#389 kutas: česky je to, bych řekla, pohodlnější… ale tak co má člověk dělat, když to česky není :D Navíc to jsou kratičké povídky, číst tisíce stránek anglicky by se mi asi nechtělo… ale kdybych neměla na výběr… :)
#387 YgritteWildlings: jo četl jsem první čtyři knihy česky každá byla rozdělena na dvě části a měl jsem je půjčené z knihovny a raději nebudu psát jak dlouho jsem studoval na bakaláře :D #388 Orea: anglicky jsem nikdy nic nečetl raději mám rodný jazyk :) zrovna čtu tanec s draky
#387 YgritteWildlings: Martinova angličtina je celkem v pohodě =) Já jsem četla Tales of Dunk and Egg a dalo se to bez problémů.. ale samozřejmě jsem neznala každé slovíčko a občas jsem si musela větu přečíst 2× :-)
#367 kutas: tak to se ani nedivim, že čist takovou knihu a ještě studovat …to je jedno na ukor druhého, asi jsi ji četl česky že? ja uvažuju až dostuduju všechny přečist, ale v originále, tak jsem zvědava…jestli nakonec nebudu jednu knihu čist tak dlouho, jako oni točili ten seriál :D
#373 Orea: no právě když jsem měl zkouškový tak jsem četl spíš Bouři mečů než skripta :) #382 nevermore: kdyby měli střelný prach tak by to dopadlo jinak
#363 Nevada: Jon rikal, ze Castle Black chrani 1000 muzu, Mance jich ma 100 000. Nebylo by lepsi proste zautocit na branu u zdi a dobyt hrad normalne, nez posilat par lidi aby ho tajne napadli v noci?
kdyz ctu desaty dil tady na edne rtak si tak rikam ze i kdyz me v knizce branova dejova linie nudi tak tady me spoiler docela zajima… sice jsem zhruba v pulce knizky coz odpovida nynejsimu deni ale nekdy mam vazne chut si precist jen neco :D
a osobne se teda tesim na to zda Sam zabije Jineho jeste v teto serii.. ponevadz to v serialu byt proste musi… i kdyz v knizce nejsem moc daleko tak to snad musi byt neco zavratnyho pro Vrány.
#376 Nevada: Díky :) Jj já vím, že v seriálu není. Myslela jsem to jakože nesrovnalost oproti knížce – a to teda dost velká vzhledem k té přísaze – jakože je mi teď jasné, že v knížce asi těžko budou chtít oženit Lorase s někým… Zatímco tady v seriálu mi to přijde docela zásadní. Nechám se pak překvapit :-)
#374 Orea: V knize je Loras v Královské gardě. V seriálu není. Takže v seriálu byla Tywinova hrozba účinná. Přísaha, že člen gardy nebude mít rodinu a majetek, je v knize i seriálu stejná.
V traileru na třetí sérii je záběr na jednoho jiného v lese. Nevím to jistě, ale mám pocit, že se ten záběr zatím v žádným díle neobjevil, takže by to teprve mělo přijít. #370 attila:
#369 LadyJ: No jo, až teď mi vlastně došlo, že ve Střetu králů Loras vstoupil do královské gardy po bitvě o Královo přístaviště, takže vydírat tím Tyrelly je vlastně blbost :-O stejně jako to, že by si měl někoho brát, pokud ta přísaha není výmyslem seriálu (je nebo není?), to si teď nepamatuju…Jsem z toho úplně v pasti teď, snad se mi třetí knížka dostane do ruk co nejdřív :D
#367 kutas: tak pokud jen málem, tak pohoda :-) měli by ty zlé knihy zakázat :D já sem taky musela napřed dočíst Střet králů, abych se mohla učit – když se mi to tu válelo, tak to nešlo :D
#389 kutas: česky je to, bych řekla, pohodlnější… ale tak co má člověk dělat, když to česky není :D Navíc to jsou kratičké povídky, číst tisíce stránek anglicky by se mi asi nechtělo… ale kdybych neměla na výběr… :)
#391 pingueeen#387 YgritteWildlings: jo četl jsem první čtyři knihy česky každá byla rozdělena na dvě části a měl jsem je půjčené z knihovny a raději nebudu psát jak dlouho jsem studoval na bakaláře :D
#390 Orea#388 Orea: anglicky jsem nikdy nic nečetl raději mám rodný jazyk :) zrovna čtu tanec s draky
#387 YgritteWildlings: Martinova angličtina je celkem v pohodě =) Já jsem četla Tales of Dunk and Egg a dalo se to bez problémů.. ale samozřejmě jsem neznala každé slovíčko a občas jsem si musela větu přečíst 2× :-)
#389 kutas#367 kutas: tak to se ani nedivim, že čist takovou knihu a ještě studovat …to je jedno na ukor druhého, asi jsi ji četl česky že? ja uvažuju až dostuduju všechny přečist, ale v originále, tak jsem zvědava…jestli nakonec nebudu jednu knihu čist tak dlouho, jako oni točili ten seriál :D
#388 Orea #389 kutas#382 nevermore: No v serialu ale ne.
