#1508 JackIsBest: Já jsem si nemohl vzpomenout, jestli i konkrétně jmenovala, ale pak jsem zašmátral v paměti, kolik těch králů vlastně zbývalo a Balon je kromě Stannise poslední
Jinak chudák ten Florent. I po bitvě na Černovodě zústal věrný Stannisovi, takže mu určitě sebrali všechny tituly a pozemky. No a pak ho nechaj „za odměnu“ upálit :(
#1504 tarava: Jop, sorry, ještě jsem svůj příspěvek editoval. #1502 tarava: Taky možnost, sice to zatím vypadalo, že ho má na provázku, ale měly ho s babčou prokouknutýho, každopádně jestli si vezme ještě Tommena a toho zase brzo někdo zabije, tak to už je na nějakou slušivou přezdívku. :)
#1503 barahir: Melisandra už hodila do ohně 3 pijavice s královskou krví a dva králové (Robb a Joff) od té doby už natáhli brka, takže jí to klidně můžeme dávat za vinu. Teď ještě musíme počkat, kdo a jestli bude ten třetí :D
[smazáno] Že Joffrey nenechá umlátit Maegry v nějákém svém záchvatu? Že jí nebude týrat? Že se k ní nebude chovat jak k hračce/zvířeti? Možná to tak zatím nevypadalo, ale časem by se určitě jeho sadistická povaha projevila. Navíc Lannisteři stále Tyrelly potřebují jako spojence, takže to vidím na zasnoubení malého Tommena a Maegry… a malý Tommen se určitě nechá snáz ovládat manželkou/snoubenkou než Joffrey.
#1490 xDzambar: Máš pravdu, trůn by měl zdědit Tommen (ale ono se asi ještě něco semele), navíc Margaery takhle zemřel už druhej manžel, to není moc dobrá bilance, aby se nezačaly vést řečí… :D Taky mi nejvíc sedí Tyrellové, ale teda nevím, co z toho budou mít…
#1496 JackIsBest: Tady nejde o to, že by to nevyšlo najevo. Stannis to přece nechal rozhlásit a minimálně ve většině Západozemí to v podvědomí lordů/serů je, ale kdo má zájem tu pravdu prosazovat? Pouze Stannis a možná Martellové z pomsty.
#1496 JackIsBest: Tam je problém v tom, že už zřejmě nežije nikdo, kdo by mohl Lanniestery jakkoliv potrestat… ani nikdo kdo by se zajímal o to, kdo je skutečným otcem Cerseiných dětí… Jinak Stannis ten to už ví a trestat se snaží ne?
„Jak Mistře Aemone poznáte, že někdo lže, když lže?“ – „Vyrostl jsem v King's landing“ :D:D Jinak, jakej by Lannistery potkal trest, jestli vyjde najevo že jsou to všechno děcka z incestu? Tywin by asi čuměl. Jinak, myslíte si, že Jaime ví, že je fotr všech děcek Cersei?
Tak čistě teoreticky by se nemusela stát znovu královnou regentkou,kdyby ten co zabil Joffryho měl i důkaz,že Joffry nebyl syn Roberta,ale incestní Lennister.
Knížky jsem zatím nečetl,ale taky počítám,že se stane znovu královnou reg. Cersie.
I když v Kings Landing je taková korupce a bordel jako u nás v politice takže by mě asi nic nepřekvapilo. :-D
Podezírat Cersei z vraždy Joffa je opravdu slušná fantasmagorie. Ona, která dělá všechno pro své děti a z celého Západozemí má skutečně ráda jen 3 lidi – své 3 děti. Ona, která je chrání, ať jsou to sebevětší zrůdy. Ona, která je na nich psychicky závislá. Ona, která snad v každém rozhovoru od 1. série zmíní, že děti jsou to jediné, že si je musí chránit a že je miluje…
Psát tu, že teď bude vládnout Maegry je další fantasmagorie. Po Joffovi je následníkem Tommen, takže se královnou – regentkou má dle práva opět stát Cersie. To, že vládla Cersie po smrti Roberta není tím, že byla královnou, ale protože byla matkou-královnou dědice. Regentem se tedy má stát znovu.
No a že jsou blonďatí „Robertovi“ potomci třeba někomu divné přijde, ale proč by to říkal nebo bojoval proti koruně? Aby mu srazil Lannister hlavu jako Nedovi? Každej není jako Stannis a je vždy na straně „práva“. Prostě je spousta prospěchářů, patolízalů, vlezdoprdelků či prostě lidí, kteří se bojí o svou hlavu.
Jinak co se týče trůnu se toho asi moc nezmění, že? Králem se stane ten Joffreyho blonďatý brácha (jakoby další syn Roberta Baratherona) :D PS: Nechápu jaktože ti blonďatí králové nepřijdou nikomu podezřelí :D
#1489 kesuaus: Ne dexter musel mít vždy důkaz o vině, tak aby nebylo pochyb. Neda zabil Joffrey z momentálního rozmaru. A co, že nevraždil významné. Je to zmetek.
#1508 JackIsBest: Já jsem si nemohl vzpomenout, jestli i konkrétně jmenovala, ale pak jsem zašmátral v paměti, kolik těch králů vlastně zbývalo a Balon je kromě Stannise poslední
Jinak chudák ten Florent. I po bitvě na Černovodě zústal věrný Stannisovi, takže mu určitě sebrali všechny tituly a pozemky. No a pak ho nechaj „za odměnu“ upálit :(
#1505 tarava: Stannis jmenoval Robba, Joffreyho, a Balona Greyjoye. Ve čtvrtém díle si myslím, že to bude Balon.
