William H. Macy získal cenu SAG

William H. Macy získal cenu SAG

23.1.2018 18:16


Představitel lehkovážného otce Franka Gallaghera si může za svou roli připsat další, v pořadí třetí, cenu Screen Actors Guild. Tu získal v kategorii Nejlepší herec v komediálním seriálu tuto neděli v rámci 24. ročníku Screen Actors Guild Awards v Los Angeles.


Po svém boku měl manželku, herečku Felicity Huffman, se kterou se navzájem podporují, a to už dvacet let. „Už je to osm let [od začátku natáčení seriálu Shameless] a já si naprosto zřetelně pamatuji, jak mu scénář přistál na stole a prohlásil: ‘Kristepane, tuhle roli bych hrozně chtěl,’” vzpomíná jeho žena. “A když ji dostal, oslavili jsme to.” Macyho nadšení neopadlo ani nyní po osmi letech; jeho herecký kolega Steve Howey nedávno v rozhovoru pro Chicago Tribune prozradil, že “[Macy] roli Franka miluje a já ho neviním, ta postava je dokonalá. A Bill je báječný člověk – tichý, milý a nesmělý. Příjemný. Rád hraje na ukulele. Ale když režisér řekne ‚Akce!‘ a vžije se do Franka, myslím, že má možnost vymýtit své démony.“

Za roli Franka Gallaghera byl Macy nominován celkem devatenáctkrát na sedm různých cen, včetně Zlatého glóbu a Emmy. Výhrou pro něj byly dvě ceny Satellite Awards, jedna Prism Award a nyní již tři ceny Screen Actors Guild.

Osmá řada Shameless se chýlí ke konci, vyvrcholí dvanáctým dílem již příští pondělí, a stejně jako u premiéry bude i u závěrečného dílu u Macyho doma uspořádána párty.

Embed from Getty Images

Zdroj: People.com


Jít na Shameless | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Ale k tomu se musíš registrovat nebo se přihlásit!

Zatím žádné komentáře