Jak se povedla Blu-ray verze Ligy Spravedlnosti?

Jak se povedla Blu-ray verze Ligy Spravedlnosti?

14.2.2018 22:25


Liga Spravedlnosti v kinech neuspěla, jak se očekávalo a fanoušci se už v době premiéry dožadovali vydání původní Snyderovy verze, která měla být o poznání lepší. I když na Blu-ray disku nevidíme celou Zackovu vizi, můžeme se aspoň těšit na některé aspekty jeho původní tvorby.


Film bude od března k dostání na Blu-ray a kromě toho, že je oproti kino verzi přehlednější, což divák ocení hlavně v závěrečném boji proti Steppenwolfovi, obsahuje i některé scény, které byly Whedonem nesmyslně vystřiženy. A jelikož byly scény uvedeny na internet, můžeme se na ně podívat.

Předně se zde dočkáme alespoň malého pomrknutí na Supermanův černý oblek, který si většina fanoušků přála při návratu Muže z oceli vidět. V této scéně také poprvé vidíme Henryho Cavilla bez digitálně upravené tváře, tedy ještě před nárůstem prokletého kníru, jenž potřeboval na natáčení Mission Impossible: Fallout.

Thumbnail Play icon

V prodloužené verzi rovněž vidíme rozuzlení scény, kterou jsme téměř všichni zkoumali v závěrečném traileru, tedy Alfreda promlouvajícího k někomu, kdo má Lize pomoci. A světe div se, Alfred opravdu mluvil k Supermanovi. Tento výjev se odehrával krátce po odletu Batmana a spol. do akce a trochu lépe osvětlil Clarkův náhlý přílet do Ruska.

Tak to byl on; Foto: Warner Bros.

A nakonec se na Blu-rayi dočkáme i zlepšení finálního boje. Steppenwolf má stále navrch, i poté, co dorazí Superman, proto se Kryptoňan na rozdíl od kino verze musí naučit spolupracovat s přáteli a nezničí apokolipskou hrozbu sám, jak tomu bylo ve vzpomínané verzi pana Whedona.

Jste spokojeni s těmito změnami? A mělo by studio z Warner Bros. vydat kompletní Snyderovu verzi?


Jít na Justice League | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!