Dočkáme se v seriálu Spocka a Pikea?

Dočkáme se v seriálu Spocka a Pikea?

9.3.2018 19:02


Seriál Discovery se může pyšnit novými a originálními postavami ze světa Star Treku, ale nikdy není marné se opřít o zkušené matadory, kteří vystupovali v jiných seriálech a filmech. Proto nyní otázka zní – dočkáme se Spocka a Pikea? Článek obsahuje spoilery z finále první řady.


Konec první řady s příletem lodi Enterprise jasně naznačil, že vzájemná interakce s posádkou Discovery je více než možná. Náš seriál se odehrává deset let před událostmi seriálu Star Trek: The Original Series. V té době je tedy kapitánem lodi Enterprise Christopher Pike a ne James T. Kirk. Spock by dle kánonu nicméně na lodi již měl sloužit jako vědecký důstojník.

(Když už, mohl by se v seriálu objevit Zachary Quinto? Foto: Paramount Pictures)

Objeví se tito dva pánové v našem seriálu? Někteří fanoušci po tom volají, někteří to zase úplně zatracují. Tvůrci nám k tomuto tématu jasnou odpověď neposkytují:

Když se podíváte na závěr první řady a pohled Michael Burnhamové na Sareka, můžete tušit, co se jim honilo v hlavě. Nemůžeme potvrdit, že v příští sezóně vám představíme Spocka. A ani jsme nikoho do této role neobsadili. Ve středu dění seriálu stále zůstává Michael. Uvědomujeme si, že Leonard Nimoy a Zachary Quinto jsou skvělí herci a J. J. Abrams a tvůrci původního seriálu odvedli s těmito postavami (a herci) skutečně skvělou práci. Najít nového herce, který by se přiblížil vzhledem, chováním a vystupováním třeba Leonardu Nimoyovi je cesta, na kterou jsme se nikdy vydat nechtěli.

V závěrečné větě tedy tvůrci popírají, že bychom se Spocka v seriálu někdy dočkali, ale nikdy si tím nemůžeme být jistí. Fanoušci jeho setkání s Michael určitě budou očekávat, když se obě lodě nyní střetly. Uvidíme, jak z této těžké situace tvůrci vybruslí. Alex Kurtzman, Gretchen J. Berg a Aaron Harberts chtějí seriál pevně ukotvit v původní časové linii (i když bylo potvrzeno, že se tam seriál odehrává, někteří fanoušci mají stále pochybnosti).

Tvůrci vědí, že jakmile budou vymýšlet nové vzhledy postav, nové rasy a nové podzápletky, bude to o to těžší. Proto nyní přišli s nápadem, že obě lodi by se měly střetnout, aby se definitivně vysvětlilo, proč v původních seriálech nikdy nebyla zmíněna Discovery, když sehrála v historii Hvězdné flotily tak důležitou roli. Jak to tvůrci hodlají provést? To zatím zůstává záhadou.

V komentářích si zatím můžete tipnout, co se podle vás stane s posádkou Discovery, že o ní nikdo nikdy nebude mluvit. Vydá se na nějakou přísně tajnou misi?


Jít na Star Trek: Discovery | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!