#1968 Markoman96: jojo, docela překvápko :-) čekala jsem tady na to bouřlivější reakce, obzvlášť když se to tu nedávno řešilo a někteří zarputile tvrdili, že ho zabili Lannisterové :-D
Jak rikam tahle epizoda usla. Jako fakt hodne dost me prekvapila ta Lysa, ze to ona zabila Jona Arryna. Arya a Sansa fajn. Nemuzu si pomoct ale Sansu mam kazdym dilem radeji. A navic tento dil korunovalo zase rekord ve sledovanosti GoT na HBO – 7 155 000 divaku :-)
#1963 CptChimp: jo to už jsem pochopila, ale fakt si to nepamatuju z knihy :-) tak buďto jsem slepá/mám krátkou paměť, nebo to doufám bude dovysvětleno někde dál včetně toho,
jaktože je vlastně vede Cat, protože pro to fakt nevidím důvod, navíc, když se chová jak kráva :-D
Nejsem si jistá, ale myslím, že pár důvodů by se našlo. Původně si Beric přál, aby Catelyn oživil Thoros, ale ten věděl, že už to nelze, proto Beric obětoval svůj život.Sám Beric už byl oživen tolikrát, že podle jeho vlastních slov byl pokaždé o něco míň člověkem a zkrátka měl možná pocit, že jeho život už za tolik nestojí a je potřeba předat štafetu někomu jinému, někomu, kdo si zaslouží žít. Věřím tomu, že kdyby měl možnost oživit Neda, tak by to udělal, ale on v době jeho popravy v Králově přístavišti nebyl. Možná to chtěl nahradit tím, že se vzdá svého života ve prospěch Catelyn, už jenom proto, co si celý rod Starků tak nespravedlivě vytrpěl. Tím spíš jej k tomu určitě inspirovalo setkání s Aryou.. A hlavně Beric nemohl vědět, co se z Catelyn stane.
Cože, Beric je mrtvej? A to bylo i v knížkách v češtině? :-O Vždyť jsem na to zrovna koukala a tohle si vůbec nevybavuju… Bylo tam jen, že ji Thoros nechtěl oživit „a pak jí lord Beric dal polibek života a ona vstala.“ A pak jedou říkali „Když nás ještě vedl lord Beric…“ Ale že by se pro ni obětoval??? A navíc nechápu, proč by se vůbec musel někdo obětovat, vždyť Thoros křísil Berica 8× a žil dál…
A proč vlastně? On ji miloval, citil se Starkům nějak zavázán, nebo si prostě řekl, že za tu srandu to stojí (až se o tom Freyové a Boltoni dozví)? Jinak ta herečka tvrdí, že ze série odchází, ale byl by to právě dobrý tah, jak zaskočit i čtenáře, až se tam objeví..
Thoros oživil Cat asi 4 dny po smrti, poté co ji našli na břehu řeky. A máš pravdu byla už částečně rozložená, ale čtenáři se s ní setkají až mnohem později. Já očekávám setkání s lady Stoneheard už ke konci této serie.
#1945 xDzambar: Proč to divokým trvá tak dlouho, když Jon to zvládnul už dávno tam a zpět? No asi proto, že divokých je několik tisíc, táhnou s sebou děti, ženy, starce, nemocné, domácí zvířata, veškerý svůj majetek a domovy. Takže jejich cesta musí být hrozně pomalá oproti mužům na koních. +++ Je jasné, že se tvůrců hodí i to, aby to bylo až na závěr série.
Zdravim, jako nepobral jsem par veci ohledne Got, miluju ten serial, ale kuprikladu, ze vynechaj Coldhands a misto toho tam soupnou minibitku u Crasterovy basty, jako dobry,ale zase zadnej slagr
Druha vec, orli hnizdo, tam daj hlavne kriceni arryn coz bylo presne v knizce, tak nvm no, vynechat coldhand mysticka osoba ale dat tam kriceni arryn, fff jsem zvedavej jak to bude dal probihat
Vývoj této série je podobný s předcházející, některé díly se vyplatí, až z kontextu. Není to točeno pro jednoduchého diváka jako seriály na Nově. Tento seriál můžete vidět několikrát a pořád v něm najdete nové věci.
Jen si vemte, kolikrát jste slyšeli o Bravosu a o jejich bance.
Kdo viděl trailer na 6. díl už ví :) na mapě můžeme čekat další město.
#1949 barahir: Arya putuje ,protože má putovat.Každou epizodou se děj posouvá jak má.Jestli potřebuješ aby se každý děj posunul u měsíce a roky není to seriál pro tebe.
