Mafiánské postřehy k podzimnímu finále

Mafiánské postřehy k podzimnímu finále

13.12.2017 21:46


Poslední díl podzimní části nám nabídl strhující podívanou, ve které hrála prim nová vládkyně Gothamu, Sofia Falcone. Následující postřehy se proto zaměřují na její rodinu a mocenský vzestup.


Smrt velkého Dona

Je to tak, Gotham se zbavil velkého Dona, který stál proti Batmanovi v kultovním komiksu Year One i v Nolanově úvodním filmu Batman Begins. Ještě před dosažením dospělosti (tu už ale teď má) přišel Bruce Wayne v alternativním vesmíru o svého nepřítele. Zvláštní.

Tento střet v Gothamu neuvidíme. Foto: Telltale Games

Donův pohřeb

Tryzna za Falconeho pomohla svést dohromady Gordona a Bullocka a rovněž otevřela oči Victoru Zsaszovi. Monumentální pohřeb navíc vzdal hold klasikám mafiánského žánru, jako jsou The Godfather, Once Upon a Time in America či The Sopranos.

Sofiina pomsta

Sofia dorazila do Gothamu na začátku série a jejím hlavním cílem mělo být odstranění Oswalda Cobblepota. Tohoto gangstera si nejprve omotala kolem prstu a když začala spát s Gordonem, měla volnou cestu k triumfu. Lazlo Valentin byl jen třešničkou na dortu, jež umožnila povýšit Gordona a dokončit plán. Slečna Falcone se ukázala být stejně krutá jako její komiksová předloha, tvůrcům se povedl opravdový majstrštyk.

Zsasz ve službách Falconeů

Dlouhou dobu jsme si kladli otázku, proč Zsasz, který v komiksech běžne operuje na vlastní pěst a občas se nechá zaměstnat vznešenými italskými rodinami, najednou pracuje pro Cobblepota. Nyní je tento jeho úlet minulostí a Victor opět slíbil věrnost Falconeům. Doufejme, že mu to vydrží a pro pravé vládce Gothamu nějakou tu službičku vykoná.

Victor se znovu přidal k Falconeům. Foto: FOX

Falcone a Maroni Batmana neohrozí

Gotham po Maronim odstranil i Dona Falconeho, což znamená, že se ani jeden z Batmanových mafiánských nepřátel nepostaví dospělému Temnému rytíři. Vsadí tedy seriál na mužské dědice těchto rodin? Objeví se někdy Alberto Falcone? Nebo snad Pino Maroni?

Uvidíme v Gothamu Alberta Falconeho? Foto: DC Comics

<<PŘEDCHOZÍ POSTŘEHY


Jít na Gotham | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!