#384 kutas: MEGA SPOILER, KDO NEČETL KNIHU NEKLIKAT
nebo kdyby měli Joramunův roh
#373 Orea: no právě když jsem měl zkouškový tak jsem četl spíš Bouři mečů než skripta :)
#385 Togorot#382 nevermore: kdyby měli střelný prach tak by to dopadlo jinak
To nevermore: Haha, moc hezký a přesný slovní obrat :D
Oni to zkusili a brutálně pohořeli.
#384 kutas #386 kujulu#381 kujulu:
#363 Nevada: Jon rikal, ze Castle Black chrani 1000 muzu, Mance jich ma 100 000. Nebylo by lepsi proste zautocit na branu u zdi a dobyt hrad normalne, nez posilat par lidi aby ho tajne napadli v noci?
#382 nevermorekdyz ctu desaty dil tady na edne rtak si tak rikam ze i kdyz me v knizce branova dejova linie nudi tak tady me spoiler docela zajima… sice jsem zhruba v pulce knizky coz odpovida nynejsimu deni ale nekdy mam vazne chut si precist jen neco :D
a osobne se teda tesim na to zda Sam zabije Jineho jeste v teto serii.. ponevadz to v serialu byt proste musi… i kdyz v knizce nejsem moc daleko tak to snad musi byt neco zavratnyho pro Vrány.
#376 Nevada: Díky :) Jj já vím, že v seriálu není. Myslela jsem to jakože nesrovnalost oproti knížce – a to teda dost velká vzhledem k té přísaze – jakože je mi teď jasné, že v knížce asi těžko budou chtít oženit Lorase s někým… Zatímco tady v seriálu mi to přijde docela zásadní. Nechám se pak překvapit :-)
taky vam prijde tak sexy Brienne of Tarth?
#370 attila: Když už ukázali, že tu dýku z dračího skla stále má, myslím, že souboj tam určitě bude
#374 Orea: V knize je Loras v Královské gardě. V seriálu není. Takže v seriálu byla Tywinova hrozba účinná. Přísaha, že člen gardy nebude mít rodinu a majetek, je v knize i seriálu stejná.
#379 OreaV traileru na třetí sérii je záběr na jednoho jiného v lese. Nevím to jistě, ale mám pocit, že se ten záběr zatím v žádným díle neobjevil, takže by to teprve mělo přijít. #370 attila:
#369 LadyJ: No jo, až teď mi vlastně došlo, že ve Střetu králů Loras vstoupil do královské gardy po bitvě o Královo přístaviště, takže vydírat tím Tyrelly je vlastně blbost :-O stejně jako to, že by si měl někoho brát, pokud ta přísaha není výmyslem seriálu (je nebo není?), to si teď nepamatuju…Jsem z toho úplně v pasti teď, snad se mi třetí knížka dostane do ruk co nejdřív :D
#376 Nevada#367 kutas: tak pokud jen málem, tak pohoda :-) měli by ty zlé knihy zakázat :D já sem taky musela napřed dočíst Střet králů, abych se mohla učit – když se mi to tu válelo, tak to nešlo :D
#384 kutas#370 attila: Myslím, že to by tam ještě v příštím díle mohlo být. Přijde mi důležité ukázat, že jiní mohou být zabiti i obsidiánem.
Sam Zabiják :D