Rekapitulace epizody Todos Los Hombres Del Presidente

Rekapitulace epizody Todos Los Hombres Del Presidente

22.10.2017 20:00


Máme za sebou devátý díl třetí série. Pojďme si zrekapitulovat jeho děj.


Ze začátku epizody se podíváme za vůdcem kartelu ze Severního údolí. Ten dostane jako dárek od Miguela lednici plnou mrtvých těl členů právě tohoto kartelu.

Poté se podíváme za agentem Peñou. Ten je na stopě informátorovi, který má být podle informací nějaký významný kolumbijský politik. Ambasador Corbin tlačí na Peňu, aby se nepouštěl do dalších akcí proti kartelu vzhledem k minulému fiasku. Všechnu svoji práci má dát do rukou ministra obrany. Peňa se rozhodne rychle zakročit a kontaktuje generála Serranu, který se připojuje k akci, která má za cíl zatknout Miguela Rodrigueze.

Podíváme se také za Davidem, který je stále paranoidní ohledně Jorgeho a jeho věrnosti vůči jeho otci a celému kartelu.

Hned vzápětí se podíváme za Miguelem, který uspokojuje další vůdce kartelu tak, že jim dává to, co jim jeho bratr Gilberto slíbil. Pachovi adresu vůdců kartelu ze Severního údolí a Chepemu nový pas a adresy dvou laboratoří v New Yorku. Cílem Miguela je přesvědčit Pacha a Chepeho, aby se nepodíleli na kapitulaci, ale dál obchodovali s drogami. Po Miguelově návrhu se na kapitulaci zapomíná.

(Miguel přesvědčuje Pacha a Chepeho o tom, že kapitulace je nesmysl, foto: Netflix)

Mezitím už Jorge a agenti DEA plánují útok. Mají potvrzeno, že informátorem kartelu je Botero. Mezitím se Javier schází s reportérkou Carolinou Alvarezovou, která Peňovi odhaluje další informace ohledně kartelu, který sponzoroval volební kampaně kolumbijských politiků. To jen akorát utvrzuje Peňu o tom, že právě Botero je informátor kartelu.

David je na stopě Jorgemu. Z kamery na ulici zjistí, že k domu agentů DEA jezdil Jorge Salcedo. Všechny Davidovi obavy se tak naplňují. Hned po zjištění upozorňuje na nebezpečí svého otce a vydává se do domu Salcedů, aby se zbavil Jorgeho rodiny. Do domu však před Davidem dorazí Van Ness, který se snaží ochránit Jorgeho rodinu.

(Feist vede operaci za dopadení Miguela, foto: Netflix)

Mezitím se Miguel připravuje na evakuaci do jiného domu, jelikož k němu dorazily zprávy o tom, že jeho stávající lokace je prozrazena. Těsně před odjezdem David vše zachrání a informuje svého otce ohledně Jorgeho. Miguel vezme spravedlnost do vlastních rukou a začne Salceda pomalu mučit. Feistl spolu s vojáky vnikne do domu, ve kterém se nachází Miguel, aby zachránil Jorgeho. Miguel opět úspěšně uniká, ale na cestě pryč do něj narazí auto generála Serrany, který ho zatkne.

Zjišťujeme další informace ohledně korupce v kolumbijské vládě. Reportérka Carolina prověří všechny zdroje, a zjišťuje, že stejně velkou sumu jako Botero obdržel nynější kolumbijský prezident Samper. To znamená, že Botero nebyl poslední kolumbijský politik, který od kartelu bral peníze. Peňa zjišťuje, že vše není tak, jak si myslel. Ambasador USA o všem věděl. Ovšem nic s tím udělat nemůže a ani nechce.

Ke konci epizody se podíváme za Pachem a Chepem, kteří se chtějí vzdát. Každý po svém se tak domluví s policií, že se vzdají. Předtím se však musí vyřídit účty se svými konkurenty.

Jak se vám líbila devátá epizoda? Napište nám do komentářů.


Jít na Narcos | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Ale k tomu se musíš registrovat nebo se přihlásit!

Zatím žádné komentáře