#159 corehunter: no ja zase trpel pri kapitolach o Zeleznych… ten rod je mi strasne nesympatickej a prakticky jim preju uspech nejmin ze vsech. To uz radsi at se dari Lannisterum… teda Jaimemu a Tyrionovi :)
No abych pravdu řekl tak z Jojena a Meery zase takovou radost nemám :) kapitoly s Branem alepson podle mě jsou nejslabší z celé knížky …vždy i když jsem už měl davno jít spát a druhej den ráno brzo do prace jak sem sem překlikl a byl tam kralokat,tyron nebo dračice tam sem četl jak o život jak kdyby se nechumelilo:) ale kapitoly s branem mě hodně likvidovaly :) většinou jak sem na ni narazil tak sem šel spát rovnou :)a druhej den se přes ni proplazil v průběhu páce :) každopádně za pár dní je tu další díl tak sem zvědav kam se děj posune :)
To, že se něco musí vystřihnout, je mi jasný. Nicméně linku s Jonem a Samem přepsali Weiss s Beňovem opravdu zevrubně a bohužel musim říct, že ke škodě věci – bitva na Pěsti Prvních lidí by nemusela stát ani tolik peněz a měla obrovskej potenciál. Vůbec, všechno za zdí je v knihách takový hodně akční a hororový (každou chvíli se odněkud vynoří nějaká chodící mrtvola), v seriálu z toho udělali hezkou procházku po Islandu. Na druhou stranu jsem zase nadšenej z Jojena a Meery.
#155 corehunter: Bohužel pro filmování jakékoliv knižní předlohy platí jedno pravidlo, a to, že ve filmu toho prostě nemůže být tolik. Pokud teda nefilmují leporelo s krtečkem. V rámci „Písně Ledu a Ohně“ to platí dvojnásob, neb knihy opravdu nepatří mezi ty nejtenčí. Takže i v takhle výpravném seriálu nemůže být místo pro všechny a všechno. Docela si myslím, že dobrý krok je zfilmovat třetí knihu na dvě série, takže vlastně dílů budeš mít 20… Zase ten seriál nemůžou natáčet 30 let. :-)
No nevím nepodstatné věci… přijde mi že vystřihují alepson podle mě dost podstatné části knihy už třeba že jak přeskočili bitku za zdí a nechali tam pak už jen záběry na par mrtvých konu … a vše co se stalo mezi tím za zdí mezi jonem a ostatními je to prostě hrozně osekané kdyby místo 10 dílu udělali třeba 20 nezlobil bych se a peníze si myslím že jim v tomhle ohledu snad chybět nemužou kor když se ten serial stává čím dál více populárnější … podle prvních tří dílu je to podle mě prostě hrozné strohé …
#150 corehunter: kdyby jsi ty knihy pořádně četl tak by jsi zjistil, že se nějaké události stali paralerně. Tak se ty pak může zdát, že skáčou z knižky do knížky.. Třeba jak mu usekli ruku to bylo fakt o ničem(ironicky) jestli si myslíš, že to bude přesně podle knihy tak to se prober.. V seriálu nepodstatné věci budou zjednodušené
Já mám dotaz, kde se vzal, tu se vzal, na konci je 3. drak..nějak jsem asi jeho zrození zaspal..
#172 Slejhy #173 Dalarenjsem to napsal do titulku.
čaute, dík za title, šlo by přeložit i konec dílu? od času 52 minuty nejsou česke tiulky , jen anglické. DÍKY
spoiler alert: kéž by to bylo 8000 lidí :D
přijela na jendý lodi a ted má na krku armádu 8000 lidí, to může být docela zajímavý logistický problém.....
dost brutální díl :D
skvelej Varys, skvelej Theon, skvelej Ohar, skvela Dany, skvelej dil :)
Bastard z Boltonu se nám už vybarvil.
Dragon is not a slave bitch!
Železný mě taky strašně nebavili, ale věřim, že v seriálu je zpracujou zajímavě. A kapitoly s Branem začnou bejt opravdu zajímavý později.
#159 corehunter: no ja zase trpel pri kapitolach o Zeleznych… ten rod je mi strasne nesympatickej a prakticky jim preju uspech nejmin ze vsech. To uz radsi at se dari Lannisterum… teda Jaimemu a Tyrionovi :)
No abych pravdu řekl tak z Jojena a Meery zase takovou radost nemám :) kapitoly s Branem alepson podle mě jsou nejslabší z celé knížky …vždy i když jsem už měl davno jít spát a druhej den ráno brzo do prace jak sem sem překlikl a byl tam kralokat,tyron nebo dračice tam sem četl jak o život jak kdyby se nechumelilo:) ale kapitoly s branem mě hodně likvidovaly :) většinou jak sem na ni narazil tak sem šel spát rovnou :)a druhej den se přes ni proplazil v průběhu páce :) každopádně za pár dní je tu další díl tak sem zvědav kam se děj posune :)
#160 tapTo, že se něco musí vystřihnout, je mi jasný. Nicméně linku s Jonem a Samem přepsali Weiss s Beňovem opravdu zevrubně a bohužel musim říct, že ke škodě věci – bitva na Pěsti Prvních lidí by nemusela stát ani tolik peněz a měla obrovskej potenciál. Vůbec, všechno za zdí je v knihách takový hodně akční a hororový (každou chvíli se odněkud vynoří nějaká chodící mrtvola), v seriálu z toho udělali hezkou procházku po Islandu. Na druhou stranu jsem zase nadšenej z Jojena a Meery.
muzu se zeptat mate nekdo predplacenou sluzbu HBO go ? vsim sems si ze tam je uz 3 serka dokonce z dabingem :)
#155 corehunter: Bohužel pro filmování jakékoliv knižní předlohy platí jedno pravidlo, a to, že ve filmu toho prostě nemůže být tolik. Pokud teda nefilmují leporelo s krtečkem. V rámci „Písně Ledu a Ohně“ to platí dvojnásob, neb knihy opravdu nepatří mezi ty nejtenčí. Takže i v takhle výpravném seriálu nemůže být místo pro všechny a všechno. Docela si myslím, že dobrý krok je zfilmovat třetí knihu na dvě série, takže vlastně dílů budeš mít 20… Zase ten seriál nemůžou natáčet 30 let. :-)
No nevím nepodstatné věci… přijde mi že vystřihují alepson podle mě dost podstatné části knihy už třeba že jak přeskočili bitku za zdí a nechali tam pak už jen záběry na par mrtvých konu … a vše co se stalo mezi tím za zdí mezi jonem a ostatními je to prostě hrozně osekané kdyby místo 10 dílu udělali třeba 20 nezlobil bych se a peníze si myslím že jim v tomhle ohledu snad chybět nemužou kor když se ten serial stává čím dál více populárnější … podle prvních tří dílu je to podle mě prostě hrozné strohé …
#156 Podbi#150 corehunter: kdyby jsi ty knihy pořádně četl tak by jsi zjistil, že se nějaké události stali paralerně. Tak se ty pak může zdát, že skáčou z knižky do knížky.. Třeba jak mu usekli ruku to bylo fakt o ničem(ironicky) jestli si myslíš, že to bude přesně podle knihy tak to se prober.. V seriálu nepodstatné věci budou zjednodušené
#151 Sada23: Ani ne, nemám rád překvapení :D
Dík za info ;)
#149 Tuberkuloz: Nebude lepší si na to počkat? :)
#153 Tuberkuloz