#1808 martinanovak7: Joffrey to nevěděl, ale dýku pro vraha potažmo i vraha na Brana najal sám Joff… v knížce to vysvětluje tuším Cersei svým trochu zvráceným způsobem nahlížení na věci… nechtěl aby se Brann trápil
#1801 Eddard1: to byl přece jaime /strčil brana z veze, pak ho chtěl nechat zabit/. Moje otezka byla, zda to věděl jeffrey, ze jaime je jeho otec. Ze seriálu mi připadlo, jako ze to nevěděl, tak nevím jestliv knihách to je nějak rozebráno…
#1805 Tony-Z: O to ani tak moc nejde, on se hlavně během cesty na sever skamarádil s Thornem, který je teď zastupujícím velitelem hlídky. Slynt nemá postavení v podstatě žádné, jen využívá Thornovy přízně, díky které může do všeho kecat.
#1804 xDzambar: Protože je šlechtic. To u Noční Hlídky platit nepřestává. V seriálu to nijak do hloubky není, ale hned v prologu, první scéna seriálu, tak velitel tý tříčlený skupiny je u NH nováček, ale je to „ser“ a velení nad průzkumem si vydupal z tohoto titulu. Promíjejí se zločiny, ale jinak společenský postavení +/- platí. Vem si, že Mistři také zůstávají Mistry.
Vtipne: „Only Game of Thrones could spark a post-episode frenzy over man raping his sister one week, followed by a cat with a cute name the next week.“ … http://popwatch.ew.com/…-of-thrones/
#1799 xDzambar: Ano, tohle je povinnost kazdeho lorda ze Zapadozemi popravit dezertera. Ale to neznamena, ze jim nekdo z lordu veli. Jim veli jen lord Velitel Nocni hlidky
#1792 tarava: Moc tam není napsané, kdo to vlastně byl a jestli ještě někteří nezbyli či přežili. Bylo by fajn, jestli by Martin je taky nezakomponoval do svého psaní :)
Myslím si, že Got je teď v super formě, jak dějově, tak v počtu diváků. Oathkeepera zhledlo na HBO 6.90 milionů diváků, což překonalo rekord s04e01 se 6.64 mil. Bravo… Myslím, že se na konci série můžeme dostat přes 7.50 mil. diváků :)
#1808 martinanovak7: Joffrey to nevěděl, ale dýku pro vraha potažmo i vraha na Brana najal sám Joff… v knížce to vysvětluje tuším Cersei svým trochu zvráceným způsobem nahlížení na věci… nechtěl aby se Brann trápil
#1815 Eddard1#1808 martinanovak7: nevedel
#1801 Eddard1: to byl přece jaime /strčil brana z veze, pak ho chtěl nechat zabit/. Moje otezka byla, zda to věděl jeffrey, ze jaime je jeho otec. Ze seriálu mi připadlo, jako ze to nevěděl, tak nevím jestliv knihách to je nějak rozebráno…
#1809 niytt #1810 Tomces #1813 Eddard1Teda tahle epizoda, mě knihomola, pěkně dostala, já se snad začnu těšit na další změny :)
#1805 Tony-Z: O to ani tak moc nejde, on se hlavně během cesty na sever skamarádil s Thornem, který je teď zastupujícím velitelem hlídky. Slynt nemá postavení v podstatě žádné, jen využívá Thornovy přízně, díky které může do všeho kecat.
#1804 xDzambar: Protože je šlechtic. To u Noční Hlídky platit nepřestává. V seriálu to nijak do hloubky není, ale hned v prologu, první scéna seriálu, tak velitel tý tříčlený skupiny je u NH nováček, ale je to „ser“ a velení nad průzkumem si vydupal z tohoto titulu. Promíjejí se zločiny, ale jinak společenský postavení +/- platí. Vem si, že Mistři také zůstávají Mistry.
#1806 Bortas#1802 niytt: Aha, díky za vysvětlení… ale jaktože třeba ten Janos Slynt má tak vysoké postavení v Noční hlídce?
#1805 Tony-ZVtipne: „Only Game of Thrones could spark a post-episode frenzy over man raping his sister one week, followed by a cat with a cute name the next week.“ … http://popwatch.ew.com/…-of-thrones/
#1799 xDzambar: Ano, tohle je povinnost kazdeho lorda ze Zapadozemi popravit dezertera. Ale to neznamena, ze jim nekdo z lordu veli. Jim veli jen lord Velitel Nocni hlidky
#1804 xDzambar#1786 martinanovak7: Ten to věděl i na Zimohradě v 1 serii Spoiler neotvírat co nemají přečteno. Tady v seriálu to už asi řešit nebudou
To byl on kdo poslal toho zabijáka aby Brana zabil a dal mu Tyrionovu dýku. Tak se o tom píše v knize
#1808 martinanovak7#1779 tarava: a mě se zdálo že Starků umřelo mnohem víc… myslím si že to byly tihle Benjen Talisa Catelyn Robb a Eddard.
Jinak noční hlídka nemá prostředky na pokrytí všech pevností podél Zdi takže divocí i bílí chodci můžou projít přes Zeď :)
#1814 NiennaTasart #1820 tarava#1797 niytt: Mno, ale v první sérii popravoval Ned Stark toho dezertéra přeci?
#1802 niytt#1755 perdos88: ale ale tak možná podle tebe.
#1796 xDzambar: NH je svobodna a chrani Zapadozemi a mela by byt zasadne apoliticka,. takze pod nikoho
#1799 xDzambarPod koho mimochodem spadá momentálně Noční hlídka? Pod Královo přístaviště? Pamatuju se, že v první sérii byla pod správou Starků…
#1797 niytt#1794 Markoman96: pár ich prežilo a dokonca sa objavia v tejto sérii ale viac nechci vedieť.
#1792 tarava: Moc tam není napsané, kdo to vlastně byl a jestli ještě někteří nezbyli či přežili. Bylo by fajn, jestli by Martin je taky nezakomponoval do svého psaní :)
#1795 kiso1561Myslím si, že Got je teď v super formě, jak dějově, tak v počtu diváků. Oathkeepera zhledlo na HBO 6.90 milionů diváků, což překonalo rekord s04e01 se 6.64 mil. Bravo… Myslím, že se na konci série můžeme dostat přes 7.50 mil. diváků :)
#1791 Markoman96: http://www.icefire.cz/…-zapadozemi/
#1794 Markoman96A kdo byly vlastně děti lesa??? To zní též dobře. A je prokázané, že jsou vymřelí?
#1792 tarava