Kdo se mihl v bitvě se Steppenwolfem?

Kdo se mihl v bitvě se Steppenwolfem?

22.11.2017 20:04


V nové Lize spravedlnosti jsme mohli kromě jiného vidět monumentální bitvu se Steppenwolfem v pradávným časech. V následujícím článku se podíváme, kdo všechno se v původní bitvě objevil.


5000 let před událostmi filmu se ochránci Země střetli s apokolipským dobyvatelem Steppenwolfem. Jejich společný odpor symbolizoval „skutečný věk hrdinů“. Na následujících řádcích se dočtete, kdo všechno proti vesmírnému nájezdníkovi bojoval.

Amazonky

Pilíř celé obrany proti mimozemskému útoku tvořil národ bojovných Amazonek. V jejich čele už tehdy stála slavná královna Hippolyta, které sekundovaly její sestry Antiope a Menalippe. Hrdinná Antiope byla v jednom záběru viděna, kterak ničí Parademony po desítkách. Amazonskou trojici si znovu zahrály herečky Connie Nielsen, Robin Wright a Lisa Loven Kongsli.

Antiope útočí na Parademony. Foto: Warner Bros.

Atlanťani

Po boku Amazonek odrazili apokolipské legie i podmořští válečníci z mýtické Atantidy. V jejich čele stál panovník, kterého titulky uvedly jen jako „Atlantean King“. Mohlo se tedy jednat o legendárního krále Orina? Nebo byl král, který vedl šiky proti Steppenwolfovi, Arion, hrdina, jehož známe z crossoveru Crisis on Infinite Earths? Uvidíme, zda se k tomuto easter eggu vyjádří někdo z týmu Warner Bros.

Arion jakožto hrdina vlastních dobrodružství. Foto: DC Comics

Green Lantern

V tuhém boji se mihl i tehdejší Green Lantern našeho sektoru. Kdo to mohl být? DC se starým Lanternům moc nevěnuje, ale jedna výjimka potvrzující pravidlo se v jeho historii přeci jen najde. Je jí Yalan Gur, Green Lantern sektoru 2814, který naši planetu chránil tisíce let před vznikem Ligy spravedlnosti. Podle komiksů viděl vývoj lidstva od kmenové společnosti až po vznik mocných říší a potýkal se s problémy v Číně, kde jej nakonec primitivní obyvatelstvo utlouklo. Je však možné, že tvůrci DCEU využili této postavy a změnili její osud? Připomeňme, že ve filmu Lanterna zabil Steppenwolf a prsten mrtvého bojovníka odletěl do neznáma.

Yalan Gur, ochránce sektoru 2814. Foto: DC Comics

Staří bohové

Wonder Woman při vyprávění starého příběhu o obraně Modré planety zmínila, že spojené armádě pomáhali i samotní bohové. V jednotlivých záběrech pak skutečně vidíme Artemidu, kterak svým mocným lukem ničí apokolipská plavidla a také Aréa, jenž naplno využil své zuřivosti a vnášel do šiků Parademonů strach a zmar. Velmi důležitý úder Steppenwolfovi zasadil nejvyšší z řeckých bohů, samotný Zeus, který svým bleskem Darkseidova strýce srazil k zemi. Roli Aréa si v cameu zopakoval David Thewlis a Dia ztvárnil španělský kulturista Sergi Constance.

Arés a Zeus bojují proti Steppenwolfovi. Foto: Warner Bros.

Všechny lidské kmeny

Byť lidé ještě rozhodně nebyli ve vyspělém stádiu svého vývoje, byli schopni postavit velkou armádu a postavit se po bok Amazonek a Atlanťanů v boji proti Apokolipsu. Pokud se podíváme trochu do historie, můžeme si snadno domyslet, které kultury a kmeny se mohly proti nepříteli postavit. Začínající Stará říše v Egyptě a městské státy z Mezopotámie mohly být hlavní hybnou silou v boji s apokolipskými vetřelci.

Jak se vám líbila monumentální bitva pozemských obránců proti Steppenwolfovi? A všimli jste si ještě něčeho dalšího?


Jít na Justice League | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!