Zack Snyder hovoří o svých původních plánech s DCEU

Zack Snyder hovoří o svých původních plánech s DCEU

26.3.2018 23:48


Režisér Zack Snyder byl loni na jaře vedením vyhozen z pozice hlavního architekta DCEU a veškeré jeho vize budoucího směřování celého vesmíru skončily v koši. Samotný Zack se ale prostřednictvím sociálních sítích pochlubil některými z nich.


Snyder je v poslední době velmi aktivní a na svých účtech se s fanoušky dělí o své dřívější plány a easter eggy, které zanesl do svých filmů. Dva roky po premiéře Batman v Superman například Zack potvrdil, že ony tři kříže, jež jsou vidět v pozadí po skončení bitvy s Doomsdayem a Supermanově smrti, patří Supermanovi a dalším dvěma postavám.

Kříže byly k vidění v této scéně; Foto: Warner Bros.

Jeden z křížů samozřejmě patřil samotnému Supermanovi, který měl symbolizovat Ježíše. Z bible však víme, že byl ukřižován spolu s dalšími dvěma, z nichž jeden se rouhal a druhý prosil Ježíše o odpuštění. Obsazení druhých dvou křížů mělo být odhaleno ve snímku Justice League 2, kde měl proti týmu stanout samotný Darkseid. V příběhu podle proslulé Final Crisis by Batman obětoval život, aby stáhl vládce Apokolipsu s sebou. Třetím do party se měl stát Lex Luthor, jenž měl symbolizovat rouhajícího se ukřižovaného.

Darkseidův marvelovský klon se brzy objeví v kinech; Foto: DC Comics

To, že by ve světě DCEU Batman zemřel brzy trochu dává smysl. V nejnovějším DC vesmíru je totiž Temný rytíř už postarší, má něco za sebou, proto by jeho sebeobětování mohlo umést cestu novému gothamskému ochránci. Všeobecně se také předpokládalo, že Affleck bude roli po několika filmech chtít opustit (což se ale ostatně děje i teď).

Vedle křížů se Snyder krátce vyjádřil i k Flashovu poselství z BvS. Barry zde Bruceovi vyprávěl o tom, že Lois je klíčem, což byla narážka na oživení Muže z oceli v Justice League. Samotný Bruce by svému snu nejspíše nepřikládal takovou váhu, ale v týmovém dobrodružství si měl podobnou noční můru prožít i Cyborg, jenž by pak Batmana přesvědčil k oživení pomocí Motherboxu.

Batman měl původně nad oživením trochu váhat; Foto: Warner Bros.

Pro úplnost dodejme, že nové vedení Warner Bros. o druhé Justice League vůbec nemluví, proto můžeme tento projekt považovat za mrtvý. Velkého Darkseida se však přeci jen dočkáme, neboť Ava DuVernay natočí snímek New Gods, ve kterém se proti němu místo pozemských hrdinů nejspíše postaví obyvatelé New Genesis.

V New Gods se objeví třeba Big Barda; Foto: DC Comics

Co si myslíte o smrti hrdinů? Měla by se JL 2 natočit?


Jít na Justice League | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!