Jak nové postavy zapadly do seriálu?

Jak nové postavy zapadly do seriálu?

28.1.2016 15:56


Heroes Reborn byl seriál s příběhem, který se prakticky týkal jen Tommyho a Maliny. Jak tedy do seriálu zapadly ostatní postavy? Měly s hlavním dějem vůbec něco společného, nebo šlo jen o dobře placené komparzisty?


Carlos Gutierrez

Vyhrává cenu pro nejzbytečnější postavu seriálu. Po prvním díle se jevil jako sympaťák, co není až takový klaďas, jak se na první pohled zdá, a navíc to vypadalo, že bude mít problémy s alkoholem. Že bychom se v Heroes konečně dočkali komplikované postavy s osobními problémy? Kdepak. Carlosova osobnost zůstala trestuhodně nerozvinuta. Jediným důvodem Carlosovy existence v seriálu je to, aby osvobodil svého synovce Josého a otce Mauricia z Mattova vězení v panství Sunstone. Pro hlavní příběh je ale naprosto nepodstatný.

Emily Duval

Už z trailerů bylo cítit, že půjde o zbytečnou postavu, která bude v seriálu jen proto, aby měl Tommy na co koukat. A ono to bylo ještě horší. Do hlavního děje zasáhla až v posledním díle. Zřejmě až tady si při psaní scénáře Kring uvědomil, že celou dobu byla Emily v seriálu zbytečně. A kam zmizel její přítel Brad? Jak vůbec reagoval na to, že Emily zničehonic začala randit s Tommym? Jediná zápletka, která by stála za to, a Kring ji radši vynechal.

Joanne Collins

Vraždící stroj, který dokázal oslnit snad pouze v úvodní epizodě. Postava naprosto bez příběhu, která bezmyšlenkovitě střílela. Kring si zkrátka s novými postavami nedělal hlavu. Napsal příběh, vymyslel pár postav, bezmyšlenkovitě je poskládal na šachovnici a hýbal s nimi v příběhu tak, jak se mu to hodilo. Byl někdo vůbec smutný, že Joanne zemřela?

(Škoda, že Luke neměl šanci si to s Tommym vyříkat. Foto: NBC)

Luke Collins

Asi jediná postava, která si v seriálu prošla nějakým zajímavým vývojem. Začínal jako zabiják, který vraždil výjimečné, skončil jako hrdina se schopností, který byl schopný se pro ostatní obětovat. Bohužel od Zachary Leviho se čekalo trošku víc, a i když je to sympaťák, nedovedeme si představit, že by nahradil Noaha a utáhl seriál na svých bedrech. Občas nám navíc přišlo, jako by Zachary nechtěl ani hrát. Jeho herecký výkon v posledních dílech byl otřesný.

Quentin Frady

Postava, která dostala největší prostor ve webepizodách Dark Matters a snad v prvním díle, dále se jednalo o další naprosto zbytečnou postavu. Quentin byl aspoň prvních pár dílů zábavný a děj trochu odlehčil, ale poté, co se přidal k Temné straně Síly, šlo to i s ním s kopce. Stojíme si za tím, že měl zemřít v epizodě Game Over a dál se už neobjevovat.

Miko Otomo

Skvělá postava s originální schopností. Zde si Kring vyhrál. Bohužel její příběh de facto skončil v epizodě Game Over a dále bychom byli radši, kdyby se Miko už neobjevovala. Její výskyt byl v dalších dílech zbytečný a nucený. Její smrt snad nikdo už nemohl brát vážně, protože se během třinácti dílů dvakrát vrátila zpět mezi živé.

Tommy Clarke

Postava, kolem které se točí celý děj. Tommy byl dobře napsanou postavou, ale s posledními díly ztrácel dech stejně jako celý seriál. Mrzí nás jedině, že i když Tommy umí po svém strýci přebírat schopnosti, celou dobu jsme Tommyho viděli používat pouze jednu, převzatou od Hira. Tommy mohl být druhým Peterem Petrellim, ale zde zkrátka Tim Kring promarnil šanci.

(Kdo vás více uchvátil? Malina, či roztleskávačka Claire? Foto: NBC)

Malina

Hezká tvářička nestačí a na Claire zkrátka neměla. Malina měla poměrně zajímavou schopnost, kterou ale skoro nikdy pořádně nepoužila, abychom jí lépe porozuměli. Její postava měla větší potenciál. Jedná se prakticky o jednoho z nejsilnějších Hrdinů, ale celou dobu ji spíš vidíme, jak se za někoho schovává a jiné postavy za ní schytávají kulky (Farah by mohla vyprávět).

Ren Shimosawa

Náhrada za Anda Masahashiho. Občas byl zábavný, skvěle sekundoval Miko, ale to je tak všechno. Po zmizení Miko v šesté epizodě už byl jeho výskyt zbytečný a neměl moc co nabídnout. Dostal sice ještě důležitou roli ve finále, ale v podstatě jde o stejný případ jako s Emily Duval.

Erica Kravid

Erica by byla skvělou zápornou postavou, kdyby asistovala jinému a silnějšímu záporákovi. Záporné postavy se mají rvát s těmi dobrými a to pochopitelně zde nebylo s Ericou možné. I když se nejednalo o špatnou postavu, ze všech ostatních záporáků Heroes ji musíme zařadit na poslední místo za Sylara, Adama, Arthura, Danka a Samuela. Všichni pánové zkrátka jako záporáci byli lepší a výraznější.

Které nové postavy máte nejradši? Hlasujte v naší anketě!

32%
23%
16%
13%
7%
3%
3%
2%
2%
0%
194 hlasů

Jít na Heroes | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!