#952 kirmakX6on: tak ono záleží co ten šíp protne a on měl v sobě 3 šípy, sice je fakt nepravděpodobne že v mistech která zasáhly, ještě ke všemu skrz cele tělo, by nic kromě svalů a žil neprotly, ale i to se může stat, kdyby mu šíp protl životně důležitý orgán nebo tepnu, tak už se hned tak nepostaví
a u toho podřezání hrdla nevidím vůbec žádnou chybu, právě naopak, nějak takto to má vypadat, nic tam neteklo ale vystříklo (díky tepně)…nebo už se tu někdo zkoušel podřezat, že ví? :D
#953 kirmakX6on: tak Robb byl už tak jejich lenní pán, smrtí Eddarda Starka se stal hlavou nejvýznamnějšího rodu na severu, Starkové byli po dlouhá léta králi severu. Takže si nemohli zvolit nikoho jiného :-) A proto se taky choval tak dospěle – prostě musel ;-) A když si to tak vezmeš, tak vlastně ani moc nevládl – pak by určitě měl radu, pobočníka atd
kdo si uzival to smutne ticho na konci teto epizody? :)
Poprve snad ze vsech dilu tak bylo absolutni az do konce titulku… asi to neco znamena :)
Jinak myslim, ze i pres absenci a ruzne zmeny oproti knize byl tenhle dil velmy dobre zpracovany a pekne vystihnul celou atmosferu a vsechno :) hlavne nejlepsi bylo: Lannisters send their regards!
To s tim Branem je velice dobra otazka. Celkove muzete mi nekdo presne popsat, co se bude odehravat a koho potka za tou zdi, popr nejaky dialog? ( ve spoileru prosim)
Ja si hlavne myslim, ze do budoucna se nom rozjede Rickon a ze by mohl ovlivňit deni. Dany je uz 3 serie za sebou za nepremozitelnou, takze neverim, ze by to dotahla az na trun. Jak zde uz nekdo rikal, tohle autor nedovoli. Nemyslim si, ze umre, ale minimalne ztrati draky, coz pro ni bude velka bolest.
Myslim si, ze John by mohl byt kral, ale furt to komplikuje ten slib nocni hlidky. Bud ji on sam zrusi hned po tom co znici chodce a nebo to bude mozna povazovano za ukoncene, potom co ho pobodaji a on povstane( verim v to). A nebo tu je jeste kral, ktery ho muze zbavit prisahy, je tak?
Co se týče věku, tak si myslím, že by měl odrážet spíše věk z pohledu doby středověku, kde lidí „stárnuli“ mnohem rychleji. 12letý „kluk“ už mohl v některých národech do své první bitvy, kolem 35 let byl už muž považován mnohdy za „kmeta“, takže bych si s tím takový problém nedělal.
vnimani veku a dospelosti bylo ve stredoveku znacne pokrouceny. Predevsim u holek teda. A 15lety kluk kralem? Proc ne? V realu byli i mladsi kralove a bez porucniku – nemusime to hned nutne srovnavat s Vaclavem II.
#950 Orea: díky za ty věky…značně překvapivé, hlavně John a Robb…hlavně Robb působil tak na 25, i se tak choval… Navíc…že by si zvolili 15ti letýho králem? Se mi zdá, že seriál je reálnější než kniha teda :-) Hodně králů bylo kolem 15ti, ale v reálu za ně vždy vládli jejich poručníci…
#949 Cedrik: Rob v sobě pár šípů měl, to je pravda…ale nereálné mi to nepřipadlo. Po zasažení šípem nikdo neumře hnedka… Co mě na štvalo (a nejen v tomto díle) je to, že přestože jim proříznou krk v oblasti hrdla, kde je hrtan, pokud vím, tak to vypadá jako by rozřízli nějakej žok s krví…prostě vyteče kybl krve (nic netepá, nestříká…prostě se to „vyleje“ jak kdyby krk byla nějaká nádoba na krev). To mě vadí…zvyknout se na to nedá, ale dá se to jednou za čas přežít (zas těch krků se tam nepodřezává tolik) …v jinejch seriálech a filmech je to mnohem horší.
#949 Cedrik: Třeba měli nekvalitní kuše a špatně se trefili :-D Jak to bylo v knize nevím, tak daleko jsme se ještě nedočetla…
No jako Frey je nechutnej plesnivej dědek, ale třeba Tywin je štramák a Stannisovi taky není co vytknout… S Robertem to už bylo trochu horší, pravda :-D
#969 mauvais-ange: Myslím, že nás budou napínat, až do další série :-/
Myslíte si, že
Catelyn bude oživena již v dalším díle nebo až v další sérii?
