Jak se bude mudlům říkat ve Francii? Yates popisuje kouzelnickou společnost v Paříži

Jak se bude mudlům říkat ve Francii? Yates popisuje kouzelnickou společnost v Paříži

29.1.2018 19:04


Série o Harrym Potterovi byla zcela zaměřena na Velkou Británii a o tom, jak to vypadá ve zbytku kouzelnického světa, jsme se moc nedozvěděli. Vše ale změnil film Fantastická zvířata, který nám představil kouzelnickou společnost v Americe. A nyní se vydáme do Evropy.


Každý z pěti filmů o Fantastických zvířatech by měl být situován do jiného města. Alespoň to prozradil dosavadní režisér všech plánovaných filmů David Yates. První film se odehrával v New Yorku, druhý příběh budeme sledovat převážně v Paříži, ale údajně bychom měli navštívit i jiná města a státy. Různorodost je určitě na místě.

(Kam jinam se ještě vydá Mlok Scamander? Foto: Warner Brothers.)

V poslední době je často skloňováno Německo, kde by mohl být vězněn Gellert Grindelwald. A právě z německého vězení by měl na začátku filmu The Crimes of Grindelwald utéct. Ale nyní zpět k Paříži. Yates nyní oznámil, jak se bude říkat zdejším mudlům. Kouzelníci jim říkají elegantně Non-magique. Uvidíme, jak si s daným výrazem poradí čeští překladatelé. Mudlové v Americe jsou zase dle oficiálního překladu nazýváni nečarové.

David Yates se také krátce vyjádřil k francouzské kouzelnické společnosti:

Kouzelnický svět v Paříži je okouzlující, doslova nádherný. Situace není vypjatá jako v New Yorku, kde se nekouzelnickou komunitou hodně pohrdalo. Kouzelnický svět v Paříži má blízko k Anglii, vlastně mezi nimi není ani moc velký rozdíl. Kouzelníci mohou přebývat i v nekouzelnické oblasti a komunitě, pokud nedávají o svém talentu nikomu vědět.

Existuje tu nějaká šance, že se podíváme i do České republiky?

Zdroj: ComicBook.com (článek 1, článek 2)


Jít na Harry Potter | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!