Jokerův origin se dočká filmového zpracování

Jokerův origin se dočká filmového zpracování

23.8.2017 17:39


Warner Bros. vydal zcela neočekávané oznámení o počátku produkce nového filmu o princi zločinu. Další informace se dočtete uvnitř článku.


Warner Bros. patří mezi největší studia současného filmového světa, proto není divu, že provozuje i jeden z nejúspěšnějších vesmírů – DCEU. Filmy z tohoto univerza jsou přístupné většině věkových kategorií, proto by zde drsný origin Jokera nepřicházel v úvahu. Studio se tedy rozhodlo rozjet novou sérii o poznání brutálnějších erkových filmů, kterou by měl rozjet právě Joker.

Film natočí Todd Phillips, který stojí za sérií The Hangover a při psaní scénáře spojí své síly se Scottem Silverem, jehož si můžeme pamatovat jakožto scenáristu filmů The Fighter a 8 Mile. Největší poprask pak způsobila informace, že produkce se ujme jeden z největších žijících režisérů Martin Scorsese. Tvůrce Goodfellas, Casina a Silence si ke komiksu najde cestu po natočení svého projektu The Irishman.

Je to tak, na filmu se bude podílet Martin Scorsese. Foto: Warner Bros.

Jared Leto se po svém uvedení v Suicide Squad stal pro mnohé fanoušky nejnenáviděnějším představitelem Jokera, což studio kvituje tím, že si prince zločinu v originu nezahraje. Hlavní role zatím zůstává neobsazená, počítá se s tím, že zájemců nebude málo.

Film by se měl odehrávat v 80. letech, o možné komiksové inspiraci však tvůrci zatím mlží. Zfilmuje Phillips legendární The Killing Joke, nebo se naopak inspiruje brzy vycházející novinkou Batman: White Knight, v níž se Joker jmenuje Jack Napier (tedy stejně jako ve filmu Batman)?

Bude zfilmován Killing Joke? Foto: DC Comics

Pokud Jokerova sólovka uspěje, plánují Warneři pokračovat v erkové sérii. Jako další by mohli natočit Red Son, což je tak trochu jiný příběh o Supermanovi. Režie by se mohl ujmout Jordan Vogt-Roberts, který se letos parádně uvedl filmem Kong: Skull Island.

Uvítali by jste adaptaci komiksu Red Son? Foto: DC Comics

Na závěr tu máme ještě jednu zprávu pro příznivce Jareda Leta. Jeho verzi Jokera totiž nakonec uvidíme ve druhém dílu Suicide Squad a místo se pro něj najde i v Ayerově Gotham City Sirens. Jared sice dlouho odolával, nakonec se však k opakovanému ztvárnění arcinemesis temného rytíře nechal přemluvit trojnásobným navýšením platu.

Leta budeme v DCEU vídat dál. Foto: Warner Bros.


Jít na Justice League | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!