Postřehy: Bruce ve světě podivných vizí

Postřehy: Bruce ve světě podivných vizí

15.3.2018 9:16


Díky svůdné Poison Ivy se Bruce dostal do prazvláštního světa, kde viděl roztodivné věci. A Jerome ve třinácté epizodě přesvědčil Tučňáka ke spolupráci. Těmto událostem se věnujeme v našich pravidelných postřezích.


Batman

Ve svých vidinách vidí Bruce několikrát i své budoucí alter ego, samotného temného rytíře. Nejprve se s ním setká na místě, kde došlo k položení jeho základů, tedy v uličce, ve které zemřeli Thomas a Martha, a následně jej vidí i v Batcave. Tam se z Batmana stanou netopýři, kteří nalétají na Bruce stejně jako ve filmech Batman Forever, Batman Begins, či Batman vs Superman. Kdy tedy mladý Wayne navlékne netopýří kostým i v Gothamu?

Knírek

Asi nejdiskutovanější výjev z celé vize byl bezpochyby Gordonův knírek. Komiksový i filmový Gordon je proslulý knírač, který si svou chloubu pečlivě pěstuje. Ben McKenzie však v roli zatím kartáč nikdy neměl, je tedy vize budoucnosti předzvěstí růstu vousů i u hlavní postavy Gothamu?

Kdy uvidíme McKenzieho s podobným knírkem? Foto: Warner Bros.

Greenthumb

Ra's al Ghul představuje ve vizi doktora jménem Greenthumb. Je to jen shoda náhod, nebo si tvůrci záměrně vystřelili z hrdiny konkurenčního nakladatelství Top Cow, který nosí stejné jméno? Vzhledem k tomu, že vidiny způsobila Poison Ivy, žena posedlá rostlinami, nemusí jít o náhodu, neboť Green Thumb je ve svých komiksech rostlinofilní vegan, který se snaží chránit celou planetu proti znečišťujícím silám. Je vidět, že DC, současný suverén komiksového světa, které loni prodalo 53 % všech komiksů, rádo zesměšňuje svou konkurenci.

Hush

Doktor Greenthumb uřízne Wayneovi jeho obličej. Tato scéna je jemnou narážkou na padoucha Hushe, tedy Thomase Elliotta, který si nechává svůj obličej operovat, aby vypadal stejně jako Bruce Wayne. Předznamenává tedy toto cameo příchod Hushe do seriálu?

Joker a Tučňák

Spojenci byli několikrát, jak na stránkách komiksů, tak ve filmech. Připomeňme si zde však jednu pozapomenutou kapitolu z jejich spolupráce. Roku 1972 totiž tito dva arcizloduši převezli Batmana Adama Westa a mimo Gotham rozjeli sérií padělatelských podvodů, na které samotný temný rytíř nestačil ani s Robinovou pomocí. Na scénu však naštěstí dorazil Scooby-Doo se svým týmem a nadvakrát pomohl oba dva padouchy lapit. Současné spojenectví panů Valesky a Cobblepota sice nebude tak vtipné jako zmíněný animák, určitě však mnohým příslušníkům policie přidělá spoustu starostí.

Scooby, Fred a další tentokrát proti Jokerovi a Tučňákovi nepomohou. Foto: Hanna-Barbera

<<PŘEDCHOZÍ POSTŘEHYTRAILER K NÁSLEDUJÍCÍ EPIZODĚ>>


Jít na Gotham | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!