Peaky Blinders trhají rekordy ve sledovanosti

Peaky Blinders trhají rekordy ve sledovanosti

15.1.2018 22:17


Čtvrtá řada oblíbeného seriálu byla nejsledovanější sérií ze všech a zároveň je vůbec nejúspěšnějším pořadem stanice BBC Two.


Peaky Blinders jsou pro stanici BBC Two velkým úspěchem. Tvůrce seriálu Steven Knight se již několikrát zmínil, že BBC Two byla v začátcích jedinou platformou, která byla ochotná zafinancovat takový projekt a současně mu poskytnout téměř naprostou tvůrčí svobodu. Tento risk se vyplatil a Peaky Blinders v letošní sezóně dosáhli na průměrnou sledovanost 3,3 milionu diváků, což z nich dělá nejsledovanější pořad stanice. Finálová epizoda se pak s 3,6 miliony diváků stala vůbec nejsledovanější samostatnou epizodou. Pro srovnání, sledovanost předchozích sérií byla průměrně 2,4 milionu, 2,2 milionu a 2,4 milionu diváků.

Každá z epizod pak zaznamenala více jak milion žádostí o přehrání na BBC iPlayeru, což je aplikace umožňující přehrát si pořad zpětně po odvysílání.

Od 21. prosince jsou Peaky Blinders dostupní už i na Netlixu, který ale čísla nezveřejňuje.

Dalším úspěchem je získání pěti nominací na výroční ceny Irské filmové a televizní akademie, a to pro nejlepšího herce v hlavní roli Cilliana Murphyho, pro nejlepšího režiséra Davida Caffreye, nejlepší herečku ve vedlejší roli Charlie Murphy, která se k Peaky Blinders připojila teprve letos, nejlepší střih a nejlepší kameru. Slavnostní ceremoniál se koná 15. února v Dublinu.

Steven Knight je v současnosti velmi žádaným scenáristou, a i proto se páté série dočkáme nejdříve na jaře 2019. Do té doby si můžete zkrátit čekání některým z jeho dalších počinů, jako je například druhá série Taboo s Tomem Hardym, která nás čeká už letos.


Jít na Peaky Blinders | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!