Konec se blíží aneb co nás čeká v poslední epizodě Return 0

Konec se blíží aneb co nás čeká v poslední epizodě Return 0

19.6.2016 20:22
TheDarkKnight


Naprostý konec politicko-kritického a konspiračního thrilleru Person of Interest od Jonathana Nolana a J. J. Abramse bude nadobro zakončen tuto středu epizodou Return 0. Co nás v ní (bez spoilerů) čeká?


Seriál Person of Interest ušel za svých pět sérií dlouhou cestu. Od konspiračního thrilleru přešel volně k aktuálnímu společensko-kritickému seriálu, aby nakonec spojil obojí do jednoho a důstojně uzavřel svou pětiletou dráhu na stanici CBS.

A kdo jiný by měl cestu dokončit než ti, kdo ji započali? Poslední epizodu poslední řady Return 0 nenapsal nikdo jiný než výkonný producent Denise Thé a především tvůrce a showrunner celého seriálu Jonathan Nolan a režie se chopil dlouholetý režisér celé série Chris Fisher, který stál mimo jiné i za dvěma legendárními finálemi třetí a čtvrté série.

Samozřejmě se ale bude loučit hlavně celé herecké osazenstvo, alespoň to, které přežilo až dokonce. Otázkou nicméně zůstává, zda všichni přežijí konec. V jednom z rozhovorů před začátkem páté série Michael Emerson, představitel hlavní postavy Harolda Finche, totiž prohlásil: „Nikdy jsem neočekával, že to skončí dobře.“

A samotný popis epizody (neobsahující spoilery) také nezní příliš jako scénář pro šťastný konec, jelikož premisa dílu by měla být: „Finch, Reese, Fusco a Shaw se vydávají na poslední misi, aby zabránili Samaritánovi zničit Stroj, a nedovolili mu tak získat nadvládu nad lidmi.“

Nicméně může se jednat jen o napínání a klamání a šťastného konce se – i přes všechny tyto indície naznačující opak – dočkáme. Co myslíte vy?

Foto: CBS


Jít na Person of Interest | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!