#346 Nevada: Ok hledal jsem jak to je. A narazil jsem na tohle: Zatímco se scénář většinou řídí obsahem knihy, postava Ros (Esmé Bianco) byla vytvořena pro seriálovou verzi a ztělesňuje bezpočet nejmenovaných prostitutek, které se objevily v knize. Původně měla vystupovat jen v první sérii.
#347 kutas: Tak on tam zatim moc prostoru neměl, neprojevuje se nijak vyrazně, ale že by ho zabili a nahradili jinou postavou se mi teda nezda, spíš si myslím, že se ztratí na čas z příběhu a možna později se dozvíme co se s ním stalo, nebo ho někde uvidime
#341 kutas: Proč by měl Gendry hned umírat? …to že ho zajala Melisandra ještě nic neznamena a nahodou Gendry je super postava, člověk by i řekl, že se z něj něco vyvrbí…
#340 Asenad: No myšlenka zajímavá, ale nedá se to po Tobě číst ;-).
Jinak řekl bych, že Ramsay je už teď perfektní, skvěle vystihli jeho sadismus. O tom, že Malíček je jeden z nejnebezpečnějších lidí v tom světě, už asi nikdo nepochybuje a Tyrionovi držím palce snad ještě víc, než v knížce. Zatím všechny tři série naprosto plní moje učekávání.
Je dobře že Gendry umře tahle postava se mi v seriálu vůbec nelíbila ale přišlo mi v tomhle díle zvláštní jak je ta zeď úzká, jsem si myslel že je teda širší že se na ní vejde třeba balista nebo katapult.
Ty co četli knihy(jako já) si musíme uvědomit, že seriál už nebude kopírovat knihy. Tím pádem se třeba v postava Ros, která v knize má minimální prostor.. V seriálu dostává docela velký prostor. Nebo vynechávání postav v seriálu zcela logické. Kdo měl více prostoru v knihách. Gendry a nebo Edrik Bouře. A to bude ten důvod proč Melisandra v seriálu se střetla s Gendrym i když v knize nic takového nebylo. Na konec to lze schrnout? Hra o Trůny volně na motivy sagy Písně ledu a ohně.
#338 YgritteWildlings: Ramsey je bastardem lorda Boltona a ten je Robbovým vazalem. Když Theon obsadil Zimohrad, tak lord Bolton poslal Ramseyho, aby ho dobyl zpět. Tehdy zajal Theona a mučí ho, protože je to psychopat. #334 C0gnito: Ne ta Malíčkova řeč v knihách nebyla, ani smrt Ros. Jakej je Malíček hajzl a manipulátor se zjistilo až mnohem později, když byl v Orlím hnízdě.
no možna tak v polovině 4. serie, ale těžko odhadovat…prostě až se tam objeví Lord Bolton, ale stejně to s tim Ramseyem nechapu, proč si vybral zrovna Theona k mučeni a on se zna s rodinou Starku? Dokazal by to tu někdo trochu vic přibližit? Protože pro toho, kdo nečetl knižky, tak tohle je v serialu nějak bez logiky zatim
Diskuse tu běží tak se zkusim zeptat. Kdy si myslíte, že se Theon dostane z Dreadfortu? Tuhle sérii tam bude určitě celou ale vzhledem k tomu, že 4 série už se určitě napojí i na nějaký události z hostiny pro vrány, která běží souběžně s tancem s draky, tak si myslim, že je možný aby se už ke konci 4 série začal jeho příběh zase nějak posunul. Držet ho přes 2 série, aby tam byl jenom mučenej mi přijde trochu škoda.;)
btw – Melisandra není v Řekotočí, ale v Říčních krajinách. Řekotočí je hrad, kde je momentálně Robb Stark. Říční krajiny jsou jednou z oblastí Západozemí (původně to bylo samostatné království).
#329 YgritteWildlings: Jojo, Ygritte je jedna z mých oblíbených postav. Pokaždé když ji vidím v seriálu, tak si říkám, že ji bude škoda. Ale necháme se překvapit. Třeba přežije víc lidí, než v knize, i když doufám, že ne. Vím, jsem krutý, ale někdo si prostě umřít zaslouží. Co na tom, že jiný si zaslouží žít. Rovnováha musí být…
#330 polo26: Joffrey zabil Ros, z nevěstince od Malička, on to tam řikal, že už mu nebyla k užitku, tak splnil jednomu zakaznikovi (myslel Joffreyho) jeho" požadavky na zakazku", protože zjistil, že špehuje pro Varyse :)
#330 polo26: Ros, tu bývalou prostituku, která pracovala pro Malíčka. Mluvil o tom na konci, jak ji přenechal jednomu „příteli“, který si chtěl něco nového vyzkoušet…
#349 Asenad: Já vím. Úplně původně měla ta děvka být jen v první epizodě. btw – část „Zatímco se scénář většinou řídí obsahem knihy“ pobavila nemálo.
#354 Orea#346 Nevada: Ok hledal jsem jak to je. A narazil jsem na tohle: Zatímco se scénář většinou řídí obsahem knihy, postava Ros (Esmé Bianco) byla vytvořena pro seriálovou verzi a ztělesňuje bezpočet nejmenovaných prostitutek, které se objevily v knize. Původně měla vystupovat jen v první sérii.
