Co tvůrci vylučují a nevylučují u paralelního vesmíru, Lorcy a Georgiou

Co tvůrci vylučují a nevylučují u paralelního vesmíru, Lorcy a Georgiou

5.3.2018 18:19


První řada je už nějaký pátek za námi, takže svůj zrak logicky upíráme k sezóně druhé. Během té první jsme se všemi možnými způsoby rozloučili s určitými postavami a třeba s paralelním vesmírem. Je možné, že se do něj vydáme i v řadě druhé? A potkáme někoho známého?


Paralelní vesmír sehrál v první sezóně velkou roli, sami jsme tam strávili čtyři epizody. Obdobná a přesto jiná alternativní realita byla pro diváky zajímavá, ale hlavní trio tvůrců Aaron Harberts, Gretchen J. Berg a Alex Kurtzman se nechce stejným směrem vydat i řadě další. První sezóna byla o sebeobjevování, především o sebepoznání Michael Burnhamové.

Její návštěva paralelního vesmíru jí měla pomoci nalézt ty správné ideály, které zastává. Abychom se do paralelního vesmíru vydali i podruhé, museli by k tomu mít tvůrci patřičný důvod (a lepší než v první řadě). Sice to v budoucích řadách nevylučují, ale ve druhé sezóně to s největší pravděpodobností čekat nemáme. Další sezóna bude více o prozkoumávání nových míst, návštěvách zajímavých planet, diplomacii a bude v ní více misí udělených Hvězdnou flotilou.

(Jak bude seriál vypadat bez Gabirela Lorcy? Foto: CBS All Access)

Nyní ke dvěma oblíbeným postavám. Gabriel Lorca z druhého vesmíru zemřel, seriál se bez něj musí zkrátka obejít. Tvůrci přesto nevylučují, že Gabriel Lorca z našeho vesmíru se někde stále schovává, takže naděje, že se Jason Isaacs v seriálu ještě někdy objeví, tu stále je. Vše by ale muselo přijít přirozenou cestou. Tvůrci si pochopitelně uvědomují, že Lorca je oblíbenou postavou (to ostatně i u nás na Edně, kde je rovnou tou nejoblíbenější), tak doufejme, že se najde důvod, aby se Gabriel znovu v seriálu objevil. V tomto případě jsme ale dostali od tvůrců nejasnou odpověď.

A jak to bude v případě Philippy Georgiou? Stejně jako u Lorcy. Tvůrci nic nevylučují, ale také nepotvrzují. Georgiou z paralelního vesmíru je stále naživu někde v tom našem. Šance, že se v show objeví, tu je. Ale u ní ani u Gabriela Lorcy nemůžeme čekat, že jejich postavy budou těmi hlavními v další řadě. Pokud se jich dočkáme, tak zřejmě jen v pár epizodách. Pokud si lze z celého sdělení tvůrců něco odnést, tak to, že další řada bude rozmanitější, navštívíme více míst, bude se soustředit na náš vesmír a ve středu dění bude zřejmě Michael, Saru, Stamets či Tilly. Bývalé kapitány lodi Discovery a Shenzhou musíme na chvilku nechat odpočívat.

Bude vám paralelní vesmír, Gabirel Lorca a Philippa Georgiou chybět?

Zdroj: ComicBook.com


Jít na Star Trek: Discovery | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!