Kniha dohnala reálný čas: Včera nastoupil Albus Potter do Spěšného vlaku do Bradavic

Kniha dohnala reálný čas: Včera nastoupil Albus Potter do Spěšného vlaku do Bradavic

2.9.2017 17:45


Pro mnohé školáky byl včerejší den návratem do školních lavic a jinak tomu ani nebylo i u studentů školy čar a kouzel v Bradavicích. Včera byl přesně den, kdy Albus Potter poprvé nastoupil do Spěšného vlaku do Bradavic a započal své dobrodružství, které bylo zmapováno v divadelní hře.


Knihy o Harrym Potterovi byly vždy situovány do minulosti, takže Harryho finální střet s lordem Voldemortem skončil v létě 1998. Poté nastalo období míru, kdy se Harry oženil s Ginny Weasleyovou. A 1. září 2017 doprovodil svého syna Albuse Pottera na Spěšný vlak do Bradavic. Včera tedy epilog knihy Relikvie smrti dohnal naší skutečnou časovou osu.

(Tahle scéna se stala přesně včera. Foto: Warner Brothers.)

Události knihy Prokleté dítě se tedy pro nás teprve stanou. Dle posledních informací od samotné J. K. Rowlingové se nikdy nedočkáme filmového zpracování divadelní hry. Hra nebyla přijata úplně nejhůře, ale mnozí kritici se shodují, že nápady se recyklovaly a vytratilo se ze série jisté kouzlo. Možná i to je ten důvod, proč se nikdy Prokletého dítěte v podobě filmu nedočkáme. Ale nikdy neříkejte nikdy.

Studio Warner Brothers. je podle posledních zvěstí zcela jiného názoru. Teď nás sice čekají další čtyři filmyFantastickými zvířaty, ale studio jistě nebude chtít Harryho Pottera ležet u ledu věčně. Ať už dojde k restartování série, o které se před časem již mluvilo, nebo k dalšímu pokračování, jedno je jisté – Harry tu s námi ještě nějaký čas pobude. Studio by se nebránilo za pár let filmu na styl Star Wars: Epizoda VII: Síla se probouzí, kde se po letech sešli hlavní hrdinové původního příběhu.

Jaký je váš názor na sérii? Nechat ji ležet odpočívat v pokoji, nebo se vydat ještě na nějaké zajímavé a snad uspokojivé dobrodružství?


Jít na Harry Potter | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!