Postřehy: Komiksová Sofia, Wayneovo napravení a Bullockův návrat

Postřehy: Komiksová Sofia, Wayneovo napravení a Bullockův návrat

21.3.2018 19:13


Čtrnáctá epizoda vrátila do děje klasické duo Pennyworth a Wayne a zároveň konečně ukázala tu pravou komiksovou Sofii Falcone. Těmto událostem se věnují naše pravidelné postřehy.


Sofia Gigante?

V komiksových příbězích vystupuje Sofia Falcone jako Sofia Gigante, obávaná a krutá vražedkyně, která se neštítí likvidovat nejrůznější nepřátele. Později dokonce přijme identitu Hangmana a prohání složky komisaře Gordona. Byť v komiksu nikdy neměla nic s Jimem, zapletla se s jinými, mj. s Harvey Dentem a Donem Maronim. Vzhledem k tomu, jak se její kariéra v seriálu rozvíjí a od nevinné jezdkyně zatím došla až k chladnokrevné vládkyni města, nebylo by žádným překvapením, kdyby brzy přijala identitu Gigante či Hangman.

A taková to ze začátku byla hodná dívka. Foto: FOX

Návrat temného panoše

Při Brucově monumentálním návratu k hrdinské činnosti si je třeba všimnout důležitého aspektu. Jakmile jej pronásleduje kapitán Gordon, nechce se mu Bruce vzdát, dokonce ani ukázat svou tvář. Je to prapočátek identity temného rytíře, který nikdy nikomu mimo Bat Family neodhalí pravou identitu. Zároveň je třeba podotknout, že bude velmi zajímavé sledovat další Foxovo angažmá u Wayneů a jeho zdůvodnění, aby policisté na nic nepřišli.

Kdy se dočkáme kompletní zbroje? Foto: DC Comics

Harvey Bullock je zpět

Kvůli tažení svůdné Poison Ivy se Bullock opět postavil po bok kapitána Gordona a jako za starých časů bojoval proti gothamským padouchům. Nyní je na pořadu dne jeho návrat k policii, kterou několikrát opustil i v komiksových novelách. A světe div se, v několika případech to bylo i kvůli korupci. Seriálový Harv se na chvíli opravdu stal tím komiksovým, po Gordonově srdcervoucím přiznání o Sofii však nyní přichází na scénu klasický seriálový badass klaďas. Brzy uvidíme, jak to s ním bude dál.

Kdo zastaví Sofii? Jakou hodnost získá Bullock? A přidá se Fox opět k Wayneovi?

<<PŘEDCHOZÍ POSTŘEHYTRAILER K NÁSLEDUJÍCÍ EPIZODĚ>>


Jít na Gotham | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!