Hodně vypjatá epizoda. Škoda, že se Tyrion nechal takhle vytočit. Jenom nechápu proč královna jedná tak zaujatě. Mělo by být v jejim vlastním zájmu odhalit skutečného vraha. Ani ten nejvíce krátkozraký soudce by neudělal závěr z důkazu, nelezeného u těla mrtvého muže…
Tahle epizoda byla jedna z těch lepších. Bravoos vypadal úžasně, Mark Gattis v jeho čele je taky výborná volba. Davos doručil první z brutálních monologů této epizody. Ramsay už je oficálně nejvíc psycho postava seriálu, Reeka si podmanil opravdu dobře. Něco mi říká, že při vydávání se za Theona Reek svého páníčka ovšem zradí. Po delší době se opět našly peníze z rozpočtu na CGI draka, to bylo fajn. Danaerys je až po krk v problémech, konečně i její příběhová linka okusila trochu GoT reality. Proces byl ovšem vrchol epizody, to nejlepší na konec. Mimo zajímavé flashbacky prostřednictvím svědků překvapil Jamie obětavostí pro svého bratra, to mě potěšilo. Zklamal Varys, který tuhle sezónu zatím dělá úplné h***o, zbytečný charakter. Tyrion na konci byl jeden z nejlepších momentů seriálu vůbec, tleskám! Jsem zvědavej, jestli se ze souboje Oberyna a Hory stane i souboj, který rozhodne o osudu Tyriona. 10/10
#2021 Orea: Nesmíš ale zapomínat, že je stále v plánu svatby Cersei a Lorase a tím pádem by pak Skála měla připadnout Tyrellům, z čímž se Tywin určitě smířit nehodlá…
Dreadfort – určitě nejsem jediný komu ta scéna příjezdu připomínala prvního Pottera :D Braavos – no, dejme tomu. I když teď bude Stanis lítat jako hadr na holi sem a tam (ale je mi jasný proč to tam bylo) soud – proč to sakra nenatáhli na celou epizodu? Honest trailers to vystihl vážně dobře …Než aby se (někteří) diváci nudili, radši tam vrazit kopu nahotinek na udržení pozornosti a v některých případech mi to už začíná opravdu lézt krkem :)
#2022 mauvais-ange: Úplně s kýmkoliv. Ona tvrdila, když si měla vzít Joffreyho, že je ještě panna. Pokud by si vzala Tommena (=krále) a Cersei by se podařilo dokázat, že panna není, byla by docela v průseru (protože by mohla bát obviněna z cizoložství a velezrady). Ano, rozhádat si Tyrelly je kravina, ale kdy Cersei jednala rozumně a ne podle pocitů (jak jí její tatík už často vyčítal).
Nějak jsem nepochopila jak jste tu řešili jestli je Margaery panna…S kým by spala? :-) No ale jinak si myslím, že i kdyby nebyla, tak to vypadá, že si Tommena hezky omotává a třeba by to na ní ani nevyzradil…
#2020 majklllll: Proč by Cersei neměla mít nárok? Jaime nemá nárok. Tyrionovi ji nedá a navíc pokud by ho teď odsoudili, tak už ji tuplem nedostane. Zbyla by Cersei, jakožto jeho jedinej potomek. Stejně jako Sansa, „jedinej žijící“ potomek Neda, má nárok na Zimohrad.
#2018 Orea: Jaime Skálu odmítl, Cersei nemá nárok, Tyrionovi ji dát nechce. Tywin má ještě bratra Kevana, jehož syn je Lancel (1.-2. série). Řekl bych že to je jediné východisko pro Tywina, jestli se mu nepodaří přesvědčit Jaimeho nebo nedá Skálu Tyrionovi…
#2013 Athaeneus: Jak jako spoiler? „Vy co jste nečetli knížku, myslíte si, že čtvrtá série bude končit konfliktem na Zdi ?“ „dle mě bitva o zed bude v předposledním díle tedy s04e09 stejně jako byla bitva o Blackwater ;)“ Tak jsem tam dopsal jenom svůj tip, v čem je problém? Knížky neznám, takže jestli jsem se trefil, zaspoiloval jsi akorát ty.
