BBC zrušilo Outcasts

BBC zrušilo Outcasts

17.3.2011 12:05


Tato nemilá zpráva už se pár dní šíří internetem a mnoho z vás ji už jistě postřehlo minimálně z diskuzí na našem fóru. V neděli 13. března byla na BBC One odvysílána osmá a finální epizoda první řady seriálu Outcasts. Jen o den později pak britská stanice BBC One oficiálně oznámila, že pro druhou řadu už seriál neobnoví.

Seriál Outcasts začal jako nadějný vysokorozpočtový sci-fi projekt britské veřejnoprávní televize BBC, který se téměř celý (a to poměrně nákladně) natáčel v jižní Africe. Víra v úspěch seriálu byla tak vysoká, že prvních pět epizod bylo vysíláno v pondělních a úterních slotech – tedy hned po dvou epizodách týdně. Jelikož však sledovanost nebyla zdaleka taková, jak se čekalo (ze skoro pěti milionů diváků na epizodu klesla na necelé tři), byly zbylé tři epizody odvysílány po jedné týdně, a to v neděli večer.

Sledovanost však nejen že nezačala stoupat, ale naopak klesla ještě hlouběji, a to až do takových extrémů, že finále první řady sledoval pouhopouhý milion a půl diváků, čímž se celý seriál stal pro BBC celkem pochopitelně těžce prodělečný.

I tak si však za svou krátkou dobu působení stihl seriál Outcasts najít mnoho fanoušků, kteří se aktuálně bouří kupříkladu a sociální síti Facebook, či posílají rozhořčené dopisy do vedení BBC. Návrat seriálu je však přesto velice nepravděpodobný.

Tato zpráva nás sice velmi ranila, v žádném případě však nehodláme web jen tak pohřbít, a v nejbližší době se tedy můžete těšit ještě na několik zajímavých článků (jako například rozhovor s duchovním otcem seriálu), kterými zde tuto krátkou leč intenzivní kapitolu jménem Outcasts důstojně uzavřeme.


Na druhou stranu optimistickou nadějí v obnovení seriálu ze strany BBC nic neztratíme. :)


Jít na Outcasts | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!