Příští Mr. Robot bude ve filmovém formátu

Příští Mr. Robot bude ve filmovém formátu

26.11.2017 18:00


Již v trailerech jste si mohli všimnout scén s takzvanými černými pruhy, které doprovázejí velké množství filmů, a následující upoutávka prozrazuje, že nás čeká nejspíš celá epizoda seriálu Mr. Robot v tomto vizuálu. Otázka zní: Proč?


Zatímco seriál jako celek je prezentován v poměru stran 16:9, v osmé epizodě třetí série nás čeká přepnutí na poměr 2.35:1, kterému se také říká Cinemascope.

Hrátky s poměrem stran nejsou ve světě televizních seriálů zrovna běžnou záležitostí, ale Mr. Robot nebude první, kdo se do něčeho takového pustí. Diváci Black Mirror si už zvykli na to, že jednotlivé epizody poměr stran často mění, a to nejen do Cinemascope. A nezapomínejme ani na Legion, který tuto invenci posunul ještě o kus dál a mění poměr stran i několikrát v průběhu epizody.

V komentářích můžete diskutovat o tom, co podle vás k tomuto rozhodnutí vedlo a jaký bude mít tato dočasná změna význam. Pokud patříte mezi stálé návštěvníky Redditu, jistě vám neuniklo toto video, ve kterém jeden z uživatelů využil špičkové kinematografie našeho seriálu a některé ze scén převedl do již zmíněného poměru 2.35:1, takže se na čtvrteční zážitek můžete lehce připravit už nyní.

Thumbnail Play icon

Jít na Mr. Robot | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!