Povstání synů v epizodě Progeny

Povstání synů v epizodě Progeny

30.5.2017 17:48


Pokud epizoda Progeny měla nějaký společný jmenovatel, jsou to rozhodně tři synové známých postav, které jsme konečně poznali a kteří nám byli odhaleni. V některých případech šlo doslova o šokující odhalení. Co říkáte na trio synů, kteří se objevili v nejnovější epizodě?


Epizoda Progeny toho doopravdy hodně odhalila. Některé postavy, které jsme potkávali z předchozích řad, jsou zkrátka mrtvé. Tvůrci nemají možnost je nijak vrátit, pakliže nechtějí příběh natahovat leckdy zbytečnými flashbacky. To je například příklad skvělého herce Petera Stormarea, který si zahrál v prvních dvou řadách mafiána Johna Abruzziho.

V páté řadě jsme se dočkali malého pomrknutí, když jsme poznali jeho syna Lucu Abruzziho, který se shodou okolností dostal do křížku s Lincolnem Burrowsem. To je ten svět malý, že? Luca není jediným Abruzziho synem. Možná si vzpomínáte na Johna Juniora z epizody First Down. V tomto díle jsme také poznali Abruzziho manželku Sylviu a dceru Nicole. Zároveň jsme se v této epizodě rozloučili s Abruzzim definitivně.

(Michael se konečně setkává se svým synem. Foto: Fox)

Luca ale není jediným synem někoho známého ze seriálu. O Whipovi jsme toho už namluvili poměrně dost, dokonce jsme ho nějaký čas podezřívali, že je i samotným Poseidonem. Až v epizodě Progeny bylo finálně odhaleno jeho pravé jméno – David Martin. Pro fanouška možná zcela neznámé jméno, ale zároveň jsme se dozvěděli, že jeho biologickým otcem je Theodore Bagwell. To zřejmě asi také nikdo nečekal.

V epizodě také konečně dostal větší prostor Mike Scofield, na kterého seriál zatím neměl moc času se zaměřit. V díle jsme se dozvěděli, že Mike disponuje podobným intelektem jako Michael. Myslí mu to, dokáže schovávat tajné kódy do zcela běžných kreseb. Bohužel Jacob Ness Michaela přechytračil, když si najmul člověka, který dokáže přemýšlet stejně jako Scofield.

Co říkáte na nové objevení synů v Prison Breaku? Nevadí vám to, nebo vám to přijde jako zcela zbytečný tah od tvůrců?


Jít na Prison Break | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!