Pět palčivých otázek, které nám do ledna nedají spát

Pět palčivých otázek, které nám do ledna nedají spát

26.11.2017 17:14


Seriál Star Trek: Discovery svou devátou epizodou ukončil první polovinu první řady. K té druhé se vrátíme až v lednu. A jako klasické podzimní finále v nás zanechalo hned několik nezodpovězených otázek, které nás budou do začátku příštího roku trápit. Které to jsou?


Následující článek obsahuje potenciální spoilery z budoucích epizod.

1. Proč Lorca tak chrání Burnhamovou?

Kapitán Gabriel Lorca se rozhodl vzít pod svá křídla Michael Burnhamovou, když jí každý jiný v Hvězdné flotile opovrhoval. Burnhamová dostala doživotí, ale na lodi Discovery dostala od Lorcy druhou šanci. A my se ptáme, proč tomu tak je? Burnhamová je určitě velkou posilou lodi, ale proč by si kapitán bral na loď někoho, kdo už v minulosti zradil jiného kapitána? A zvlášť jsme v posledních pár dílech viděli, že Burnhamová má velké sklony k porušování rozkazů. Částečné vysvětlení, proč si Lorca drží Michael u sebe, můžete naleznout tady.

2. Kam se poděla loď Discovery?

Poslední cliffhanger epizody Into the Forest I Go nemusí být až tak velkou záhadou, jak se na první pohled zdálo. Jelikož víme, že se do zrcadlového vesmíru vydáme, mohli jsme si všichni lehce tipnout, kam se loď Discovery poděla. Již v minulosti si ale s námi tvůrci hráli a ne vše je takové, jak se na první pohled zdá. Discovery tedy klidně mohla skončit na úplně jiném místě. Dalšími žhavými kandidáty, kam se loď poděla, je temná budoucnost či odlehlý kraj našeho vesmíru. Více o tomto tématu si můžete přečíst zde.

(Co se doopravdy děje s Paulem Stametsem? Foto: CBS All Access)

3. Skončila válka s Klingony?

Loď Discovery zničila hlavní loď Klingonů společně s Kolem a dalšími vysoce postavenými Klingony. Ano, klingonské impérium je mnohem rozsáhlejší, má ale i zbytek obyvatel stále tendenci bojovat s Federací, když jejich vůdce (už druhý) padl? Těžko říci. Navíc to vypadá, že dalších pár epizod strávíme v zrcadlovém vesmíru, takže válka s Klingony může stále probíhat, ale my ji neuvidíme. Navíc víme, že druhá řada tuto válku již mapovat nebude. Tak jak to nakonec s touto válkou bude, až se seriál v Lednu vrátí?

4. Je Ash Tyler tím, kým se zdá být?

Před vysíláním deváté epizody jsme rozebírali velice zajímavou teorii, kým by ve skutečnosti mohl být Ash Tyler. A v epizodě Into the Forest I Go nám tvůrci dali částečnou odpověď. Nebo alespoň dost napověděli. Zdá se, že Tyler ve skutečnosti bude Klingon Voq, který se vydal hledat ve čtvrté epizodě The Butcher's Knife Cares Not for the Lamb's Cry svůj rod. Zatím se ale zdá, že Tyler vůbec nic neví o své minulosti. Takže popravdě Ash Tyler je Ashem Tylerem. Zajímavější bude sledovat, až si začne uvědomovat, že je vlastně Klingon.

5. Co se ve skutečnosti děje s Paulem Stametsem?

Od té doby, co se Paul Stamets rozhodl být navigátorem spórového pohonu lodi Discovery, se s ním děje něco zvláštního. Vedlejší účinky jsou mnohem rozsáhlejší, než se původně zdálo. A ani jeho přítel a doktor Hugh Culber je nedokáže všechny odhalit. Paul Stamets se začal chovat divně. Někdy je úplně klidný, milý, někdy zase vybouchne a je nepříčetný. Když se na loď Discovery vloupal Harry Mudd a cestovalo se časem, jediný Paul nebyl přístrojem Mudda ovlivněn. Stamets také možná vidí do budoucnosti, protože kdo opravdu věří, že kadetce Sylvii Tilly nechtěně řekl kapitánko? A také nesmíme zapomínat na jeho bílé oči z poslední epizody. Příběh Paula Stametse nás rozhodně bude zajímat.

Jaká otázka nejvíce pálí vás, na kterou byste chtěli znát okamžitě odpověď?


Jít na Star Trek: Discovery | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!