#970 sarka003 #971 Aul #974 Aldist #982 Engeneer#952 kirmakX6on: tak ono záleží co ten šíp protne a on měl v sobě 3 šípy, sice je fakt nepravděpodobne že v mistech která zasáhly, ještě ke všemu skrz cele tělo, by nic kromě svalů a žil neprotly, ale i to se může stat, kdyby mu šíp protl životně důležitý orgán nebo tepnu, tak už se hned tak nepostaví
a u toho podřezání hrdla nevidím vůbec žádnou chybu, právě naopak, nějak takto to má vypadat, nic tam neteklo ale vystříklo (díky tepně)…nebo už se tu někdo zkoušel podřezat, že ví? :D
#953 kirmakX6on: tak Robb byl už tak jejich lenní pán, smrtí Eddarda Starka se stal hlavou nejvýznamnějšího rodu na severu, Starkové byli po dlouhá léta králi severu. Takže si nemohli zvolit nikoho jiného :-) A proto se taky choval tak dospěle – prostě musel ;-) A když si to tak vezmeš, tak vlastně ani moc nevládl – pak by určitě měl radu, pobočníka atd
#963 Pitesko: oživiť ich vie iba boh ohňa, preto ma napadlo že výsadu majú len ryšaví :)
#958 Prisator:
Až se dostane za zeď, setká se s Dětmi lesa
Ozivit se daji asi vsechny, ale ozivit je umi malokdo.
zdravím. mám jednu otázku.. sledujem iba seriál a neviem či som to správne pochopil, že oživiť sa dajú iba osoby ktoré sú „Kissed by Fire“ ?
#966 Piteskokdo si uzival to smutne ticho na konci teto epizody? :)
Poprve snad ze vsech dilu tak bylo absolutni az do konce titulku… asi to neco znamena :)
Jinak myslim, ze i pres absenci a ruzne zmeny oproti knize byl tenhle dil velmy dobre zpracovany a pekne vystihnul celou atmosferu a vsechno :) hlavne nejlepsi bylo: Lannisters send their regards!
!deny opravdu o neco prisla ve knihach alespon v pate, otazkou zustane co se dal stane :-) dulezite je aby to autor aspon dopsal :-)
#959 kujulu:
Myslis Joraha?
Bude legrace az Deny umre, draci zdivocej, budou jeste vic smrtici a svymi schopnostmi je ovladnou Starkovci. :-D :-D
#958 Prisator:
Mas pravdu, Deny o neco duleziteho prijde.
#960 badyvlasimTo s tim Branem je velice dobra otazka. Celkove muzete mi nekdo presne popsat, co se bude odehravat a koho potka za tou zdi, popr nejaky dialog? ( ve spoileru prosim)
Ja si hlavne myslim, ze do budoucna se nom rozjede Rickon a ze by mohl ovlivňit deni. Dany je uz 3 serie za sebou za nepremozitelnou, takze neverim, ze by to dotahla az na trun. Jak zde uz nekdo rikal, tohle autor nedovoli. Nemyslim si, ze umre, ale minimalne ztrati draky, coz pro ni bude velka bolest.
Myslim si, ze John by mohl byt kral, ale furt to komplikuje ten slib nocni hlidky. Bud ji on sam zrusi hned po tom co znici chodce a nebo to bude mozna povazovano za ukoncene, potom co ho pobodaji a on povstane( verim v to). A nebo tu je jeste kral, ktery ho muze zbavit prisahy, je tak?
#959 kujulu #965 Engeneer#955 badyvlasim: Když dostatečně rozvine své schopnosti, tak proč by ne.
Co se týče věku, tak si myslím, že by měl odrážet spíše věk z pohledu doby středověku, kde lidí „stárnuli“ mnohem rychleji. 12letý „kluk“ už mohl v některých národech do své první bitvy, kolem 35 let byl už muž považován mnohdy za „kmeta“, takže bych si s tím takový problém nedělal.
Mohl by se Bran prevtelit do draka?
#957 taravavnimani veku a dospelosti bylo ve stredoveku znacne pokrouceny. Predevsim u holek teda. A 15lety kluk kralem? Proc ne? V realu byli i mladsi kralove a bez porucniku – nemusime to hned nutne srovnavat s Vaclavem II.
#950 Orea: díky za ty věky…značně překvapivé, hlavně John a Robb…hlavně Robb působil tak na 25, i se tak choval… Navíc…že by si zvolili 15ti letýho králem? Se mi zdá, že seriál je reálnější než kniha teda :-) Hodně králů bylo kolem 15ti, ale v reálu za ně vždy vládli jejich poručníci…
#967 Orea #972 Corbek#949 Cedrik: Rob v sobě pár šípů měl, to je pravda…ale nereálné mi to nepřipadlo. Po zasažení šípem nikdo neumře hnedka… Co mě na štvalo (a nejen v tomto díle) je to, že přestože jim proříznou krk v oblasti hrdla, kde je hrtan, pokud vím, tak to vypadá jako by rozřízli nějakej žok s krví…prostě vyteče kybl krve (nic netepá, nestříká…prostě se to „vyleje“ jak kdyby krk byla nějaká nádoba na krev). To mě vadí…zvyknout se na to nedá, ale dá se to jednou za čas přežít (zas těch krků se tam nepodřezává tolik) …v jinejch seriálech a filmech je to mnohem horší.
#968 YgritteWildlings#949 Cedrik: Třeba měli nekvalitní kuše a špatně se trefili :-D Jak to bylo v knize nevím, tak daleko jsme se ještě nedočetla…
No jako Frey je nechutnej plesnivej dědek, ale třeba Tywin je štramák a Stannisovi taky není co vytknout… S Robertem to už bylo trochu horší, pravda :-D