Teorie: Je Whip Poseidonem?

Teorie: Je Whip Poseidonem?

19.5.2017 15:20


Možná se divíte, proč chceme spekulovat nad identitou Poseidona, když už byla odhalena v epizodě Wine-Dark Sea. V seriálu je ale celá řada nesrovnalosti, které nás nutí myslet si, že jím je zcela někdo jiný. Proč si myslíme, že jím je právě Whip? To se dozvíte uvnitř článku.


Identita Poseidona byla odhalena v epizodě Wine-Dark Sea, kde jsme se dozvěděli, že jím je Jacob Ness, o kterém jsme to už delší dobu tušili. Počkat. Byla ale skutečně jeho identita odhalena? Nehrají si s námi tvůrci na kočku a na myš a nechtějí pouze přesměrovat pozornost na Jacoba? I to je možné.

Nyní alespoň už tolik netápeme ve tmě jako na začátku páté řady. Není sporu o tom, že Jacob Ness je prohnilý, který Michaela zmanipuloval, nutil ho osvobozovat různé osoby z vězení po celém světě. O tom opravdu není sporu. Nikdo ale nikdy neřekl, že Jacob je Poseidonem. Michael si to tak může celou dobu pouze myslet. Třeba pouze jednal s prostředníkem Poseidona a toho pravého nikdy v životě neviděl i nepoznal.

(Je Whip falešný přítel? Foto: Fox)

Co nás k tomu vede? Zajímavý byl rozhodně telefonát Jacoba zhruba v půlce epizody Wine-Dark Sea, kdy se i zdálo, že Ness má nadřízeného. To nás jen utvrzuje v naší myšlence, že nad ním je ještě někdo silnější, mocnější a tím by mohl být právě pravý Poseidon. Paul Kellerman začal Poseidona vyšetřovat a T-Bagovi řekl, že se jedná o agenta CIA, kterého není možné vypátrat, protože nepoužívá standardní komunikační kanály.

Jenže v epizodě Wine-Dark Sea Jacob několikrát použil mobilní telefon, aby naváděl své dva poskoky Emily a Van Gogha. Dle toho, co tvrdil Kellerman, tak popis Poseidona neodpovídá Jacobovi. Pakliže Poseidon není úplně neznámou osobou, která se v seriálu ještě neobjevila, musí to být někdo, koho máme celou dobu před očima, ale našemu zraku úspěšně uniká. Někdo neviditelný, kdo se tváří za přítele.

Tento popis skvěle sedí na Whipa. Již v předchozích epizodách bylo řečeno, že s Michaelem v minulosti spolupracoval na celé řadě jiných útěků z vězení. Michael ho bere jako svou pravou ruku. A možná i Whip jeho, protože ho potřebuje. Co když Whip je Poseidonem, který celou dobu dohlíží na Michaela a ovládá jeho život? Nepoužívá standardní komunikační techniky, takže je v podstatě nevypátratelným duchem. Možná pro něj Jacob, Emily a Van Gogh pracují. Nebyla by to geniální myšlenka, kdy tvůrci všem vytřeli zrak?

Co si myslíte o této teorii? Není příliš od začátku zřejmé, že tvůrci ukazují na Jacoba, že bude padouch? Není jím nakonec někdo jiný?


Jít na Prison Break | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!