Ohlédnutí za druhou sérii

Ohlédnutí za druhou sérii

14.4.2015 20:08


Druhá řada seriálu nám skončila. Jaká byla a co můžeme očekávat dál?


Další dva týdny nebezpečné nákazy

Tvůrci se nakonec rozhodly oprostit od myšlenky ze závěru první řady, tedy boji s celosvětovou nákazou a vydat se jiným ale zároveň opět stejným směrem. Druhá řada byla v jistých ohledech remakem té první s větším vývojem postav. Kdyby se obě série prohodily, asi by mi to vůbec nevadilo. Dokonce nás čekal i návrat některých neočekávaných starých tváří. I když tohle vnucení do děje nebylo až tak nutné. Pokud první řada byla děsivá, tak tato jasně hororová. Vydloubnuté a snědené oční bulvy, setnutí hlavy nebo brutálnější nakažení a fanatický vůdce kultu. Korunu všemu ovšem nasadil šílený Peter a stal se tak na chvíli králem příběhu. Tuhle řadu jsem si vážně zamiloval a ani tolik netesknil po té minulé. Ano, organizovaní nakažení by byli fajn, ale tady se zaměřili na jiné aspekty. A myslím, že to slušně fungovalo.

Chceme vůbec třetí řadu?

Tentokrát si seriál trochu zalaškoval i s dějovou linkou budoucnosti. V součtu tak dobře víme, co nás čeká. A i když jsem se toho postupem času hodně bál, finále nám nabídlo celkem uspokojující a uzavřený konec. Třetí řada by tak byla jen očekávaná dějová vata, jak se vlastně co stalo, nebo by zkrátka vytáhli z rukávu kartu se zbrusu novou, nezávislou dějovou linkou. Dost možná ale za nás celou věc uzavře stanice. Seriál nezačal zrovna nijak zářně a postupem času se to nijak nelepšilo. I finále po menším nárůstu v posledních epizodách opět kleslo. U kabelovek však hrají roli i shlédnutí při opakování epizody. Nadějí tak může být případ letošní novinky 12 opic, kde se prodlužovalo i přes podobně horší výsledky. Dovyprávění příběhu by bylo fajn, ne ale nezbytné.

A co vy? Líbila se vám druhá řada víc než ta první nebo právě naopak? Co byste řekli na případné pokračování? Bude ze Sarah skvělá matka?


Jít na Helix | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!