Hodnocení crossoveru na stanici CW očima redaktorů Edny

Hodnocení crossoveru na stanici CW očima redaktorů Edny

3.12.2017 23:48


Máme za sebou crossover seriálů Supergirl, Arrow, The Flash a Legends of Tomorrow. Jelikož se jednalo o událost podzimu, ani redaktoři na Edně si nenechali tuto speciální událost ujít. Jak tedy crossover hodnotíme? A byl lepší než v předchozích letech?


@tom99

Ještě ve mně stále převládá nechuť z filmové Justice League, tak jsem byl zvědavý na barvitější komiksové hrdiny ze stanice CW. Upřímně jsem ale od crossoveru nečekal kdovíjaké zázraky. Minulý rok mi Dominatoři moc nesedli, Vandalu Savageovi jsem také nepřišel na chuť a nejlepší mi prozatím přišel úplně první (přízemní) crossover mezi Arrowem a Flashem bojujícími s Captainem Boomerangem. Nicméně Crisis on Earth X začalo velice pěkně. Hned prvních pár scén mi dokázalo, že dynamika mezi postavami funguje. V prvních třiceti minutách se sice jen povídalo, ale bylo to neskutečně zajímavé a dobře zpracované. A posledních deset minut akce bylo famózních.

V podobném duchu se nesl i druhý díl. Pozvolnější začátek vystřídala skvělá bitka na konci. Bohužel v posledních dvou dílech mi přišlo, že crossover ubral na tempu, zajímavých akčních scén ubývalo, příběh se stal předvidatelným a potenciál Země-X byl z mého názoru nevyužit. Závěr se bohužel neobešel bez klasického klišé, přesto ale klady stále převyšují zápory. A to především díky epizodám Supergirl a Arrowa, které byly naprosto famózní. Co nám crossover dokázal a co by si z něj měla vzít filmová divize DC? Že jde udělat příběh o hodně postavách, jen ty postavy musíte znát a mít k nim vztah. A to se u Warnerů zatím nedaří. Tady seriál stále vyhrává. Moje Justice League sice nedorazila do kin, ale rozhodně u mě seriálová parta tu filmovou poráží.

Hodnocení: 75%

(I Alex a Leonard Snart pomohli hrdinům. Foto: CW)

@makishek

Po roce přišly Vánoce zas o trochu dřív. A že to za to čekání letos stálo! Tvůrci se rozhodli příliš neztrácet čas představováním postav divákům, kteří nesledují všechny čtyři seriály, ale vtáhli nás do děje pěkně rovnou po hlavě. Zápletka Crisis on Earth X je sice žánrově i tematicky poněkud vyždímaná, ale to se dá odpustit. Crossover je totiž postavený na osobitém kouzlu jednotlivých hrdinů, jejich vzájemné dynamice, odsýpajících dialozích a přehršli parádní akce.

Co se povedlo, byly postavy ze Země X (především Prometheus), Citizen Cold, temná verze Lance, souhra Alex a Sary na „všech frontách“, Mick a jeho hlášky a také akce. Co naopak skřípalo, byla Barryho nepoučitelnost (vážně nechal Eobarda zase jít?!), smrt Steina a následná dvojitá svatba na jeho pohřbu (!) a ty nekonečné VéKáVéčka. Letošní crossover byl soudržnější než ty předchozí, odvyprávěl poutavý a strhující příběh, a byť celkový dojem kazí laciné vztahové drama, líbil se mi dokonce víc než Justice League. Must watch!

Hodnocení: 90%

(Iris se také dočkala své akční chvilky. Foto: CW)

@Kubc6a

Letošní crossover se nesl v akčním duchu, ale nevyvedl se podle mých představ. Udělat čtyři části a rozdělit je do seriálů, ve kterých to hlavně vře, byl dobrý nápad. Jenže úžasné nápady mají i temnou stránku. Pokud přehlídnete dosti úsměvné CGI momenty, máte chuť scenáristům jednu vlepit. Zakomponovat do skvělého příběhu s krizí na Zemi-X problematiku vztahů, byla vážně hloupost. Například někteří diváci nemusí znát dění v Supergirl, takže buď museli přežít klábosení zoufalé Alex, nebo rovnou celou sekvenci přeskočili. Takových podobných výtek je v crossoveru hromada, ale když to překousnete, vyleze vám krásný příběh. Nutno dodat, odkazy na The Man in the High Castle byly parádní.

Hodnocení: 85%

(Tým hrdinů opět vedl Oliver a Barry. Foto: CW)

@lucifrid

Ač nesleduju Supergirl a u Arrowa jsem (zatím) přestala po třetí řadě, tak jsem si crossover neuvěřitelně užila. A to tak, že se mi spravila pachuť po filmové Justice League, která ač měla světlé momenty, zůstala naprosto průměrným filmem s nevyužitým potenciálem. Dále budu spoilerovat. Asi nejlepším dílem tohoto crossoveru je jednoznačně úvodní Supergirl. Je svěží, plná skvělých vtipů a zajímavé akce. K tomu ten parádní úvod a alternativní vesmír s náckama. Prostě boží! Zpívající Kara mě jako asi jednu z mála neuchvátila (už jsem ji ve zpívajícím crossoveru zažila minule a taky jsem z toho nebyla na větvi), ale interakce mezi postavami byly dokonalé. Mick si to dával ve všech dílech v každé scéně a v kombinaci se Snartem to byla zábava par excelence. Saru s Alex asi čekali všichni a užili si to. Barry snažící se povzbudit Karu, dvojníci v čele s Tommym, Russel Tovey jako the Ray, hláškujicí Felicity (“It was Oliver in the High Castle.”), svatba odehrávající se vedle Diggleových blitků a třešničkou na dortu byl Leo. Nemůžu se dočkat jeho dalších scén v Legendách, nebo kde na pár dílů zakotví.

Co mě děsně rozsekalo, byla klišoidní scéna z poslední třetiny Arrowa, kde se naši hrdinové oblékali do kostýmů a pak si pochodovali po chodbě. :D U Šediváka jsem si samozřejmě pobrečela a jsem dost zvědavá na to, jak si s tím Legendy poradí. Jako mínusy zmíním už opravdu zbytečně velké množství postav, které se projevilo právě v Legendách a hlavně ve scéně na Waverideru, a až moc vztahových scén. Ale nemůžu říct, že bych u nich vyloženě trpěla, nemohli se ti hrdinové pořád jen rvát. Největší blbost ale udělal Barry, když nechal Thawna jít. Ale chápu to, scenáristé ho považují za dobrou postavu, a ještě s ním neskončili. Co se dá dělat. Každopádně tohle byl ten pravý crossover (ten loňský byl jen jakousi přípravou na tuhle parádu) a důkaz toho, že nemusíte být Dick Wolf, abyste diváky dokázali přikovat k obrazovkám pomocí crossoveru.

Hodnocení: 85%


Jít na Legends of Tomorrow | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!