calin. A dle minulé sezóny vyrážela přímo z Pyke, kde četla s otcem dopis od Ramseye. Je možné, že to vzala přes Moat Calin, ale tam jsou všude bažiny, Crannogmen (četl jsem to v angličtině, takže nevím, jak tohle bylo přeloženo v CZK) a od Moat Calin je to k pobřeží ještě kus – asi tak jako do White Harboru a tohle město Ironborns tuším nedobyli.
#2495 tarava: koukni se na mapu západozemí a koukni kde jsou ostrovy greyjoijů a kde dreadfort a řekni, kudy je to rychlejší
#2723 tarava#2487 Smooth: no já myslím, že yara potažmo armáda greyjoijů teď drží kailinskou držbu (moat cailin) no a nejspíš vyplula třeba od tama :) a kde by vzali lodě? – dobývali půlku severu a určitě našli i nějaké přístavní město na východním pobřeží s loděma ne?
#2498 Smooth#2494 Orea: Urazit cestu přes celý kontinent je rychlejší p ozemi než po moři – to jako vážně? Cesta po moři je několikanásobně rychlejší…
#2497 Tomces #2499 Oreato cestování loděma ze západního pobřeží na východní a naopak mi taky vrtá hlavou, myslím, že to v knížce nejednou bylo… třeba když
Jon poslal mistra Aemona se Samem do Starého města, tak to taky znamená obeplutí většiny Westerosu, po souši by to bylo rychlejší, ne? bezpečnost bych viděla tak nastejno – na souši jsou sice psanci, ale na moři bouře a piráti… Nebo dostat flotilu Vysoké Zahrady ke KL nebo Dračímu kameni nebo kam asi taky nebude žádná sranda…
#2492 blacken: Tak to jo :-) já spoilery nemám ráda a kdybych neměla něco málo načteno, tak bych sem asi nemohla chodit…
#2495 tarava#2491 Smooth: ..tak ji v tom nehledej :-D protože tam prostě žadna není ..i sceny s Daenarys jsou trošku přitažene, ale zase v celku to špatně nevyzní, akorád nad tím člověk moc nesmi uvažovat, na uvažovani jsou tu knižky, tam je všechno docela logicky provazane :-)
#2485 Orea: Tak já to vědět ani nechtěla, ale byl to tuším v neukrytý části. Tak jsem si nejdřív myslela, že jsem třeba už zapomněla na něco z prvních dílů. Proto sem taky chodím, protože občas zapomínám, kdo je kdo :-D Takže teď už prostě vím. Sice do spoilerů nakouknu, zase tak moc to nežeru, aby mě to drásalo, ale zase mám ráda na výběr :D
#2494 Orea#2489 Wolfinator1: Jo Dreadfort je na řece. Ale ten proslov má na otevřeném moři – střih – jsou v člunech – střih – jsou v Dreadfortu. Ta hrstka měla být tuším jeji nejlepší válečníci. Nejlepší válečníci Boltonů bych řekl, že tou dobou byli na jih od Moat Calin. Ti nejlepší válečníci nezabili polonahého magora a ten polonahý magor je nechal utéct. I když se v tom člověk snaží hledat logiku, tak mi to příjde strašně moc přitažené za vlasy.
#2493 YgritteWildlings