#1510 taravaKdyž to tak vezmeme, žádnej jed to ani být nemusel, prostě akorát vůle Pána Světla, kterému slouží prdelka Melisandra.
#1511 barahir#1504 tarava: Jop, sorry, ještě jsem svůj příspěvek editoval.
#1502 tarava: Taky možnost, sice to zatím vypadalo, že ho má na provázku, ale měly ho s babčou prokouknutýho, každopádně jestli si vezme ještě Tommena a toho zase brzo někdo zabije, tak to už je na nějakou slušivou přezdívku. :)
#1503 barahir: Melisandra už hodila do ohně 3 pijavice s královskou krví a dva králové (Robb a Joff) od té doby už natáhli brka, takže jí to klidně můžeme dávat za vinu. Teď ještě musíme počkat, kdo a jestli bude ten třetí :D
#1508 JackIsBest#1502 tarava: reakce na #1500 barahir:
#1506 barahirJo a nikdo ještě nezmínil možnost, že víno nějak otrávila Melisandra. :D
#1505 tarava[smazáno] Že Joffrey nenechá umlátit Maegry v nějákém svém záchvatu? Že jí nebude týrat? Že se k ní nebude chovat jak k hračce/zvířeti? Možná to tak zatím nevypadalo, ale časem by se určitě jeho sadistická povaha projevila. Navíc Lannisteři stále Tyrelly potřebují jako spojence, takže to vidím na zasnoubení malého Tommena a Maegry… a malý Tommen se určitě nechá snáz ovládat manželkou/snoubenkou než Joffrey.
#1504 tarava #1506 barahirOni to vlastně berou jako pomluvu, ted mi to došlo.
#1490 xDzambar: Máš pravdu, trůn by měl zdědit Tommen (ale ono se asi ještě něco semele), navíc Margaery takhle zemřel už druhej manžel, to není moc dobrá bilance, aby se nezačaly vést řečí… :D Taky mi nejvíc sedí Tyrellové, ale teda nevím, co z toho budou mít…
#1504 tarava #1512 xDzambar#1496 JackIsBest: Tady nejde o to, že by to nevyšlo najevo. Stannis to přece nechal rozhlásit a minimálně ve většině Západozemí to v podvědomí lordů/serů je, ale kdo má zájem tu pravdu prosazovat? Pouze Stannis a možná Martellové z pomsty.
#1496 JackIsBest: To víš, že to Jamie ví. ;) A beztak to tuší i Tywin, ale co může dělat?
#1496 JackIsBest: Tam je problém v tom, že už zřejmě nežije nikdo, kdo by mohl Lanniestery jakkoliv potrestat… ani nikdo kdo by se zajímal o to, kdo je skutečným otcem Cerseiných dětí… Jinak Stannis ten to už ví a trestat se snaží ne?
„Jak Mistře Aemone poznáte, že někdo lže, když lže?“ – „Vyrostl jsem v King's landing“ :D :D Jinak, jakej by Lannistery potkal trest, jestli vyjde najevo že jsou to všechno děcka z incestu? Tywin by asi čuměl. Jinak, myslíte si, že Jaime ví, že je fotr všech děcek Cersei?
#1497 xDzambar #1498 barahir #1499 taravaTak čistě teoreticky by se nemusela stát znovu královnou regentkou,kdyby ten co zabil Joffryho měl i důkaz,že Joffry nebyl syn Roberta,ale incestní Lennister.
Knížky jsem zatím nečetl,ale taky počítám,že se stane znovu královnou reg. Cersie.
I když v Kings Landing je taková korupce a bordel jako u nás v politice takže by mě asi nic nepřekvapilo. :-D
Podezírat Cersei z vraždy Joffa je opravdu slušná fantasmagorie. Ona, která dělá všechno pro své děti a z celého Západozemí má skutečně ráda jen 3 lidi – své 3 děti. Ona, která je chrání, ať jsou to sebevětší zrůdy. Ona, která je na nich psychicky závislá. Ona, která snad v každém rozhovoru od 1. série zmíní, že děti jsou to jediné, že si je musí chránit a že je miluje…
Psát tu, že teď bude vládnout Maegry je další fantasmagorie. Po Joffovi je následníkem Tommen, takže se královnou – regentkou má dle práva opět stát Cersie. To, že vládla Cersie po smrti Roberta není tím, že byla královnou, ale protože byla matkou-královnou dědice. Regentem se tedy má stát znovu.
No a že jsou blonďatí „Robertovi“ potomci třeba někomu divné přijde, ale proč by to říkal nebo bojoval proti koruně? Aby mu srazil Lannister hlavu jako Nedovi? Každej není jako Stannis a je vždy na straně „práva“. Prostě je spousta prospěchářů, patolízalů, vlezdoprdelků či prostě lidí, kteří se bojí o svou hlavu.
Jinak co se týče trůnu se toho asi moc nezmění, že? Králem se stane ten Joffreyho blonďatý brácha (jakoby další syn Roberta Baratherona) :D PS: Nechápu jaktože ti blonďatí králové nepřijdou nikomu podezřelí :D
#1489 kesuaus: Ale áno, on zabil Neda, Cersei sa dohodla že ak sa Ned prizná a uzná Joffreyho za kráľa, čo urobil, umožnia mu dať sa k Nočnej hliadke.
#1489 kesuaus: Ne dexter musel mít vždy důkaz o vině, tak aby nebylo pochyb. Neda zabil Joffrey z momentálního rozmaru. A co, že nevraždil významné. Je to zmetek.
#1516 kesuaus