#350 Nevada#347 kutas: Tak on tam zatim moc prostoru neměl, neprojevuje se nijak vyrazně, ale že by ho zabili a nahradili jinou postavou se mi teda nezda, spíš si myslím, že se ztratí na čas z příběhu a možna později se dozvíme co se s ním stalo, nebo ho někde uvidime
#345 YgritteWildlings: Myslím si že zaujme místo Edrik Bouře z knihy a postava je to nic moc takovej Bran se mi líbí víc
#348 YgritteWildlings #353 Orea#340 Asenad: Ros v knihách nebyla.
#349 Asenad#341 kutas: Proč by měl Gendry hned umírat? …to že ho zajala Melisandra ještě nic neznamena a nahodou Gendry je super postava, člověk by i řekl, že se z něj něco vyvrbí…
#347 kutas#343 alvarian: co konkrétně máš na mysli?
Vidíte i vy ostatní ty spoilery značící pokračování od 5. dílu (Tanec s draky) v Melisandřině pobytu u Dondariona nebo je vidím jen já?
#344 mavee #356 babaove#340 Asenad: No myšlenka zajímavá, ale nedá se to po Tobě číst ;-).
Jinak řekl bych, že Ramsay je už teď perfektní, skvěle vystihli jeho sadismus. O tom, že Malíček je jeden z nejnebezpečnějších lidí v tom světě, už asi nikdo nepochybuje a Tyrionovi držím palce snad ještě víc, než v knížce. Zatím všechny tři série naprosto plní moje učekávání.
Je dobře že Gendry umře tahle postava se mi v seriálu vůbec nelíbila ale přišlo mi v tomhle díle zvláštní jak je ta zeď úzká, jsem si myslel že je teda širší že se na ní vejde třeba balista nebo katapult.
#345 YgritteWildlingsTy co četli knihy(jako já) si musíme uvědomit, že seriál už nebude kopírovat knihy. Tím pádem se třeba v postava Ros, která v knize má minimální prostor.. V seriálu dostává docela velký prostor. Nebo vynechávání postav v seriálu zcela logické. Kdo měl více prostoru v knihách. Gendry a nebo Edrik Bouře. A to bude ten důvod proč Melisandra v seriálu se střetla s Gendrym i když v knize nic takového nebylo. Na konec to lze schrnout? Hra o Trůny volně na motivy sagy Písně ledu a ohně.
#342 tap #346 Nevada#338 YgritteWildlings: Ramsey je bastardem lorda Boltona a ten je Robbovým vazalem. Když Theon obsadil Zimohrad, tak lord Bolton poslal Ramseyho, aby ho dobyl zpět. Tehdy zajal Theona a mučí ho, protože je to psychopat. #334 C0gnito: Ne ta Malíčkova řeč v knihách nebyla, ani smrt Ros. Jakej je Malíček hajzl a manipulátor se zjistilo až mnohem později, když byl v Orlím hnízdě.
#337 nevermore:
no možna tak v polovině 4. serie, ale těžko odhadovat…prostě až se tam objeví Lord Bolton, ale stejně to s tim Ramseyem nechapu, proč si vybral zrovna Theona k mučeni a on se zna s rodinou Starku? Dokazal by to tu někdo trochu vic přibližit? Protože pro toho, kdo nečetl knižky, tak tohle je v serialu nějak bez logiky zatim
#339 LadyJDiskuse tu běží tak se zkusim zeptat. Kdy si myslíte, že se Theon dostane z Dreadfortu? Tuhle sérii tam bude určitě celou ale vzhledem k tomu, že 4 série už se určitě napojí i na nějaký události z hostiny pro vrány, která běží souběžně s tancem s draky, tak si myslim, že je možný aby se už ke konci 4 série začal jeho příběh zase nějak posunul. Držet ho přes 2 série, aby tam byl jenom mučenej mi přijde trochu škoda.;)
#338 YgritteWildlingsbtw – Melisandra není v Řekotočí, ale v Říčních krajinách. Řekotočí je hrad, kde je momentálně Robb Stark. Říční krajiny jsou jednou z oblastí Západozemí (původně to bylo samostatné království).
#329 YgritteWildlings: Jojo, Ygritte je jedna z mých oblíbených postav. Pokaždé když ji vidím v seriálu, tak si říkám, že ji bude škoda. Ale necháme se překvapit. Třeba přežije víc lidí, než v knize, i když doufám, že ne. Vím, jsem krutý, ale někdo si prostě umřít zaslouží. Co na tom, že jiný si zaslouží žít. Rovnováha musí být…
malíčkova řeč jinak byla dost cool a přesně ho vystihuje, ale mám takový dojem, že ani ta nebyla v knížkách ne?
#339 LadyJ#330 polo26: Joffrey zabil Ros, z nevěstince od Malička, on to tam řikal, že už mu nebyla k užitku, tak splnil jednomu zakaznikovi (myslel Joffreyho) jeho" požadavky na zakazku", protože zjistil, že špehuje pro Varyse :)
#330 polo26: Ros, tu bývalou prostituku, která pracovala pro Malíčka. Mluvil o tom na konci, jak ji přenechal jednomu „příteli“, který si chtěl něco nového vyzkoušet…
kde sa to da pozret na na stranke pls ?