#2208 Ser David Payne: Souhlasím s tím, že kdo chce jenom sledovat seriál, tak je to jeho věc. Ale s čím už rozhodně souhlasit nemůžu je to, že seriál za knihou nezaostává. Zaostává a zásadně.Ono to asi ani jinak nejde, ale popírat to je podle mě nemysl. Knížky jsou důmyslně promyšlené a chápu, že některé lidi třeba odrazují svojí délkou, nebo nudí tím, jak dlouze Martin některé věci popisuje. Ale podle mě právě to je ten důvod, proč jsou knížky mezi tolika lidma tak oblíbené a diskutované. Píseň ledu a ohně je úžasně promyšlená, člověk ji může číst několikrát a vždycky najde něco, čeho si doposud nevšiml. Martin nechává spoustu náznaků, díky nimž můžou čtenáři pořád přicházet s novými a novými teoriemi odhledně dalšího děje. A nikdo si nemůže být jistý, jak to nakonec dopadne.Takže si nemyslím, že by nestálo za to pustit se do čtení knih. Ale současně nemám nic proti tomu, když po tom někteří netouží a spokojí se seriálem.
Myslim si, že lidem, co sledujou seriál, teď už knihy ani nestojí za přečtení. Já jsem se do čtení pustil potom, co odvysílali první sérii a celkem bez potíží jsem navázal začátkem Střetu králů; různejch drobnejch změn v seriálu je ale hodně a při současným množství vedlejších postav by se takovej čtenář těžko orientoval. Seriál navíc opustil i knižní členění děje. Navíc u posledních dvou knih hodně upadla kvalita vyprávění: Tanec s drakama mě už nudil tak, že jsem ho ani nedočetl. Co tim chci říct: když někdo sleduje seriál, ale nechce číst knihy – ať už proto, že si nechce kazit potěšení ze sledování seriálu, nemá čas nebo se mu prostě nechce – plně to schvaluju a podporuju. Seriálový zpracování za předlohou nezaostává a na světě je spousta jinejch knih, který je škoda opominout.
#2202 Orea: Jde o to, ze se kazdy muze maskovat za jinou IP a tech online proxy je spousta. A naopak zase spousta lidi nema svou vlastni IP a nekolik lidi sdili stejnou IP sveho poskytovatele pripojeni. Takze ban na IP muze blokovat vic lidi, nez bylo zamysleno a ban na IP jde obejit.
Tak já třeba čtu, ale tenhle žánr mě na čtení obecně moc nebaví. Nebudu přece číst x stran něčeho, co mě nebaví, jen abych se nemusela bát spoilerů → hlavně to postrádá smysl, protože pak bych si v podstatě spoilerovala knihou, ne? Tenhle seriál pro mě není až taková srdcovka, takže mě nějakej ten spoiler nerozhodí (kdyby jo, nebudu číst diskusi), ale přesto by se tomu snad mělo nějak zabránit.
Já ty knížky třeba čtu, ale jde to pomalu, jsem teprve ve druhé knížce, takže líná fakt nejsem a přečíst si je chci. Tady jsem si přečetla naštěstí jen spojler, kterej jsem si přečetla už kdysi omylem na jiné diskuzi, takže uf :D Jediný řešení je asi sem nechodit…což je škoda.
#2200 Bigi: A byl by to problém? Já nevím, jak tohle funguje, nikdy jsem to nepoužila… Ten prostředník je konkrétní počítač někoho, nebo není „ničí“? Ta síť je jak velká? Jde mi o to, jestli by ta blokace někomu vadila… Snad nikdo není takovej magor, aby si neustále dělal nové uživatele a znovu a znovu sem chodil přes proxy…
#2199 Orea: Existují tzv. Online proxy. Víceméně se přes Internet připojíš přes jiný počítač v síti, který slouží jako komunikační prostředník. Požadavky (přístup na web, odeslání komentáře) jsou vydávány tímto prostředníkem a tedy je tam i jeho IP adresa.
#2197 Tomces: Tak proč píšeš o lenosti? Čte to tady hodně lidí, ale přečíst pár tisíc stránek není jen tak – každej na to nemá čas a je mrtě dalších knížek. Mám fakt ráda, když každej, kdo ještě nepřečetl Píseň, je nazván lenochem. Tohle má být bezspoilerová diskuze k seriálu a tečka.
#2193 Tomces: To je jasné, ale taky jde banovat třeba IP adresa, ne?