#2015 Athaeneus: Tyrion není lepší volba, Tyrion je ostuda rodu Lannisterů a myslím, že i v seriálu Tywin říkal, že Skálu nikdy nedostane. Přesto je to jeho syn, zabít by ho nechtěl, ale jestli zabil Joffreyho?
#2015 Athaeneus: myslím, že v seriálu pak bylo řečené, při rozhovoru Cersei a Tyrion, když si to Tyrion taky myslel, že to byla Cersei ale nakonec z toho rozhovoru vyplynulo, že to byl Joffrey aspon tak jsem to pochopila ja :-)
#2014 pajajs: Inu, Tywin to snad ani nařídit nemohl, protože co se konala Blackwater byl Tywin hodně daleko, tudíž bych to tipnul na Cersei (ta ostatně proti Tyrionovi brojila furt, zatímco otec si vychvaloval Tyrionovu inteligenci)… A tak nějak mi přišlo, že si k němu nakonec najde cestu.
#2013 Athaeneus: NEvím jestli to byla náhoda, ale Tywin se ho chtěl zbavit už při bitve u Blackwater ne? Však ho tam sekl voják královský gardy.. (pokud to nenařídila Cersei)
Jinak, než bude zítřek, jakej může mít Tywin důvod k odstranění Tyriona? Přecijen, Jaime ho zklamal, Tommen je králem, takže jediní dva lidé, kterým je možno předat Casterlyovu skálu jsou Cersei a Tyrion. Nicméně, vzhledem k tomu, že Cersei je žena, tak chápeme, že Tyrion je stále lepší volbou.
Skvela hlaska z dnesniho The Joffrey of Podcasts:
„Ramsey měl noc snů, napřed trochu peprného sexu s Myrandou a pak si s chutí zazabíjel.“ http://thejoffreyofpodcasts.podomatic.com/
Hodně vypjatá epizoda. Škoda, že se Tyrion nechal takhle vytočit. Jenom nechápu proč královna jedná tak zaujatě. Mělo by být v jejim vlastním zájmu odhalit skutečného vraha. Ani ten nejvíce krátkozraký soudce by neudělal závěr z důkazu, nelezeného u těla mrtvého muže…
#2084 HolldirTahle epizoda byla jedna z těch lepších. Bravoos vypadal úžasně, Mark Gattis v jeho čele je taky výborná volba. Davos doručil první z brutálních monologů této epizody. Ramsay už je oficálně nejvíc psycho postava seriálu, Reeka si podmanil opravdu dobře. Něco mi říká, že při vydávání se za Theona Reek svého páníčka ovšem zradí. Po delší době se opět našly peníze z rozpočtu na CGI draka, to bylo fajn. Danaerys je až po krk v problémech, konečně i její příběhová linka okusila trochu GoT reality. Proces byl ovšem vrchol epizody, to nejlepší na konec. Mimo zajímavé flashbacky prostřednictvím svědků překvapil Jamie obětavostí pro svého bratra, to mě potěšilo. Zklamal Varys, který tuhle sezónu zatím dělá úplné h***o, zbytečný charakter. Tyrion na konci byl jeden z nejlepších momentů seriálu vůbec, tleskám! Jsem zvědavej, jestli se ze souboje Oberyna a Hory stane i souboj, který rozhodne o osudu Tyriona. 10/10
Nevíte jak jsou na tom tiulky? Díky
#2021 Orea: Nesmíš ale zapomínat, že je stále v plánu svatby Cersei a Lorase a tím pádem by pak Skála měla připadnout Tyrellům, z čímž se Tywin určitě smířit nehodlá…
Dreadfort – určitě nejsem jediný komu ta scéna příjezdu připomínala prvního Pottera :D Braavos – no, dejme tomu. I když teď bude Stanis lítat jako hadr na holi sem a tam (ale je mi jasný proč to tam bylo) soud – proč to sakra nenatáhli na celou epizodu? Honest trailers to vystihl vážně dobře …Než aby se (někteří) diváci nudili, radši tam vrazit kopu nahotinek na udržení pozornosti a v některých případech mi to už začíná opravdu lézt krkem :)
:D trochu mi Tyrion připomněl, když říkal, že by všechny otrávil, šíleného krále :D
#2022 mauvais-ange: Úplně s kýmkoliv. Ona tvrdila, když si měla vzít Joffreyho, že je ještě panna. Pokud by si vzala Tommena (=krále) a Cersei by se podařilo dokázat, že panna není, byla by docela v průseru (protože by mohla bát obviněna z cizoložství a velezrady). Ano, rozhádat si Tyrelly je kravina, ale kdy Cersei jednala rozumně a ne podle pocitů (jak jí její tatík už často vyčítal).
