David Yates se zastává Johnnyho Deppa a vyjadřuje se k jeho obviněním

David Yates se zastává Johnnyho Deppa a vyjadřuje se k jeho obviněním

10.12.2017 17:00


Johnny Depp hraje ve Fantastických zvířatech klíčovou postavu, kolem které se začne točit příběh již od druhého filmu a možná se s ním budeme setkávat až do posledního pátého filmu. Proto by bylo nemilé, kdyby tak charismatický herec byl přeobsazen. Zvažovalo to studio?


Pokud alespoň trochu sledujete dění ve filmovém průmyslu, tak víte, že v posledních měsících a týdnech se řeší různé sexuální skandály, šikana na pracovišti a lechtivé narážení různých hereckých představitelů ke svým kolegům. Celá situace vyeskalovala do takových výšin, že filmová studia na ni reagují, a někteří herci museli následně opustit své seriálové a filmové role. A není řeč jen o hercích, potkalo to i některé tvůrce.

Podobných obvinění se dočkal i Johnny Depp, který ve Fantastických zvířatech hraje klíčovou postavu celé ságy – Gellerta Grindelwalda. Už i někteří diváci měli problém s jeho castingem a zdá se, že ti samí se nyní ozvali a žádají odvolání Deppa z role. Prozatím vás ale můžeme uklidnit. Studio Warner Brothers neplánuje Johnnyho Deppa přeobsadit. Depp se zúčastnil natáčení druhého filmu a počítá se s ním i do budoucna.

(Vzhled Deppa je ve filmu opravdu výjimečný)

Po vlně klidu, kdy se studio k ničemu nevyjadřovalo, se ozval režisér David Yates, který má na starosti všechny filmy Fantastických zvířat. Před novináři se Johnnyho Deppa zastal, čímž mu vyjádřil svou podporu a také podporu studia, které Yatesovi věří a stojí za ním již několik let. Yates konkrétně na Johnnyho adresu řekl následující:

Upřímně řečeno v poslední době se s různými obviněními roztrhl ve filmovém průmyslu pytel. Máme tu několik obětí a jejich svědectví jsou děsivá. Co se ale týče Johnnyho, tak k jeho obvinění se vyjádřila jedna osoba, z mého názoru je to slovo proti slovu. A já vám mohu říct jen to, jaký je Johnny každý den na place – je to slušný a laskavý člověk. Ať už je obviněný z čehokoliv, nekoresponduje to s člověkem, kterého každý den potkávám a kterého znám.

Johnny Depp sice natočil pouze pár scén pro první film, ale s rolí Grindewalda se rychle spjal. Přeobsazení ikonického herce v tak ostře sledovaném projektu by určitě způsobilo ve filmovém světě pořádný rozruch. Naštěstí mohou fanoušci Deppa, Fantastických zvířat a kontinuity kouzelnického světa zůstat klidní.

Jste rádi, že obsazení Fantastických zvířat zůstane stále stejné?


Jít na Harry Potter | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!