#1968 Markoman96: jojo, docela překvápko :-) čekala jsem tady na to bouřlivější reakce, obzvlášť když se to tu nedávno řešilo a někteří zarputile tvrdili, že ho zabili Lannisterové :-D
#1967 RSvitnic: bylo, už to tady psala #1923 Nevada: :-) bylo to těstně před tím, než
ji vystrčil z Měsíčních dveří :-)
Jak rikam tahle epizoda usla. Jako fakt hodne dost me prekvapila ta Lysa, ze to ona zabila Jona Arryna. Arya a Sansa fajn. Nemuzu si pomoct ale Sansu mam kazdym dilem radeji. A navic tento dil korunovalo zase rekord ve sledovanosti GoT na HBO – 7 155 000 divaku :-)
#1970 OreaBolo aj v knihe priznanie Lysa Tully k vražde Jona Arryho a za tie listy Starkovcom? Nejako si to nepamätam :P
#1969 Orea#1963 CptChimp: jo to už jsem pochopila, ale fakt si to nepamatuju z knihy :-) tak buďto jsem slepá/mám krátkou paměť, nebo to doufám bude dovysvětleno někde dál včetně toho,
jaktože je vlastně vede Cat, protože pro to fakt nevidím důvod, navíc, když se chová jak kráva :-D
#1962 flector: Tipujem že v seriály to urobia tak aby to zaujímave bolo… Teda aspoň dúfam :)
#1960 Setcher:
Nejsem si jistá, ale myslím, že pár důvodů by se našlo. Původně si Beric přál, aby Catelyn oživil Thoros, ale ten věděl, že už to nelze, proto Beric obětoval svůj život.Sám Beric už byl oživen tolikrát, že podle jeho vlastních slov byl pokaždé o něco míň člověkem a zkrátka měl možná pocit, že jeho život už za tolik nestojí a je potřeba předat štafetu někomu jinému, někomu, kdo si zaslouží žít. Věřím tomu, že kdyby měl možnost oživit Neda, tak by to udělal, ale on v době jeho popravy v Králově přístavišti nebyl. Možná to chtěl nahradit tím, že se vzdá svého života ve prospěch Catelyn, už jenom proto, co si celý rod Starků tak nespravedlivě vytrpěl. Tím spíš jej k tomu určitě inspirovalo setkání s Aryou.. A hlavně Beric nemohl vědět, co se z Catelyn stane.
#1961 Orea:
Thoros ji nechtel ozivit protoze uz byla mrtva 3–4 dny a to je dlouho. Tak ji dal polibek Berik a obetoval tim svuj zivot.
#1966 Oreaa vy ste ale nevďačníci:D si užite túto sériu lebo ďalšie budu veľmi slabé keď sa budú držať kníh
a k lady a bericovi
ono to s nou nebolo az take jednoduche lebo bola 3–4 dni po smrti takze neslo ju len tak ozivit. Taze beric jej dal polibek a pri tom zomrel či ako
#1965 Dark Angel#1958 Engeneer: #1959 CptChimp:
Cože, Beric je mrtvej? A to bylo i v knížkách v češtině? :-O Vždyť jsem na to zrovna koukala a tohle si vůbec nevybavuju… Bylo tam jen, že ji Thoros nechtěl oživit „a pak jí lord Beric dal polibek života a ona vstala.“ A pak jedou říkali „Když nás ještě vedl lord Beric…“ Ale že by se pro ni obětoval??? A navíc nechápu, proč by se vůbec musel někdo obětovat, vždyť Thoros křísil Berica 8× a žil dál…
#1963 CptChimpA proč vlastně? On ji miloval, citil se Starkům nějak zavázán, nebo si prostě řekl, že za tu srandu to stojí (až se o tom Freyové a Boltoni dozví)? Jinak ta herečka tvrdí, že ze série odchází, ale byl by to právě dobrý tah, jak zaskočit i čtenáře, až se tam objeví..
#1964 ZouZoja#1958 Engeneer:
Three days later she was resurrected by Lord Beric Dondarrion, who gave his life for hers.
#1961 Orea#1957 CptChimp:
Pokud si správně pamatuji, Beric Dondarion obětoval svůj život, aby ji Thoros mohl oživit.
#1959 CptChimp #1961 Orea#1956 LadyJ:
Ozivil ji Beric Dondarion. Podle me Lady Stoneheart predstavej na konci serie, idealne po scene kde LF zabije Lysu.
#1958 Engeneer#1943 Jay Raven:
Thoros oživil Cat asi 4 dny po smrti, poté co ji našli na břehu řeky. A máš pravdu byla už částečně rozložená, ale čtenáři se s ní setkají až mnohem později. Já očekávám setkání s lady Stoneheard už ke konci této serie.
#1957 CptChimp#1945 xDzambar: Proč to divokým trvá tak dlouho, když Jon to zvládnul už dávno tam a zpět? No asi proto, že divokých je několik tisíc, táhnou s sebou děti, ženy, starce, nemocné, domácí zvířata, veškerý svůj majetek a domovy. Takže jejich cesta musí být hrozně pomalá oproti mužům na koních. +++ Je jasné, že se tvůrců hodí i to, aby to bylo až na závěr série.
Zdravim, jako nepobral jsem par veci ohledne Got, miluju ten serial, ale kuprikladu, ze vynechaj Coldhands a misto toho tam soupnou minibitku u Crasterovy basty, jako dobry,ale zase zadnej slagr
Druha vec, orli hnizdo, tam daj hlavne kriceni arryn coz bylo presne v knizce, tak nvm no, vynechat coldhand mysticka osoba ale dat tam kriceni arryn, fff jsem zvedavej jak to bude dal probihat
Vývoj této série je podobný s předcházející, některé díly se vyplatí, až z kontextu. Není to točeno pro jednoduchého diváka jako seriály na Nově. Tento seriál můžete vidět několikrát a pořád v něm najdete nové věci.
Jen si vemte, kolikrát jste slyšeli o Bravosu a o jejich bance.
Kdo viděl trailer na 6. díl už ví :) na mapě můžeme čekat další město.
#1951 Eddard1: No, mám na GoT po těch letech už jistý nároky, u jinejch seriálů bych to neřešil, ale tady je ta laťka trochu výš. :)
#1949 barahir: Arya putuje ,protože má putovat.Každou epizodou se děj posouvá jak má.Jestli potřebuješ aby se každý děj posunul u měsíce a roky není to seriál pro tebe.
#1952 barahir