#2197 Tomces: Já to nadávání na spoilery považuju v mnoha případech za oprávněné. To je přece každého věc, jestli čte nebo nečte. Tyhle stránky jsou ostatně primárně o seriálu a nekterým lidem prostě vyhovuje dívat se právě jenom na ten seriál. Osobně si myslím, že o mnohé přichází, protože knížky jsou mnohem lepši a propracovanější, ale je to jejich volba, kterou je potřeba respektovat. Pokud je ta diskuze postavena tak, že všechno, co se v seriálu prozatím nestalo, má být ve spoileru, tak by bylo super, kdyby to lidi dodržovali. To se ale bohužel mnohdy neděje. Spostě lidem to občas ujede a hodí nějaký drobnějí spoiler, což se podle mě dá strpět. Ale tady ti ubožáci typu StayZmrd kteří nevím, co si tady dokazují,to je prostě vážně trapné a nemyslím si, že je na místě držet se toho, že dobře ostatním tak, když si ani nejsou schopní ty knížky přečíst.
#2194 Tomces: Série Píseň ledu a ohně nejsou jediné existující knihy. Někdo nemá čas číst úplně všechny knihy, podle kterých jsou natáčeny nějaké filmy / seriály. Pro mě je teď například příjemnější sledovat jen seriál a v knihách pokračovat, až budu mít víc času.
#2189 Tony-Z: to není jen o krmení, když si tady může jinak beztrestně spoilovat a lidi si to přečtou… Tohle byla jediná diskuze, kam mohli relativně bezpečně chodit i nečtenáři. Lidi, kteří nechtějí respektovat pravidla, tady nemají co dělat.
#2190 Smooth: tak jednoduché to asi není, co je nebo není spoiler chápe každý jinak… takže by se asi musela nastavit nějaká hranice počtu nahlášení, aby se neskrylo úplně všechno… a do té doby si to stejně lidi přečtou… jen úvaha :-) ..pokud to vůbec jde udělat automaticky
Ad Rickon – ať už se k němu GRRM v knihách vrátí jakýmkoliv způsobem, tak bych řekl, že v seriálu to bude jinak. Už jen proto, že Skaagos by měl být obydlen kanibaly a prvek kanibalismu je v seriálu zastoupen Thenny.
#2208 Ser David Payne: Mě fascinuje jak někdo mluví za někoho jiného. Mluv za sebe a ne za ostatní
#2270 Ser David Payne#2208 Ser David Payne: Souhlasím s tím, že kdo chce jenom sledovat seriál, tak je to jeho věc. Ale s čím už rozhodně souhlasit nemůžu je to, že seriál za knihou nezaostává. Zaostává a zásadně.Ono to asi ani jinak nejde, ale popírat to je podle mě nemysl. Knížky jsou důmyslně promyšlené a chápu, že některé lidi třeba odrazují svojí délkou, nebo nudí tím, jak dlouze Martin některé věci popisuje. Ale podle mě právě to je ten důvod, proč jsou knížky mezi tolika lidma tak oblíbené a diskutované. Píseň ledu a ohně je úžasně promyšlená, člověk ji může číst několikrát a vždycky najde něco, čeho si doposud nevšiml. Martin nechává spoustu náznaků, díky nimž můžou čtenáři pořád přicházet s novými a novými teoriemi odhledně dalšího děje. A nikdo si nemůže být jistý, jak to nakonec dopadne.Takže si nemyslím, že by nestálo za to pustit se do čtení knih. Ale současně nemám nic proti tomu, když po tom někteří netouží a spokojí se seriálem.
Myslim si, že lidem, co sledujou seriál, teď už knihy ani nestojí za přečtení. Já jsem se do čtení pustil potom, co odvysílali první sérii a celkem bez potíží jsem navázal začátkem Střetu králů; různejch drobnejch změn v seriálu je ale hodně a při současným množství vedlejších postav by se takovej čtenář těžko orientoval. Seriál navíc opustil i knižní členění děje. Navíc u posledních dvou knih hodně upadla kvalita vyprávění: Tanec s drakama mě už nudil tak, že jsem ho ani nedočetl. Co tim chci říct: když někdo sleduje seriál, ale nechce číst knihy – ať už proto, že si nechce kazit potěšení ze sledování seriálu, nemá čas nebo se mu prostě nechce – plně to schvaluju a podporuju. Seriálový zpracování za předlohou nezaostává a na světě je spousta jinejch knih, který je škoda opominout.
#2209 ZouZoja #2210 Eddard1#2202 Orea: Jde o to, ze se kazdy muze maskovat za jinou IP a tech online proxy je spousta. A naopak zase spousta lidi nema svou vlastni IP a nekolik lidi sdili stejnou IP sveho poskytovatele pripojeni. Takze ban na IP muze blokovat vic lidi, nez bylo zamysleno a ban na IP jde obejit.
Tak já třeba čtu, ale tenhle žánr mě na čtení obecně moc nebaví. Nebudu přece číst x stran něčeho, co mě nebaví, jen abych se nemusela bát spoilerů → hlavně to postrádá smysl, protože pak bych si v podstatě spoilerovala knihou, ne? Tenhle seriál pro mě není až taková srdcovka, takže mě nějakej ten spoiler nerozhodí (kdyby jo, nebudu číst diskusi), ale přesto by se tomu snad mělo nějak zabránit.
