Jak mohla vypadat Millerova Liga spravedlnosti

Jak mohla vypadat Millerova Liga spravedlnosti

23.11.2017 21:52


Roku 2007 zahájil světoznámý režisér George Miller práci na své verzi Ligy spravedlnosti. V následujícím článku se podíváme, jak mohl tento film vypadat a zkusíme odhadnout, zda by uspěl více než současná JL.


Snímek s názvem Justice League Mortal mělo produkovat studio Warner Bros. a hlavním producentem měl být úspěšný Barrie M. Osborne, který stál za úspěšnými hity jako Matrix či The Lord of the Rings. Zajímavé je, že plánovaný rozpočet Millerova díla byl 300 miliónů dolarů, což je na chlup stejná částka jako u letošní Justice League.

Miller se nikdy nedostal na plac, zůstalo jen u psaní scénáře, o které se starali sourozenci Kieran a Michelle Mulroneyovi. Vzhledem k tomu, že film vznikal v době vrcholného rozkvětu netopýří trilogie Christophera Nolana, Warneři netlačili moc na pilu a krátce po úspěšné premiéře The Dark Knight film úplně ukončili. To se psal rok 2009. Kvůli tomu jsme se celovečerního debutu našeho oblíbeného týmu dočkali až letos.

Nyní se pojďme podívat, které herce si Miller do svého projektu vybral. Budeme rádi, když jeho výběr v komentářích srovnáte se současným osazenstvem DCEU a vyberete, kdo by pro vás byl přijatelnější.

Do nejdůležitější role, tedy samotného syna Kryptonu, byl obsazen D.J. Cutrona, pro kterého se mělo jednat o vrchol kariéry. Po krachu tohoto projektu se na čas stáhl a větších úspěchů se dočkal ve filmu G.I. Joe: Retaliation či v seriálu From Dusk Till Dawn: The Series.

Cotrona byl nejslabším článkem Millerova filmu; Foto: Paramount Pictures

Batmana si měl střihnout v té době prakticky neznámý Armie Hammer, kterému však na rozdíl od Cutrony ukončení projektu neuškodilo, neboť v následujících letech zazářil ve filmech The Social Network a The Man from U.N.C.L.E. Nyní je Armie jedním z často propíraných jmen v novém ansámblu DCEU, neboť se o něm uvažuje jako o představiteli Green Lanterna.

Dostane Hammer šanci v DCEU? Foto: Warner Bros.

V Millerově snímku by Wonder Woman stejně jako dnes nehrála americká herečka. Do role amazonské válečnice se počítalo s australskou modelkou Megan Gale, která v tehdejší době moc toužila po filmové kariéře, i když k ní neměla nejmenší předpoklady. Miller na Megan nezapomněl a předloni ji obsadil do svého hitu Mad Max: Fury Road, kde ztvárnila jednu z Immortanových milenek.

Místo Wonder Woman se Megan vydala na zběsilou cestu. Foto: Warner Bros.

Ve filmu měl pevné místo i Green Lantern, konkrétně hrdinný John Stewart. Do role byl obsazen rapper Common, který v té době už měl za sebou svůj debut ve filmovém světě. Konec JL Mortal pro něj paradoxně znamenal příval mnoha filmových rolí, ze kterých vypíchněme hlavně gangstera Monster T v loňském Suicide Squad.

Kdo si Stewarta zahraje v GL Corps? Foto: DC Comics

Adam Brody, který byl v době produkce na vrcholu kariéry, dostal šanci hrát rychlíka Flashe. Hvězda The O.C. nakonec i přes ztrátu životní role ve filmové kariéře uspěla a v současné době exceluje po boku Martina Freemana v seriálu StartUp.

Millerův Flash je podobný Brodyho konceptu. Foto: Warner Bros.

Aquaman byl v Millerově režii podobně drsný jako Jason Momoa. Do role byl obsazen venezuelský herec Santiago Cabrera, představitel Aramise z The Musketeers, který byl už tehdy hvězdou díky úspěšným Heroes. Scenáristi už tenkrát chtěli postavu pojmout tak, aby ji zbavili posměchu publika.

Byl by Cabrera lepší než Jason Momoa? Foto: BBC

Oproti letošní JL figuroval v Millerově týmu i Martian Manhunter, jenž dostal tvář režisérova oblíbence Hugha Keays-Byrnese, který ztvárnil padoucha v prvním a čtvrtém Mad Maxovi. Ve scénáři byl Byrnesův J'onn vylíčen jako hlavní stmelovací článek týmu.

J'onn J'onzz na svůj filmový debut čeká. Foto: DC Comics

Millerova Liga spravedlnosti sázela na lidské nepřátele, konkrétně na Maxwella Lorda v podání Jaye Baruchela a Teresu Palmer coby svůdnou Talii Al Ghul. Po skončení produkce vyplula na povrch informace, že WB nedovolilo použít Taliu kvůli chystanému finále Nolanovy trilogie, čímž zasadilo projektu konečnou ránu.

Byl by Maxwell Lord dobrým padouchem? Foto: CW

Justice League Mortal vznikala v nevhodné době, kdy v kinech bodovaly netopýří snímky a lidé by si nemuseli na nového Temného rytíře zvyknout. Tento fakt spolu s nevýraznými záporáky a ne moc dobrým hereckým představitelem Supermana donutil Warner Bros. projekt ukončit. Zda to bylo správné rozhodnutí, můžeme už jen spekulovat.


Jít na Justice League | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!