Kdy se dočkáme páté série Peaky Blinders?

Kdy se dočkáme páté série Peaky Blinders?

27.12.2017 10:55


Přečtěte si, kdy se znovu setkáme s Shelbyovými a co můžeme od páté série očekávat. Článek obsahuje spoilery. Pokud jste čtvrtou řadu doposud neviděli, čtěte jen na vlastní nebezpečí.


Před pár dny stanice BBC Two potvrdila, že na pátou řadu Peaky Blinders si tentokrát počkáme o trochu déle. Tvůrce celé show, Steven Knight, má zatím celý příběh jen ve své hlavě, ale již brzy se chystá hodit jej na papír. Natáčení by mělo začít na podzim příštího roku, což znamená, že premiéry páté série se nedočkáme dříve než na jaře 2019. Co můžeme od děje očekávat?

Zcela novým motivem bude Tommyho působení v městské radě Birminghamu. Již dlouho se netají tím, že chce své ilegální obchodní aktivity utnout a stát se respektovaným obchodníkem. Uvidíme jak se mu podaří tento slib splnit.

Další dějovou linkou jsou ženy kolem Tommyho. Z posledních minut epizody The Company lze vyvodit, že se Lizzie bude snažit ze své současné pozice vytěžit maximum. Pohled, který věnovala Jessie byl všeříkající. Díky spoluúčasti Jessie na výsledku voleb do městské rady je však téměř jasné, že její postava se v páté sérii vrátí.

Jako velmi pravděpodobné se jeví rozvinutí tématu komunistů v řadách dělnictva a tím pádem potřeba mít Jessie na své straně. Počítáme-li s odstupem dvou let od konce čtvrté série, tak zcela jistě do děje zasáhne i krach na burze z roku 1929, který odstartoval Velkou hospodářskou krizi.

V epizodě The Company bylo naznačeno, že v páté sérii by se mohl objevit legendární Al Capone. Fanoušci nelenili a téměř okamžitě začali volat po obsazení Stephena Grahama, který si Caponeho již jednou zahrál, a to v seriálu Boardwalk Empire. Sám Graham se této možnosti vůbec nebrání. Od natáčení seriálu Taboo se navíc se Stevenem Knightem velmi dobře znají. Po odstranění největšího distributora lihovin do prohibicí svázané Ameriky jsou pro tento byznys momentálně ideální podmínky. Bude se pátá série ubírat tímto směrem? Mohl by se dokonce děj částečně přemístit z Birminghamu do Chicaga nebo lépe Bostonu, kde Shelbyovi již své podnikání rozjeli? Toto jsou samozřejmě pouze spekulace, ale jak by se vám líbilo propojení těchto dvou gangsterských ság?

Stephen Graham jako Al Capone v seriálu Boardwalk Empire. Foto: HBO


Jít na Peaky Blinders | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!