Včera jsem přečetl komiks Kačera Donalda, počítá se to?
Já ty knížky třeba čtu, ale jde to pomalu, jsem teprve ve druhé knížce, takže líná fakt nejsem a přečíst si je chci. Tady jsem si přečetla naštěstí jen spojler, kterej jsem si přečetla už kdysi omylem na jiné diskuzi, takže uf :D Jediný řešení je asi sem nechodit…což je škoda.
#2202 Orea: Na tu poslední větu jen „You know nothing Jon Snow“ :D
#2200 Bigi: A byl by to problém? Já nevím, jak tohle funguje, nikdy jsem to nepoužila… Ten prostředník je konkrétní počítač někoho, nebo není „ničí“? Ta síť je jak velká? Jde mi o to, jestli by ta blokace někomu vadila… Snad nikdo není takovej magor, aby si neustále dělal nové uživatele a znovu a znovu sem chodil přes proxy…
#2203 pajajs #2207 BigiTak tak.. Téma je „aktuální epizoda“ a né „budoucí epizody“… Pokud chcete šířit své informace měli by jste být v „obecné diskuzi“
#2199 Orea: Existují tzv. Online proxy. Víceméně se přes Internet připojíš přes jiný počítač v síti, který slouží jako komunikační prostředník. Požadavky (přístup na web, odeslání komentáře) jsou vydávány tímto prostředníkem a tedy je tam i jeho IP adresa.
#2202 Orea#2197 Tomces: Tak proč píšeš o lenosti? Čte to tady hodně lidí, ale přečíst pár tisíc stránek není jen tak – každej na to nemá čas a je mrtě dalších knížek. Mám fakt ráda, když každej, kdo ještě nepřečetl Píseň, je nazván lenochem. Tohle má být bezspoilerová diskuze k seriálu a tečka.
#2193 Tomces: To je jasné, ale taky jde banovat třeba IP adresa, ne?
#2200 Bigi#2197 Tomces: Já to nadávání na spoilery považuju v mnoha případech za oprávněné. To je přece každého věc, jestli čte nebo nečte. Tyhle stránky jsou ostatně primárně o seriálu a nekterým lidem prostě vyhovuje dívat se právě jenom na ten seriál. Osobně si myslím, že o mnohé přichází, protože knížky jsou mnohem lepši a propracovanější, ale je to jejich volba, kterou je potřeba respektovat. Pokud je ta diskuze postavena tak, že všechno, co se v seriálu prozatím nestalo, má být ve spoileru, tak by bylo super, kdyby to lidi dodržovali. To se ale bohužel mnohdy neděje. Spostě lidem to občas ujede a hodí nějaký drobnějí spoiler, což se podle mě dá strpět. Ale tady ti ubožáci typu StayZmrd kteří nevím, co si tady dokazují,to je prostě vážně trapné a nemyslím si, že je na místě držet se toho, že dobře ostatním tak, když si ani nejsou schopní ty knížky přečíst.
#2196 Bigi: neříkám, že je to jediná knížka světa, ale kolik lidí, co nadává na spoilery, čte vůbec něco?
#2198 ZouZoja #2199 Orea#2194 Tomces: Série Píseň ledu a ohně nejsou jediné existující knihy. Někdo nemá čas číst úplně všechny knihy, podle kterých jsou natáčeny nějaké filmy / seriály. Pro mě je teď například příjemnější sledovat jen seriál a v knihách pokračovat, až budu mít víc času.
#2197 Tomces#2194 Tomces: Je to i jako skvělý audiobook anglicky, bohužel asi na český jazyk se to asi nevyplatí.
jinak jak nejúčinněji zabráni spoilerům? nebuďte líní a přečtěte si knížky!
#2195 segovesus #2196 Bigi#2176 Orea: myslím, že takovej ban stejně nic nevyřeší… není problém si založit novej účet a spoilovat dál
#2199 Orea#2189 Tony-Z: to není jen o krmení, když si tady může jinak beztrestně spoilovat a lidi si to přečtou… Tohle byla jediná diskuze, kam mohli relativně bezpečně chodit i nečtenáři. Lidi, kteří nechtějí respektovat pravidla, tady nemají co dělat.
#2190 Smooth: tak jednoduché to asi není, co je nebo není spoiler chápe každý jinak… takže by se asi musela nastavit nějaká hranice počtu nahlášení, aby se neskrylo úplně všechno… a do té doby si to stejně lidi přečtou… jen úvaha :-) ..pokud to vůbec jde udělat automaticky
Je smutné, že se tu vůbec musí toto řešit..
Ad Rickon – ať už se k němu GRRM v knihách vrátí jakýmkoliv způsobem, tak bych řekl, že v seriálu to bude jinak. Už jen proto, že Skaagos by měl být obydlen kanibaly a prvek kanibalismu je v seriálu zastoupen Thenny.