Zvoní Pravidlům umíráček?

Zvoní Pravidlům umíráček?

11.4.2013 19:28


Pravidla zasnoubení se pro někoho možná zázračně drží zuby nehty na obrazovkách už od roku 2007, tedy rovných 6 let, během nichž se odvysílalo 7 sérií. Teď už to ale vypadá, že jim čas vypršel. Více uvnitř.


Poslední 7. sérii klesá sledovanost epizodu od epizody. První řada na CBS startovala téměř na 15 milionech diváků a druhá a třetí série se v průměru držely na 11 milionech. Čtvrtá a pátá pak s obměnou střídala své diváky v rozmezí mezi 7 a 9 miliony, šestá řada pak klesla z úvodních 11 milionů na 7. Zatím vůbec nejméně sledovanou epizodou byl díl S03E10 Family Style, který sledovalo 6,3 milionu diváků. Tento propad nyní zopakoval aktuální díl S07E08 Catering. A ani čísla před touto epizodou nejsou nijak veselá.

První díl startoval s 9,4 milionu diváků, na druhý se dívalo o milion méně, na třetí o dvě stě tisíc méně a čtvrtý sledovalo už jen 7,89 milionu diváků. Další téměř milionový propad nastal u páté epizody, na kterou se dívalo 6,92 milionu lidí. Jediný nárůst přišel u šestého dílu (7,05 milionu), ale vše zase spadlo ještě níž u sedmé epizody (6,78 milionu) až ke zmíněným 6,3 milionu diváků osmého dílu.

Otázkou je, jak si po dvoutýdenní pauze povede posledních 5 epizod série, nicméně žalostný propad, který od startu seriálu znamenal ztrátu více jak poloviny svého publika, nemůže být pro vedení stanice příliš uspokojivý. Navíc název posledního dílu 7. řady, a sice S07E13 100th, skoro vybízí k tomu, že RoE dosáhlo na svou kýženou příčku a dál již nemá za čím se hnát.

Je také pravdou, že svá nejlepší léta mají Rules už dávno za sebou a epizody zachraňují už jen Jeff s Audrey. Všimli jste si navíc, jak moc se děj celého seriálu během těch let změnil? Ze začátku byly hlavními postavami Adam s Jen, kteří se těší na svatbu a Jeff a Audrey jsou jako výplň epizod a jejich sousedé, kteří jim ukazují, že svatba by nemusela být úplně ten nejlepší nápad jejich života. Karta se ale pomalu obracela a vše se již točí jen kolem očekávaného dítěte Jeffa a Audrey, Jen i Adam (možná naštěstí) ustoupili do pozadí. Co se týče Russella, jeho prostor je prakticky stejný, ale jeho výstupy s Timmym (nebo Liz) už jaksi… nemůžou chytit druhý, případně rovnou třetí dech.

Co si ovšem myslíte vy o tom, zda by seriál měl nebo neměl skončit? Baví vás Rules of Engagement stále stejně, jako kdysi, anebo jsou pro vás jen jakousi stereotypní setrvačností, u které můžete vypnout a občas se zasmát? Budu se těšit na vaše komentáře.


Jít na Rules of Engagement | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!