Jude Law dostal rady ohledně Brumbála od samotné Rowlingové

Jude Law dostal rady ohledně Brumbála od samotné Rowlingové

14.1.2018 16:55


Jude Law je novým Brumbálem, na kterého si budeme muset v dalších letech ve filmech o Fantastických zvířatech zvyknout. Ale zahrát dnes už tak ikonickou postavu je ohromně těžké. Law si to pochopitelně uvědomoval, a tak vyrazil za samotnou spisovatelkou, která mu dala cenné rady.


Nával radosti fanoušků, když bylo oznámeno, že v pokračování Fantastických zvířat se objeví Albus Brumbál, byl mohutný. Trochu rozporuplnější reakce vyvolalo oznámení, že do role ředitele Školy čar a kouzel v Bradavicích byl obsazen Jude Law. Toho jsme nedávno mohli vidět na první fotce. Brumbál bude mladý a poznáme ho ve zcela novém světle. Jak se má ale vyrovnat skvělému Michaelu Gambonovi a Richardu Harrisovi, dvěma výborným hercům, kteří hráli Albuse ve filmech o Harrym Potterovi?

To bude samozřejmě velice náročné. Nejenže se Law bude muset svým hereckým projevem vyrovnat svým starším kolegům, ale zdá se, že bude hrát úplně jiného Brumbála – svižnějšího, akčnějšího, vášnivějšího. A pochopit tak komplexní postavu, se kterou jsme se setkali v sedmi knížkách, ale až v té poslední jsme se dozvěděli něco zásadního z jeho života, je hrozně obtížné.

(Bude Brumbál stejně moudrý jako v předchozích dílech, nebo se bude jednat o namyšleného mládence? Foto: Warner Brothers)

Proto Jude Law věděl, kdo mu s jeho rolí nejlépe poradí:

Víte, co jsem udělal? Sedl jsem si s J. K. Rowlingovou během odpoledního dýchánku a poslouchal jsem ji. Byla natolik laskavá, že se se mnou podělila o celý Brumbálův příběh včetně budoucnosti, která ho čeká. Její rady mě dostaly na tu správnou cestu. Když jsem pak postavu hrál, v podstatě jsem udělal, co mi spisovatelka ře­kla.

Když Jude Law promluvil o tom, že mu Rowlingová sdělila Brumbálův příběh, dostal hned otázku, zda může něco o vývoji postavy prozradit. Odpověď byla pochopitelně negativní. Jude se tedy na roli pečlivě připravil a my můžeme jen doufat, že důstojně naváže na své kolegy a představí nám mladého Brumbála v tom nejlepším možném světle.

Těšíte se na Brumbála v podání tohoto herce?

Zdroj: ComicBook.com


Jít na Harry Potter | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!