Čeká nás ve filmu románek mezi Brumbálem a Grindelwaldem?

Čeká nás ve filmu románek mezi Brumbálem a Grindelwaldem?

5.2.2018 17:29


První film Fantastických zvířat byl o Mloku Scamanderovi, ale ve druhém snímku dostane konečně patřičný prostor Gellert Grindelwald a také budoucí ředitel Bradavic Albus Brumbál. Jak to ale bude s jejich milostným vztahem, o kterém se už dlouho hovoří?


I když se v kniháchHarrym Potterovi nikdy sexualita ředitele Albuse Brumbála neřešila, J. K. Rowlingová po napsání všech svých svazků prozradila, že Brumbál byl gayem a nějaký čas byl zamilovaný do Gellerta Grindelwalda. To bylo pro mnoho fanoušků překvapivé zjištění, protože většina z nich si vždy myslela, že Brumbál to tajně táhne s profesorkou Minervou McGonagallovou. To ale Rowlingová popřela. Ti dva měli pouze pěkný pracovní vztah.

Rowlingová prozradila, že Brumbál byl homosexuál, to samé ovšem nikdy neřekla o Grindelwaldovi. Oba se obdivovali, respektovali a jeden ke druhému vzhlíželi. Zdá se ale, že u Brumbála to přerostlo v lásku, zatímco Gellert si Albuse vážil jako člověka. Jejich vztah bude nicméně detailněji prozkoumán v dalších dílech o Fantastických zvířatech. Všechny pochopitelně zajímá, zda se dočkáme oné lásky mezi těmito dvěma skvělými kouzelníky.

(Uvidíme legendární souboj mezi Brumbálem a Grindelwaldem? Foto: Warner Brothers.)

Nyní se k celé situaci vyjádřil režisér David Yates, který prohlásil, že sexualita postav se ve filmech řešit nebude. Yates uvedl, že všichni už ví, že je Brumbál homosexuálem, žádnou love story ale čekat nemáme. Postavy se začaly respektovat, když spolu sdílely kreativní nápady, myšlenky či ideologii. Příběh Fantastických zvířat tedy nebude stavět na lásce těchto dvou postav.

Informace, že je Brumbál homosexuálem, byla určitě pro fanoušky přínosná. Ti chtějí o svých oblíbených postavách z kouzelnického světa vědět co nejvíce. V knize se ale tato Albusova stránka neřešila, protože nebyla pro děj důležitá a působila by (v už tak rozsáhlém ději) trochu nadbytečně. A zdá se, že něco podobného nastane i v budoucích filmech. V centru dění dalších filmů bude znovu promyšlený příběh.

Jste zklamaní, že ve filmu nebude prozkoumán potenciální milostný vztah mezi Brumbálem a Grindelwaldem? Nebo jste naopak rádi?

Zdroj: ComicBook.com


Jít na Harry Potter | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!