Postřehy: Noví záporáci, město bez zákona a další smrti

Postřehy: Noví záporáci, město bez zákona a další smrti

21.5.2018 6:44


Finále je za námi a Gotham se ocitl na prahu nového věku. Za nejzajímavějšími událostmi závěrečného dílu čtvrté série se ohlížíme v posledních postřezích této sezóny.


Arkham Knight

Město je prázdné, většina obyvatel uprchla. Gangy si rozdělují území a největší padouši z Gothamu pomalu ale jistě shromažďují své síly. Seriál nyní čeká slibovaný částečný reboot a jeho budoucnost může trochu připomínat videohru Arkham Knight, ve které rovněž Batman bojuje ve vylidněném městě proti největším padouchům.

No Man's Land v celé své kráse. Foto: Warner Bros. Interactive Entertainment

Ra's a Grundy znovu umírají

V průběhu celého seriálu spousta postav zemřela a následně se opět vrátila do hry. Z tohoto důvodu nelze brát smrt Ra'seGrundyho jako definitivní. Znovuoživený Ra's tedy vydržel jen pár dílů a nakonec zhynul opraveným nožem z Nanda Parbat. Jelikož však už minule dokázali jeho uctívači najít cestu zpět, jeho návratu nemusí nic bránit. Grundy už taky jednou zemřel, tentokráte to však bude trochu jiné. Je možné, že tvůrci plánují příchod nového zmutovaného monstra? Získá Solomon Grundy novou identitu?

Co bude dál s Lee a Hádankářem?

Leslie Thompkins nám v závěru ukázala, že stále plánuje zůstat v Úžinách a také jí stále záleží na Gordonovi. To se samozřejmě nelíbilo Nygmovi a došlo k vzájemnému pobodání. Zraněné milence teď dostal do spárů Hugo Strange. Co s nimi bude dál? Pokusí se snad profesor aktivovat zbytky Tetchova jedu v Leeiných žilách?

Tučňákova pomsta

Oswald Cobblepot se konečně pomstil. Zabitím Butche Gilzeana dokonal svou dlouho připravovanou mstu vůči Tabithě, jež zabila Gertrud. Cesta za tímto skutkem byla nesmírně dlouhá, teď už se ale nejvýznamnější gothamský antagonista konečně pomstil, čímž ukončil dějovou linku. Rýsuje se díky tomuto skutku válka mezi Sirénami a Tučňákovým gangem?

Man-Bat

Když Gordon zažehl signál a vyprávěl Brucovi o zločincích v temnotách, mohli jsme v jednom záběru spatřit debutujícího Man-Bata. Legendární padouch, který se poprvé objevil ve 400. čísle Detective Comics, a jehož jméno zní Kirk Langstrom, by se v další řadě mohl dočkat načrtnutí svého původu i nástupu do boje proti Batmanovi.

Dočkáme se tohoto střetu i v seriálu? Foto: DC Comics

Mother a Orphan

Stejný osud jako Man-Bata nejspíše čeká i duo Matky a Sirotka, tedy Mother a Orphan. V komiksech je Mother neurčitá vražedkyně, pro kterou pracuje mladší bojovník či bojovnice s přezdívkou Orphan. Nosili ji David Cain i jedna z Batgirl Cassandra Cain. Kdo to bude v Gothamu?

Scarecrowův klasický kostým

Velký vliv po pádu zákona získal i Scarecrow, který za pomoci séra strachu začíná získávat území. Konečně i v Gothamu navlékl svůj klasický oblek, který na sobě měl při svém prvním komiksovém výskytu v roce 1940. Vydrží v něm do další série?

Vydrží Crane ve svém novém kostýmu? Foto: FOX

Temný rytíř povstal

Ani poslední díl se nevyhnul několika podobnostem s Nolanovou trilogií. Jeremiah například v cele seděl podobně jako Ledgerův Joker a co je nejdůležitější, stejně jako ve třetím díle Nolanova Opus magnum jsme se dočkali odbouchnutí mostů z Gothamu. Dorazí i do seriálu superpadouch Bane?

Dorazí do Gothamu Bane? Foto: TT Games

<<PŘEDCHOZÍ POSTŘEHY


Jít na Gotham | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!