Zvládnou tvůrci uzavřít ságu Kolorádského děcka?

Zvládnou tvůrci uzavřít ságu Kolorádského děcka?

20.11.2015 19:19


Haven se po pěti letech blíží do svého finále. Dozvíme se odpovědi na řadu otázek, které se během seriálu objevily? Například jak to bylo s Kolorádským děckem a zda tvůrci dokáží uzavřít ságu, co se jeho příběhu týče? To a mnohé další prozradili tvůrci Matt McGuinness a Gabrielle Stanton.


Tentokrát jsme se prvně setkali s Lucy, a nejen s jejím záblesky. Jak byste ji definovali?
McGuinness: No, rozdílné verzi Audrey mají všechny své osobnosti. Mezi autory jsme vždy měli silný pocit ohledně toho, kým by Lucy měla být. V předchozí řadě jsme se setkali se skutečnou Lucy, takže jsme si z její osobnosti něco vzali. Tímtéž jsme si prošli s Audrey. Snazší bylo, že svým způsobem bylo Audreyino jádro v nich ve všech. Takže jsme neměli pocit, že píšeme zcela jinou postavu, měli jsme pocit, že to píšeme pro Audrey, jen s mírných překrytím. Něco by dělala jinak, ale v jádru byla její víra a morálka a vše ostatní stejné.

A co ty prstýnky? Měly vždy aktivovat teninky, nebo měly začít jako něco jiného?
Stanton: Vždycky jsme věděli, že se tu děje něco významného, protože Vince dal Audrey ten prsten a řekl jí: „Koukni, tohle mi dala Lucy,“ vždy jsme věděli, že pro seriál a naši mytologii to bylo důležité. Abych byl zcela upřímný, na počátku jsem si nebyl jistí, co se to s teninkami děje, jen jsme věděli, že to bude důležité. V těch posledních 26 epizodách jsme se zabývali návratem a podíváním se na to všechno dobré, co jsme viděli v předchozích řadách a všemi vodítky, která jsme vypustili. Výhodou vědomí, že píšete konec, je to, že můžete složit všechny kousky dohromady.

Bylo potěšující prvně vidět Nathana s jeho otcem.
Stanton: Při těhle scénách jsme si užili řadu zábavy. Nathan s tím odjakživa zápolil, protože nevěděl, zda na něj byl jeho otec pyšný, nebo zda schvaloval to, co dělal. Když jsme tuhle řadu začali, jeho otec o potížích věděl, ale nikdy mu to neřekl. Poté, co jeho otec zemřel, si Nathan myslel, „Myslel si, že to dokážu zvládnout?“. V této epizodě byl Nathan schopný navřít dveře a uvědomil si, že jeho otec na něj byl skutečně hrdý a věřil, že Haven zvládne.
McGuinness: Myslím, že je vždy skvělé, když je tu lítost nebo nevyřízené vztahy otce a syna nebo nechápete věci, kdy jste schopni se vrátit zpět, nebo se setkat se sebou či svými rodiči.

A znovu uvidíme Jamese, i když jen pro to, abychom viděli, jak zemřel.
Stanton: Kolorádské děcko je pro seriál důležité, ale vždy jsme zápolili s myšlenkou toho, že ono bylo důležitější než to, kým James Cogan ve skutečnosti byl. Pak jsme v této epizodě ukázali, že James byl pěšákem Natana a Audrey natolik, že byl jen součástí skládačky a že nebyl součástí jejich konečného cíle.

Přivede přestavba stodoly zpět Jamese a Arlu, nebo už jsou mrtví?¨
McGuinness: To je zajímavá otázka…
Stanton: Můžeme říct, že Arla se zpět nevrátí.
McGuinness: Ale Kolorádské děcko znovu uvidíme. Ovšem nečekaným způsobem.
Stanton: A pokud jsme udělali naši práci pořádně. Je to ten nejlepší způsob, jak uzavřít ságu Kolorádského děcka.

Chtěli byste se s Jamesem Coganem ještě setkat?


Jít na Haven | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!