David Giuntoli láká na finálovou epizodu

David Giuntoli láká na finálovou epizodu

30.3.2017 17:17


Ještě před finálovou epizodou položil magazín Tvline několik záludných otázek hlavní hvězdě seriálu Davidu Giuntolimu. Co prozradil před finálovou epizodou představitel Nicka? Pozor, článek obsahuje spoilery.


Nick má před sebou poslední souboj proti nejsilnějšímu Wesenovi, se kterým se kdy střetl. Opět tu má své věrné kamarády, kteří se mu budou snažit pomoct v boji proti samotnému ďáblovi. Jak předposlední epizoda ukázala, Zerstörer se s tím nepáře a v Grimmovi teče krev proudem. Na Tvline vyzpovídali Davida Giuntoliho, celý rozhovor si můžete přečíst na jejich webu.

Jaká byla vaše první reakce po přečtení závěru dvanácté epizody?
Když jsme to natáčeli, nebyla to moc dlouhá scéna, ale říkal jsem si „svatá dobroto“. Bylo to intenzivní. Při policejní přestřelce nemáte automatické zbraně. Najednou se všechno změnilo a všichni jsme měli automatické zbraně, byl jsem z toho nadšený. Nikdy jsem nic takového nedělal.

Na konci té scény došlo ke dvěma úmrtím. Jsou trvalá?
O tom bych neměl mluvit.

V jedenácté epizodě spolu Nick a Eve strávili nějaký ten čas, jak moc to pro ně bylo důležité?
Myslím, že to bylo skvělé. Jejich vztah si zaslouží nějakou pozornost, ale to natáčení bylo peklo. Bylo to, jakoby se Portlandem prohnala první chumelenice. Doslova uzavřela město. Mrzli jsme tam.

Myslíte, že Nick potřeboval slyšet, že Eve nelituje ničeho, co se stalo?
To bylo velká pomoc, potřeboval to. Myslím, že na to pořád myslel, protože ho ohledně toho varovala i jeho teta Mary.

Pojďme se podívat na finálovou epizodu. Co si Nick myslí po Hankově a Wuově smrti? Nebo je jen plný adrenalinu?
Ne, vůbec nemyslí. I když Nick není pomstychtivý, tak tohle budou jeho nejpomstychtivější dny. Vůbec nebude postupovat strategicky.

Řekněte nám něco o finále.
Je to konec. Nic se nestane nadarmo, vše se vysvětlí. Lidi budou spokojení.

Teď nám řekněte o finále něco, co jste nikomu neřekl.
Budeme si pohrávat se strukturou časoprostoru tak, jak jsme to ještě neviděli. Budeme si hrát s časem. Uvidíte budoucnost a uvidíte skoky v čase.

Giuntoliho poslední odpověď je zajímavá a může vyvolat řadu teorií. Na skoky v čase nás lákali už i tvůrci v rozhovoru před začátkem řady. Ukáží nám tvůrci ve finále hlavní postavy o několik let později, nebo se děj posune, protože Zerstörer zmizí a Nick se ho bude snažit najít? Na dlouhé natahování děje nemáme čas, tak doufejme, že budeme spokojení tak, jak tvrdí Giuntoli.

Foto: NBC


Jít na Grimm | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!