Nějak jsem nepochopila jak jste tu řešili jestli je Margaery panna…S kým by spala? :-) No ale jinak si myslím, že i kdyby nebyla, tak to vypadá, že si Tommena hezky omotává a třeba by to na ní ani nevyzradil…
#2023 YgritteAnna#2020 majklllll: Proč by Cersei neměla mít nárok? Jaime nemá nárok. Tyrionovi ji nedá a navíc pokud by ho teď odsoudili, tak už ji tuplem nedostane. Zbyla by Cersei, jakožto jeho jedinej potomek. Stejně jako Sansa, „jedinej žijící“ potomek Neda, má nárok na Zimohrad.
#2026 Mycroft#2018 Orea: Jaime Skálu odmítl, Cersei nemá nárok, Tyrionovi ji dát nechce. Tywin má ještě bratra Kevana, jehož syn je Lancel (1.-2. série). Řekl bych že to je jediné východisko pro Tywina, jestli se mu nepodaří přesvědčit Jaimeho nebo nedá Skálu Tyrionovi…
#2021 Orea#2013 Athaeneus: Jak jako spoiler? „Vy co jste nečetli knížku, myslíte si, že čtvrtá série bude končit konfliktem na Zdi ?“ „dle mě bitva o zed bude v předposledním díle tedy s04e09 stejně jako byla bitva o Blackwater ;)“ Tak jsem tam dopsal jenom svůj tip, v čem je problém? Knížky neznám, takže jestli jsem se trefil, zaspoiloval jsi akorát ty.
#2015 Athaeneus: Tyrion není lepší volba, Tyrion je ostuda rodu Lannisterů a myslím, že i v seriálu Tywin říkal, že Skálu nikdy nedostane. Přesto je to jeho syn, zabít by ho nechtěl, ale jestli zabil Joffreyho?
#2020 majklllll#2016 YgritteWildlings: jj bol to Joffrey :)
#2015 Athaeneus: myslím, že v seriálu pak bylo řečené, při rozhovoru Cersei a Tyrion, když si to Tyrion taky myslel, že to byla Cersei ale nakonec z toho rozhovoru vyplynulo, že to byl Joffrey aspon tak jsem to pochopila ja :-)
#2017 kiso1561#2014 pajajs: Inu, Tywin to snad ani nařídit nemohl, protože co se konala Blackwater byl Tywin hodně daleko, tudíž bych to tipnul na Cersei (ta ostatně proti Tyrionovi brojila furt, zatímco otec si vychvaloval Tyrionovu inteligenci)… A tak nějak mi přišlo, že si k němu nakonec najde cestu.
#2016 YgritteWildlings #2018 Orea#2013 Athaeneus: NEvím jestli to byla náhoda, ale Tywin se ho chtěl zbavit už při bitve u Blackwater ne? Však ho tam sekl voják královský gardy.. (pokud to nenařídila Cersei)
#2015 Athaeneus#2012 T.T: Uvědomuješ si, že tohle je spoiler?
Jinak, než bude zítřek, jakej může mít Tywin důvod k odstranění Tyriona? Přecijen, Jaime ho zklamal, Tommen je králem, takže jediní dva lidé, kterým je možno předat Casterlyovu skálu jsou Cersei a Tyrion. Nicméně, vzhledem k tomu, že Cersei je žena, tak chápeme, že Tyrion je stále lepší volbou.
Tudíž nechápu, proč by se ho Tywin chtěl zbavit.
#2014 pajajs #2019 T.TMě napadá, že by v S04e09 mohl podniknout další útok Stannis.
#2013 Athaeneus#2010 Cermb0: dle mě bitva o zed bude v předposledním díle tedy s04e09 stejně jako byla bitva o Blackwater ;)